perjantai 6. kesäkuuta 2014

#358: Kuvapostaus - laitumella

Viime aikoina näitä kuvapostauksia on kertynyt ihan urakalla tänne blogin puolelle. Ehkä hiukan harmittaa, kun parempilaatuiset kuvat kerääntyvät aina tietylle jaksolle ja sitten välillä joudun julkaisemaan vain puhelimella otettuja kuvia. Nautitaan siis näistä parempilaatuisista kuvista silloin, kun niitä on saatavilla!
 
Olisin voinut jättää tämänkin postauksen julkaisemisen vasta myöhemmälle, mutta ajattelin sen olevan nyt mukavan ajankohtainen ja siksi teille mieluinen aihe. Meidän tallillamme hevoset pääsivät laitumelle viime viikon sunnuntaina - laidunkausi on siis virallisesti avattu! Champ ei laidunna muiden hevosten kanssa, sillä se ei viihdy laitumella juuri ollenkaan ja haluaa muutaman kymmenen minuutin päästä sisälle. Olen kuitenkin syötellyt sitä narussa ja päästänyt sitä aina ratsastuksien jälkeen nauttimaan vihreästä laitumelle. Ensimmäisellä kerralla se tosin tärisi ja pomppi joka suuntaan, eikä syönyt oikein mitään..
 
Nämä kuvat ovatkin keskiviikolta, jolloin meillä on melko rankka kouluvalmennus 25 lämpöasteen hellimänä. Champ oli vaahdossa kaulasta peppuun, joten se pääsi suihkun kautta ulos. On muuten kätevää, kun hevonen kuivuu ihan hetkessä klippauksen ansiosta! Ilta-auringon vuoksi näistä kuvista tuli jotenkin todella hassun värisiä ja jouduinkin poistamaan väriä aika monesta otoksesta. Klikatkaa kuvat isommiksi, jotta laatu paranee!
 
Joko teidän hevosenne ovat päässeet laitumelle? Oletteko kuvanneet niitä?
 
Champilla on klipattuna kesällä tuollainen hauska kuvitus selässä, mahassa ja pepun päällä!Kauheasti oli tarkkailtavaa! Ensin piti katsoa vasemmalle...
... ja sitten oikealle! Ja tietysti syöminen tulee keskeyttää aina siksi aikaa ;)


"Ai mitennii mulla on liikaa ruohoo suussa.....?!?!"


En tajua, miten vajaalta tää hevonen voi välillä näyttää.. :D
Mutta osaa hän olla komeanakin <3

40 kommenttia

 1. Ihania kuvia! :) Champ on aina niin edustavan näköinen :D
  suomenhevostamma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Jotkut osaa olla siellä laitumella edes hetken... Minun entinen vuokrahevoseni ei pysy laitumella, vaan hyppää aidasta yli tai menee ali. Siinä olikin kivaa etsiä ponia ties mistä metsästä, kun se ei joka kerta huomannut että muut hevoset lähtee sisälle :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua, sitä ei sitten voinut varmaan laitsalla juuri pitää! :D

   Poista
 3. tuo jännä väritys mistä puhuit voisiko se olla 'markankuvia'' sellaisia palloja juurikin hevosen kyljissä, kertoo että hevonen on terve ja tyytyväinen joku vanha sanonta:) Sulla on kiva blogi ja Champ on kyllä vilkas tapaus:D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijaa, en ollutkaan koskaan kuullut! :) kiitos paljon!

   Poista
  2. mulle on sanottu että aurinko tekee tuon hauskan 'värityksen' :)

   Poista
  3. Mä kuullut myös saman et hevonen on terve ja hyvin syönyt, kun karvaan tulee "täpliä" :)

   Poista
 4. Voisitko tehdä joskun video kun klippaat Champin? kokonaisuudessaa. Itse on nyt kahteen kertaan klipannut omani mutta en ole jalkoihin ja poskeen uskaltanut koskea vielä... olisi kiva nähdä sinun ns opetus video

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä ei tarvitse klipata vähään aikaan, ehkä vasta syksyllä seuraavan kerran.. Mutta katsotaan, en lupaa mitään :)

   Poista
 5. Todella ihania ja kesäisiä kuvia, Champ on niin kaunis! Blogisi on todella mukava ja hienoja kuvia on melkein joka postauksessa! Paljon hyvää onnea teille jatkoon:)

  VastaaPoista
 6. Aaaivan upeita kuvia!!♥ mietin aina et miten saat niin tarkkoja niistäkin kuvista, joissa Champ juoksee tai riehuu:D johtuuko se kamerasta vai asetuksista?:)

  näistä kuvista kyl huokuu sellanen tunnelma, et ihan ku ei ois ees Suomessa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuu varmasti molemmista, sekä kamerasta että asetuksista :) Kiitos paljon!

   Poista
 7. 1,3,4, ja 7 kuvat olivat ihanimpia, ja kauniimpia!

  VastaaPoista
 8. Mulle on sanottu että noi "kuviot" on onnenpilkkuja. Kysyin kerran elliltä kun olin kovin huolestunut! :D

  VastaaPoista
 9. Mun hevonen on jo päässyt kesä-laitumelle :D Mut se vaan juoksee ympäriinsä ja sitten syö.. ja sitten taas juoksee.. Se on vähä samalaine kun Champ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo aina näiden hevosten ajatusmaailmaa ei voi ymmärtää :)

   Poista
 10. olisi kyllä kiva saada VIDEO materiaalia kun klippaat champin siis ihan kokonaan , on totta että netistä löytyy jotein videoita mutta ei sellaisia missä heppa klipattaisiin poskia ja jalkoja myöten:) en ole varmasti ainut kuka kysyy.
  ja myös liittyen klippaukseen; kaikki meidä tallilla sanoo että ei kannata klipata kesällä kun sitten ötökät syö hepan hengiltä kun sillä ei ole yhtään karvaa suojana puremilta. Ponillani on vaan niin pitkä karva että olen näiden parin vuoden aikana huomannut että ainoastaan talvella klippaaminen ei riitä...kiitos jos vastaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä oikein haluaisi tehdä mitään klippausvideota, kun sitä materiaalia tosiaan löytyy netistä jo paljon ja poskien/jalkojen klippaus ei eroa muusta klippaamisesta mitenkään - pitää vain olla hevonen, joka sietää sitä tai vaihtoehtoisesti rauhoittaa se. Eikä mun tapa ole varmasti ainut oikea, jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee :)

   Totta, että ötökät syövät paljon herkemmin. Champilla tulee aina laitsalla ollessa pään ja kaulan liitoskohta ja kaula muutekin täyteen mäkäräisenpuremia niin, että se on ihan turvonneilla pateilla. Sitten laitan summer reliefiä helpottamaan, mutta eihän se tietysti mukavaa ole. Ötökkämyrkyt kun ei juuri auta.. Mutta tosiaan kun Champ ei siellä laitumella ole kuin sen max tunnin päivässä ja patit laskevat heti tarhassa/tallissa, en nää syytä miksi pitäisi jättää sen takia klippaamatta. Se kun vaahtoaa jo noin klipattunakin näillä säillä ratsastaessa :)

   Poista
 11. Ihania kuvia taas, näitä on kiva katsella :)

  VastaaPoista
 12. Meillä päin taas nuita "pilkkuja" sanotaan hyvinvointipilkuiksi :) Champ onkin hyvässä kunnossa!

  VastaaPoista
 13. Kivoja kuvia. Tätä on varmaan kysytty, mutta millä kameralla kuvaat entä mikä objektiivi siinä on :)?
  Meidän hepat on ollu muutaman viikon jo laitsalla!

  VastaaPoista
 14. Voiks tehä videon mis klippaat champin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selatkaa näitä kommentteja aadan mieliksi. Sieltä löytyy vastaus:)

   Poista
  2. Jep, ylempänä oon jo vastannut :)

   Poista
 15. Vaahtoaminen on likaa joka poistuu ihosta hiotessa. Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja jep, mutta ei se "ilmiö" tapahdu ellei ole tarpeeksi rankka treeni tai kuuma päivä :)

   Poista
 16. Voi että kun on ihania kuvia! Champ on aina niin söpönä!

  VastaaPoista
 17. Ihania kuvia!:D ja champ on kyllä syötävän sulonen:3

  VastaaPoista
 18. itse kutsun tollasia pilkuja onnelisuuspilkuiksi :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat