maanantai 26. toukokuuta 2014

#351: Huh hellettä!

Paluu takaisin arkeen - check! Tai itseasiassa kesälomalle, nimittäin mulla alkoi nyt ensimmäinen osa työpaikkani kesälomasta ja palaan takaisin työn ahkeraan arkeen vasta juhannusviikolla. Ihanaa olla lomalainen, vaikka vielä pitäisi jaksaa tämä viikko puurtaa pääsykoekirjan parissa. Onneksi (?!) huomenna sään pitäisi muuttua sateiseksi ja kylmäksi, jolloin se pääsykoekirjakin saattaa maistua paremmin..
 
Olin koko viikonlopun Ypäjällä töissä Team Eurohorsesin kisoissa tuttuun tapaan. Jätin Champin kotiin, koska sen vatsa ei ollut niin hyvä, että kisoihin olisi järkeä lähteä. Psylliumkuurin loputtua vatsa meni uudestaan huonoksi, mutta sain sille laadukasta kuivaa heinää tiistaina ja katson nyt, miten sen syöttäminen vaikuttaa tilanteeseen. Perjantaista sunnuntaihin en ole tilannetta poissaoloni vuoksi nähnyt, mutta kaverini on hoitanut Champin ja sen liikutuksen ja herra on kuulemma ollut oikeinkin kiva. Hyvä niin! Itse nään tilanteen tänään ja päätän sitten, syötänkö sille varmuudeksi vatsahaavalääkkeet. Riihimäen kisat jäävät kuitenkin väliin tältä viikolta.
 

 
Viikonloppu sujui mitä parhaimmin, olipa oikeasti mukavaa pitkästä aikaa päästä ulkokisoihin töihin kunnolla! Vaikka mun mielestä kisaaminen on ihan älyttömän kivaa, tykkään myös todella paljon ihan vain kisojen sosiaalisesta puolesta ja siellä ajan viettämisestä, tuttujen näkemisestä ja työntekemisestä. Oli oikeastaan jollain tapaa "terapeuttista" jättää hevonen kotiin ja ihan vain olla kisoissa, ilman mitään stressiä siitä, onko kellonajat minuutilleen oikein hevosen huolenpidon ja starttien suhteen.
 
Meillä oli jälleen ihan huippu porukka paikalla ja lämpöä riitti: kaikkina kolmena päivänä mittari kohosi lähelle tai yli 30 lämpöasteen, siinä sai kyllä paahtua suorassa auringonpaisteessa aamukahdeksasta iltayhdeksään. Lähdin perjantaina asenteella "musta tulee ihan ruskea sunnuntaihin mennessä" ja vedin kaksi ensimmäistä päivää shortseilla ja tuubitopilla, ilman sen kummempia varjoisia hetkiä. Jokainen voi kuvitella, ettei sellainen oikeasti ole kovin fiksua. Elimistökin sanoi iltaa kohden itseään irti, kun kehon lämpötila ei missään vaiheessa laskenut ja ihon lämpötila oli koko ajan varmaan 60 astetta. Vaikka lisäsin aurinkorasvaa koko ajan, onnistuin silti polttamaan nilkkani lauantaina ja tyydyinkin häntä koipien välissä kulkemaan sunnuntaina farkut jalassa, vaikka olo olikin kuin saunassa.
 
Tältä jalat näyttivät lauantain jälkeen.. Hups!

Nilkat ja pohkeet siis paloivat todella huolella. Molempiin jalkoihin jäi sukkarajat ja siitä ylöspäin nilkat olivat tulipunaiset, pienillä rakoilla ja ihon alta ikään kuin mustelmilla, minkä lisäksi ne olivat turvonneet kaksinkertaisiksi! Nyt maanantaina tilanne on muuten sama, mutta turvotus on hieman laskenut, kun olen niitä kylmännyt ja rasvannut parhaani mukaan. Palovammaksi ne kai voi jo luokitella.. Ihme kyllä kuumotusta ja kosketusarkuutta suurempaa kipua ei ole missään vaiheessa ollut, joten eiköhän tämä tästä iloksi muutu.
 
Hah, teitä varmaan kiinnostaakin lukea jostain auringonpolttamista..! Mutta tiivistettynä meillä oli loistava viikonloppu. Ensimmäiset Future Challenge ja LähiTapiola GP:t on nyt ratsastettu ja juniorit ovat tällä hetkellä erittäin hyvin edustettuina Suomessa - jes! Uusi ratsastussukupolvi on nousemassa, sitä ollaankin odotettu pitkään.
 
 
Mietin pitkään, että olisin mennyt esteratsastuksen SM-kisoihin töihin kahden viikon päästä torstaista perjantaihin, kun mulle tarjottiin mahdollisuutta päästä tuomaritorniin apukädeksi. Seuraavalla viikolla on kuitenkin tiistaista keskiviikkoon kestävät Backlundin ja Forstenin valmennukset, jonka jälkeen torstaista sunnuntaihin olevat kisat (joista hyppään itse to/pe). Päätin siis jättää SM:t väliin ja mennä Hattel Horse @ Forstén-Pentti -tapahtumaan töihin, kun en viime vuonna päässyt. Odotan tapahtumaa innolla, sillä se sai viime vuonna älyttömän paljon kehuja!
 
Taidankin nyt jatkaa lomailuun totuttelemista ja nauttia vielä viimeisistä auringonsäteistä täällä terassilla istuskellen. Fiilis on huipussaan! Otin muuten melkein 900 kuvaa Ypäjän kisoista pe-su Juhlakentällä, eli kiinnostuneet - laittakaa viestiä sähköpostiin tuntomerkkien kera. Vastaan mahdollisimman nopeasti, mutta varoitan, että aika voi venyä..
 
Haluaisitteko te nähdä täällä blogissa vielä kuvapostauksen Ypäjältä?

27 kommenttia

 1. Kivoja kuvia:) Ja joo kuvapostaus olisi kiva!

  VastaaPoista
 2. Laita vain kuva postausta tulemaan ypäjältä! :)

  VastaaPoista
 3. Tee kuvapostaus!!!:)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus! Oon muuten aina miettinyt, että monta kenttää laaksolla on? Koska itse olen ollut siinä kentällä (ihan katsomon puolella) missä on siinä vieressä jonkin sortin liikennepuisto = leikkipuisto missä voi leikkiä ajavansa autoja ym. En tiedä tajusitko sössötyksistäni mitään :D

  VastaaPoista
 5. Et tiedä mitä toivot! Täällä on tällä hetkellä sateinen ja kylmä (+10) ilma ja en kyllä tykkää yhtään! Mutta joo, saattaa se olla hyvä pääsykokeisiin lukuun. Mitä sä oot tehny sun jalalle (joo luin kyllä, se on palanut mutta...)?! Karseen näköinen! Ja muurten, ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo haha ei tää kyllä oo yhtään niin kiva kuin se +30 :D ja se vaan paloi, en tajuu miten meni noin...

   Poista
 6. KIva postaus ja kivoja kuvia! Harmi kun en itse tajunnut paikan päälle lähteä.. Mitä muuten tarkalleenottaen teet yleensä tuolla? Mistä ns. haet nämä työpaikat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoitan vaan että tulen, yleensä olen ringmaster mutta nyt radalla :) oon ollut vuodesta 2007 muistaakseni noissa niin päässyt hyvin sisään!

   Poista
 7. Tee vaan kuvapostaus:) Au varmaan sattunu noihin jalkoihin :/

  VastaaPoista
 8. Kuinka korkeita noi kuvassa olevat hyppäs?

  VastaaPoista
 9. Voi auts noita sun kinttujas :( Ite oon kyl iha samanlaine et ku on tekemistä ni tehdään ja sit vast ku melkee pyörtyy ni muistaa, ainii ihmise pitäis vissii syödä/juoda/levätä välillä :D ja kannatan myös ehdottomasti kuvapostausta!
  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä vähän huono piirre :D yritetään opetella toisin!

   Poista
 10. Yhyy, ette tule Riksuun :/ Itse olin lähdössä kuvaamaan Riihimäelle melkein pelkästään teidän takianne :( Tottakai ymmärrän että hevosen terveys menee edelle, enkä nyt mitenkään syytä sinua mistään, harmittelen vain :) Toivottavasti nähdään joissain muissa kisoissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei! Toivottavasti nähdään muissa kisoissa! :)

   Poista
 11. Sulla on tosi kaunis hymy Aada! :)

  Mua ärsyttää kun tämmöisenä "tavan pulliaisiena" en osaa suunnistaa katsomaan estekisoja, koska en koskaan löydä missä niitä pdiettäisiin.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipasta löytyy. https://kipa.ratsastus.fi/

   Poista
  2. Tosi paljon kiitoksia :) ja tosiaan kipasta löytyy!

   Poista
 12. Näin teidät Lauantaina tulitte istuu meidän eteen siellä nuorten hevosten estekilpailussa :D Neljä semmosta tyttöö siel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai haha :D olin edustava varmaan..

   Poista
  2. Mä olin koko ajan mun kaverille sillee et "Tuol on Aada voi apua viittiiks mennä moikkaa en mä uskalla siis APUA!" :D

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat