tiistai 20. toukokuuta 2014

#349: Helsinki International Horse Show

Kerroin jokin aika sitten "Minun päiväni" -postauksessa käyneeni Helsingissä pienessä tapaamisessa erään asian tiimoilta, mistä kerron teille hieman tämän postauksen merkeissä. Blogini aloitti nimittäin yhteistyön Helsinki International Horse Show'n kanssa (linkki Facebookiin)!
 
Kyselin teiltä jo aiemmin, oletteko menossa tänä vuonna Horse Showhun. Tapahtumahan järjestetään tänä vuonna torstaista sunnuntaihin 23.-26.10.2014 ja kyseessä on tapahtuman 30-vuotis juhlavuosi! Luvassa on siis vaikka mitä uudistuksia, mutta toki myös sitä vanhaa ja tutuksi tullutta kansainvälistä ratsastuskilpailumeininkiä.
 
Lipunmyynti alkoi viime viikon torstaina. Tällä hetkellä lauantain UB Grand Prix -näytöksestä saa -10% alennuksen ja sunnuntain World Cup -näytöksestä -10% alennuksen + sunnuntain aamunäytöksen lipun kaupan päälle. Molemmat näytökset sisältävät aiempia vuosia enemmän ohjelmaa ja niiden pääluokat kilpaillaan isoimmalla mahdollisella tasolla, 160cm esteillä. Radat suunnittelee tänä vuonna myös syksyllä ratsastettavien MM-kisojen radat suunnitteleva ratamestari, joten kansainvälistä meininkiä on todellakin luvassa.
 
Postauksen kuvat ovat vuoden 2013 tai 2012 tapahtumista, jotka olen itse ottanut.

Löysin tällaisen ikivanhan kuvakollaasin, jonka olin joskus tehnyt vuoden 2011 HIHSistä.
Ajattelin listata alle suurimpia muutoksia, joita tapahtuma tulee pitämään sisällään:
 
 • Horse Show tullaan järjestämään Helsingin jäähallilla ensimmäistä kertaa. Viime vuosina tapahtuma on viety läpi Hartwall-areenalla. Helsingin jäähallilla on omat etunsa: katsomon tunnelma tulee olemaan käsinkosketeltavampi, hevosilla on paremmat olosuhteet majoittua ja verrytellä, liikennöinti paikalle on sujuvampaa.. Listaa voisi jatkaa vaikka miten paljon!
 • Ensi kertaa jokainen lipun ostanut pääsee halutessaan seuraamaan maailman parhaiden ratsastajien verryttelyä areenalle, jossa on ravintola kaikkine herkkuineen. Enää ei siis tarvitse tyytyä vain itse kilpasuorituksen katsomiseen.
 • Ratsastusareenan lisäksi paikalla on erillinen expohalli (Expo Paviljonki), johon voi ostaa lipun, mikäli ei halua katsoa itse ratsastusta. Eli kaikki shoppailuhullut voivat tulla paikalle pelkästä ostamisen ilosta torstaina ja perjantaina ;)
 • After Ride Partyt vietetään tänä vuonna sekä perjantaina että lauantaina Helsingin jäähallilla. Enää ei siis tarvitse raahautua Continentaliin asti!
 
Olen ollut kahtena vuonna työskentelemässä Horse Show'n tiimissä kanslian puolella ja tänä vuonna matkani suuntaa sinne uudelleen. Molempina vuosina työ on ollut superhauskaa, mutta toki välillä melko hektistä. Meillä on ollut uskomattoman kiva tiimiporukka ja toivon, että tästä vuodesta tulee ainakin yhtä hyvä kuin edellisistäkin!
 
 
 
Vanhoja Horse Show'n postauksia voitte lukea halutessanne täältä/täältä (vuosi 2013) tai täältä (vuosi 2012). Viime vuonna mukana oli myös bloggaajanakin tutuksi tullut Susanna, saa nähdä, lähteekö hän leikkiin mukaan tänä vuonna.
 
Vuoden 2013 Horse Show oli mulle ainutlaatuinen kokemus myös siksi, että ensimmäistä kertaa olin paikalla hevosenomistajana! Voi apua, miten paljon halusinkaan haalia ihan kaiken myytävän hevostavaran sieltä mukaani.. Jokainen hevosenomistaja voi varmasti samaistua tunteeseen? Kaikki ihan älytönkin näytti juuri sillä hetkellä "tätä mä todellakin tarvitsen!" -tuotteilta, esimerkiksi joku minishettiksille tarkoitettu vaaleanpunainen glitteririimu, ihan vain yhden mainitakseni..
 
Olen ollut paikalla katsomossa ensimmäisen kerran varmaan kymmenen vuotta sitten! Muistan ainiaaksi sen vuoden, kun äitini pakotti mut pukemaan päälleni maastonvihreät tuulipuvun housut ihan vain siksi, että hallissa saattaisi olla viileä. Olin ehkä 13-vuotias ja häpeän määrä oli aluksi melkoinen.. Niin niistä on vain selvitty! Ostin myös aikoinaan aina muistoksi SRL:n kojusta pienen ruusukkeen, joka vuosi eri värisen.
 
Onko teillä hauskoja muistoja Horse Showsta?

17 kommenttia

 1. mistä lippuja saa ostaa?

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mahtavalta tämä uudistus! Nyt nautitaan kesästä mutta onneksi syksyllekin on jotain mitä odottaa =)

  VastaaPoista
 3. Horse Show'n omilta sivuilta :)

  VastaaPoista
 4. Vähän liian reilu hinta mulle, kun kerran meen leirille joka maksaa 300€ ja matka on jotain 800km... Mutta ymmärrän sen, sillä uskon, että on tosiaan laadukas tapahtuma.

  VastaaPoista
 5. Tonne ois kiva päästä :) Minkä aikaan kisaat 24.5 La Ypäjällä jos kisaat sillon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kisaa Ypäjällä ollenkaan, oon vaan töissä tällä kertaa :)

   Poista
  2. Missä siellä oot? :D

   Poista
 6. Hauska muistoni on aika nostalginen. Kun 21 vuotta sitten H&M ketju tuli Suomeen (tai ainakin Tapiolan liike avattiin silloin), Malin Baryard jakoi HIHS-lippuja liikeessä. Äitiyslomalaisena pääsin jonottamaan helposti ja sain kuin sainkin ensimmäisen HIHS-lippuni! Kisat olivat Messukeskuksessa ja tietysti hienointa, mitä Suomessa saattoi nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, vähänkö kiva juttu ollut! Nykyäänkin vois järjestää jotain tuollaista :D

   Poista
 7. Varmaan 10 vuotta sitten olin ekaa kertaa. Isäni sai työpaikan VIP-tiloihin ottaa avecin ja tietty siellä olin ihan intopinkeänä isän mukana. Silloin Piia Pantsu tuli vielä virailemaan meidän tiloissa ja voi jees, että menin sekaisin! :D muistan ehkä ikuisesti sen hetken kun olin katsomassa jotain hevoshullun näytöstä ja vierestä kuuluu "ootkos enemmän este- vai kouluratsastaja"? Monesti en kyllä oo ollu sanaton, mutta silloin olin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ite olisin varmasti myös ollut ihan sanaton :D Ei sitä joka päivä pääse pikkutyttönä juttelemaan idoleilleen!

   Poista
 8. TODELLAKI MUKANA !!!!! Huuuu, iha parasta :)

  VastaaPoista
 9. Paljon toi lippu maksaa sinne expoon? :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat