torstai 29. toukokuuta 2014

#353: Chia de Gracia ruusunmarjajauhe

Sain jo hyvä tovi sitten Chia de Gracialta kokeiluun ruusunmarjajauhetta sekä MSM:ää, joka onkin jo ennestään meille tuttu tuote ja voitte lukea siitä lisää täältä. Ruusunmarjajauhe oli kuitenkin itselleni täysin vieras tuote ennestään. Valmentajani suositteli sitä Champin vatsan hyvinvointia ajatellen, sillä se kuulemma sisältää samaa ainetta, mitä vatsahaavalääke sisältää.
 
En aloittanut ruusunmarjajauheen syöttämistä Champille heti sitä saatuani, sillä halusin syöttää psylliumkuurin alta pois ennen kokeilun aloittamista, jotta näkisin mahdolliset vaikutukset parhaiten. Mitä enemmän aloittaa yhtä aikaa kaikkea uutta, sitä vaikeampi on tietysti tietää, mikä vaikuttaa mihinkin. Nyt ruuna on kuitenkin syönyt jauhetta noin puolentoista viikon verran.
 
Chia de Gracian sivuilla jauhettua ruusunmarjaa kuvaillaan seuraavasti: "Ruusunmarja sisältää runsaasti luonnollisia vitamiiniyhdisteitä, B-, C- ja P-vitamiinia sekä öljyä, jossa on tärkeitä öljyliukoisia A-, D- E- ja K-vitamiineja. Ruusunmarja sisältää runsaasti aminohappoja, ja sen sisältämä magnesium auttaa lihaskramppeihin. Ruusunmarjassa on myös mineraaleja, hivenaineita ja antioksidantteja, jotka edistävät kehon hyvinvointia. Ruusunmarja sopii loistavasti hevosen C-vitamiinilisäksi. Ruusunmarjaa voi käyttää yhdessä nokkosen ja MSM:n kanssa. Annostus 1 - 3 rkl /vrk."
 

 
Alkuvuodesta kaikki tuntuivat puhuvan chiasta eräänlaisena muoti-ilmiönä. Jos jotakin muuta luonnontuotetta voisi nostaa uudeksi muoti-ilmiöksi, on ruusunmarja mielestäni saavuttamassa vähitellen sitä asemaa. Monet tuntuvat puhuvan siitä hyvänä vaihtoehtona nivelvaivoihin ja niiden ennaltaehkäisyyn. Olen lukenut, että joillakin ruusunmarjajauhe on myös lopettanut nivelten naksumisen ja lisännyt muutenkin liikkuvuutta. Monet rehutuottajat (esim. Criollo) ovat kehitelleet markkinoille uusia "supertuotteita", jotka sisältävät ruusunmarjaa suuressa osassa.
 
En osaa sanoa, vaikuttaako kuivaheinä vai ruusunmarjajauhe enemmän Champin vatsan toimintaan (vaiko molemmat), mutta nyt ainakin näiden kahden päivän aikana ruunan lanta on ollut paljon kiinteämpää ja kurapierut ovat loppuneet. En kuitenkaan uskalla vielä huokaista helpotuksesta ja odottelen nyt ainakin tämän viikon ajan, mihin tilanne lähtee kääntymään. Olen antanut ruusunmarjaa Champille sen maksimiannoksen, eli 3 ruokalusikallista kerrallaan.
 
Onko teillä kokemuksia ruusunmarjajauheesta?

15 kommenttia

 1. Toivottavasti auttaa, kiva kun Champ on edes hiukan paremmassa kunnossa!

  VastaaPoista
 2. Yksi vanha vuokris söi kokonaisia, kuivattuja ruusunmarjoja jokusen päivässä jo vuosia sitten. Silloin niitä syötettiin kyllä vaikuttamaan mielialaan, ts. tuomaan hyvää tuulta muuten ajoittain vähän happamaan rouvalohikäärmeeseen. Luonnonaineet on siitä kyllä jänniä, että ne vaikuttaa niin moneen asiaan :) Oikein harmi, että nykyinen länsimainen tiedesuuntaus (=lääketehtaiden rahoittamat lääkärit ja tutkijat) tykkää pyyhkiä ne ja niiden vaikutukset kokonaan maton alle, koska hei, tässä sulle synteettisesti tehty nappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, vai olikohan se sittenkin niin että sen piti yleisesti tasoittaa ja rauhoittaa mielialoja melko tuulellakäyvästä hevosesta? Ei pysty muistamaan. Mutta toisaalta rauhallinen maha = iloinen, rauhallisempi ja rennompi hevonen monessa kohtaa.

   Ja kun sanon tuulellakäyvä, todella tarkoitan sitä. Edellisen työpaikan ikkunasta ulos katsoessa pystyi päättelemään vastakkaisen rakennuksen pihakoivujen tuulessataipumisesta päättelemään, kannattiko mennä selkään ollenkaan, vai oliko ihan suosiolla turvallisempaa jäädä vain omat jalat maahan ja toivoa että hevosenkin neljä jalkaa olisivat enimmäkseen maassa... :D

   Poista
  2. Haha voi ei, se onkin sitten ollut melkoinen hevonen :D mutta joo, onneksi ollaan ilmeisesti menossa yhä enemmän kohti luonnontuotteiden uutta tulemista :)

   Poista
 3. Itselläni on ainakin hyviä kokemuksia ruusunmarjajauheesta. Meillä on 23 vuotias muori jonka jalat ovat olleet pitkään huonot ja jäykät. Olemme syöttäneet sille ruusunmarjaa ja lisänneet vähän kevyttä liikutusta, niin kyllä on muorin jalat lopettanut naksumisen ja muori on paljon virkeämmän oloinen nykyään. :) Toivottavasti se auttaa myös Champin mahavaivoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että teillä on auttanut! toivotaan niin :)

   Poista
 4. tiesiks muute, ku näytät aika mones kuvas sillai peace-merkkii väärinpäin et se tarkottaa samaa ku näyttäisit keskisormee? :D kannattais varmaa pysyy siinä iha oikeessa peace-merkissääää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä oo tällaista koskaan kuullut, oon sitten näytellyt koko elämäni keskaria... :D

   Poista
 5. Haastan sinut tekmään postauksen/videon chmp:ista johon laitat kaikki kuvat champ;ista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos ett ole tehnyt videoa/postausta 30.5.2014 kello 21:00 menesä olet minulle velka Fazerin patukan!

   Poista
  2. cm'on hei ootsä ihan pimee?

   Poista
  3. Jos laittasin kaikki kuvat siitä, niitä olis helposti melkeen 20 000 :D

   Poista
 6. Nivelvaivainen koirani syö ruusunmarjajauhetta. Etujalat olivat ennen vennot ja koiralla ei ollut juurikaan puhtia, eikä se jaksanut nostaa etujalkoja juostessaan, mutta tuo ruusunmarja sai nivelet vahvistumaan ja jalat suoristumaan.

  VastaaPoista
 7. Ei ole kokemusta, mutta tuota ruusunmarjajauhetta tosiaan voisin kokeilla ponilleni, jonka nivelet naksuvat.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat