torstai 11. syyskuuta 2014

#411: Vastauspostaus osa 1.

Vihdoin sain tämän valmiiksi, tosin vasta ensimmäisen osan - kappaleita tuli niin valtava määrä (~250 kpl)! Musiikki on mulle yksi tärkeimmistä asioista elämässä ja siksi erilaisiin biiseihin liittyy valtavasti muistoja. Yritin ottaa mukaan mahdollisimman monia kappaleita, mutta karsin joukosta pois sellaisia, jotka eivät ole itseäni miellyttäneet, eivät herätä sen kummempia muistoja tai en ole niitä koskaan aiemmin kuullut. Jokaisen kuitenkin kävin läpi, joten jos joku teidän ehdottama kappale ei näistä tulevistakaan osista löydy, syy saattaa olla joku noista edellä mainituista.
 
Toivottavasti tykkäätte! Ja kertokaa ihmeessä, jos teillä on jotain samankaltaisia tai vaihtoehtoisesti ihan päinvastaisia muistoja näihin kappaleisiin liittyen :) Ja näitä tulee siis jatkossa lisää, koska otin tähän mukaan järjestyksessä vasta muutamia ensimmäisiä kommentteja..

Valvomo: Mikä kesä
- Tästä kappaleesta tulee kyllä niin paljon erilaisia muistoja! Kauimmaiset ihan sieltä vuodelta 2006, kun tämä julkaistiin ja olin ihan pieni tyttö: leikittiin keppihevosilla heppaleirejä ja kuunneltiin kesähittejä.. Uusimmat muistot lienevät viime kesiltä, kun ollaan kavereiden kanssa vietetty kesäiltoja hyvän ruoan sekä juoman parissa ja kuunneltu puoliksi vitsillä tällaisia kappaleita!
 
Basshunter: Boten Anna
- En voi sille mitään, mutta tää biisi yhdistyy mulla aina siihen, kun mun pikkuveli kuunteli tätä sen huoneessa päivästä toiseen silloin, kun biisi julkaistiin. Lisäksi opiskelin pitkää ruotsia viidenneltä luokalta asti ja kuuntelimme tätä ruotsin tunneilla aina, kun luokan pojat saivat päättää jonkun kappaleen. Voi että :D
 
Kaprin kanssa mummolassa vuonna 2012.

- Kesä 2012 ja Juankoskella vietetyt kolme viikkoa entisen ylläpitohevoseni Kaprin kanssa. Kuuntelin tätä aina maastoillessani noissa ihanissa maisemissa! Osaan edelleen sanat ulkoa, tosin osaan kyllä melkein kaikista näistä kappaleista, joita tässä listassa on mukana. Kuunnellaan tätä biisiä kavereiden kanssa kesäisin ja baari-iltoina, koska se sisältää kivan tunnelatauksen.
 
- Jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 2011 Suomelle - voiko tästä edes tulla mieleen jotain muuta? Olin silloin lukion ensimmäisellä luokalla. Kun Suomi pelasi voittopelinsä, oli tämä se biisi, jota kaikki popittivat ("Pienissä häissä" ohella). Meillä oli seuraavana aamuna äidinkielen tunti, jonne pari oppilasta saapuivat myöhässä Suomen pelipaitoihin sonnustautuneina. Normaalisti niin tiukka opettajamme kysyi, mitä pojat olivat tehneet Suomen voiton jälkeen: "alettiin grillaamaan". Pelihän ratkesi silloin vasta yöllä.
 
- Oikeastaan aika samat muistot kuin ylemmässä kappaleessa. Lisäksi niin paljon muuta! Tämä kappale on ollut yksi meidän vakkaribiisejä, kun ollaan vietetty Ypäjällä iltoja isolla kaveriporukalla vuodesta 2011 eteenpäin.. On sitä tullut kaikkea sekoiltua. Yhä edelleen kappaleen soidessa on pakko laittaa volyymit täysille ja fiilistellä muistojen parissa.
 
Cheek: Jippikayjei
- Tämän kappaleen nostattamia tunteita voi lukea täältä. Selvä muisto liittyy siihen, kun yksissä Ypäjän hallikisoissa vuonna 2010 oltiin rakentamassa rataa Haimi-hallissa ja Johannes laittoi tämän kappaleen soimaan mun pyynnöstä. Ajeltiin sitten gaattorilla ympäri hallia ja pidettiin hauskaa.
 
- Mulla on tästä yksi videokin, nimittäin tässä! Oltiin siis kaverini Janitan kanssa tallilla, ratsastin Kaprilla ja Janita kuvasi. Tallissa kehiteltiin uusi versio tästä biisistä: sama sävel, mutta uudet sanat koskien ratsastusta. Kirjoitin sen silloin hevostalli.nettiin ja se sai hirveästi kehuja. Haha!
 
Ruisrock 2014
 
Robin: Kesärenkaat
- Ruisrock 2014 ja Robinin keikka, missä laulettiin tämän biisin tahtiin ihan kympillä! Oltiin varmaan innokkaimpia faneja koko teltassa, vaikka paikalla oli tietysti paljon nuorempiakin kuulijoita. No, sellaista se festarielämä on..
 
- Opeteltiin tämän biisin tanssikoreografia ulkoa Sarinan ja Stephanien kanssa, osataan edelleen! Jos baarissa joku sattuu tämän soittamaan, on pakko tanssia sitä tanssia. Ihan järkyttävää :D Ja tämä on myös yksi pakollisista Ypäjä-biiseistä..
 
Donkeyboy: Triggerfinger
- Yksi kaikkien aikojen ihanimmista biiseistä mun mielestä! Tämä on ollut mun suokikkikappale aikanaan, yhdessä kisapostauksessa se ainakin soi taustalla jossakin vaiheessa. Noissa kisoissa hypättiin meidän ensimmäinen yhteinen 110cm-luokka ja tuloksena voitto, metrissä oltiin neljänsiä. Tästä kappaleesta tulee aina mieleen ne pimeät syysillat, kun juoksin sateessa ja kuuntelin hyvää musiikkia unohtaen hetkeksi kaiken muun ympäriltä.
 
- Aluksi en pitänyt tästä yhtään, mutta vähitellen siitä alkoi tulla yksi suosikkikappaleistani. Tähän liittyy monia muistoja menneeltä kesältä: vahvimpana muisto yhdeltä peltoratsastuskerralta, kun laukkasin peltoa ylös ja nauroin ääneen. Silloin mielessäni oli tämän kappaleen kohta "with a note saying, I'm not afraid to dream".
 
- Kerrankin olen ollut aikaani edellä, nimittäin tästä kappaleesta tuli hitti Suomessa vasta puolisen vuotta myöhemmin kuin milloin olin kuullut sen ensimmäisen kerran. Tulin Belgiasta Suomeen vuonna 2011 ja lähdin siitä samalla matkaa Turkuun viettämään aikaa kavereideni kanssa Metsämäen kisoihin. Tuon viikonlopun aikana Sarina näytti mulle tämän kappaleen ja siitä asti se on kuulunut soitetuimpiin kappaleihini. Ja tuona vuonna ystävystyimme Sarinan ja Stephanien kanssa oikeastaan vasta paremmin, joten tällä biisillä on siksi paljon tunnearvoa.

Susanna otti nämä kuvat viime talvena, parhaimpia kuvia, mitä meistä Champin kanssa talvella on saatu!
 
Minions: Banana Song
- Mulla on ehkä maailman oudoin huumorintaju, mutta just tällaiset ovat mulle ne herkät kohdat. Nauroin ensimmäiset kymmenen kertaa tätä katsoessani niin paljon, etten saanut henkeä. Sen jälkeen kiersin kaikki kaverini ja perheenjäseneni läpi ja pakotin heidät katsomaan tämän kerta toisensa jälkeen. Tästä tulee mieleen vain ja ainoastaan yksi ihminen - Susanna! Me ja meidän pakkomielteet minioneihin :D
 
Arttu Wiskari: Mökkitie
- Ollessani lukiossa oli yksi meidän koulun poika lyönyt vetoa ja hävitessään vedon joutui hän laulamaan tämän kappaleen jossain meidän koulun yhteistuokiossa koko koulun edessä yksin. Muita muistoja tähän liittyy kaverini Janitan kanssa olleista automatkoista, jossa vedetään aina ihan tunteella, jos tämä sattuu tulemaan radiosta. Vaikken kyllä osaa edes sanoja, ei se menoa haittaa!
 
Celine Dion: My heart will go on
- Isäni asui joskus Rajamäellä ja meillä oli tapana lähteä läheiselle hiekkakentälle auton kera, jotta sain pystytettyä kentälle esteitä keppihevosleikkejä varten. Olimme rakentaneet mulle ihan aidon näköisiä esteitä: tolpat olivat 100-120cm korkeita ja niihin sai puomeja kiinni kymmenen sentin välein. Puomit olivat tietysti puisia harjanvarsia, jotka olin maalannut hienosti aivan kuten oikeat puomit: punavalkoisia, vihreävalkoisia ja muita värejä. Automatkoilla halusin aina kuunnella tätä kappaletta. En osannut tietystikään niin nuorena englantia ja luulin, että tässä lauletaan "heart will" -kohdassa niistä Hot Wheels -leikkiautoista..
 
- Juuri nyt en saa tästä kappaleesta mitään muuta mieleen kuin videon, jonka Stephanie äsken lähetti mulle: siinä hän ajaa autolla ja popittaa tätä biisiä laulaen hienosti itse päälle. Sori Steffi! :D
 
- Kaija Koon melkein kaikki biisit ovat äärettömän hyviä ja kuunnellaan niitä paljon kavereiden kanssa! Tässä kappaleessa on mun mielestä todella kivat sanat.
 
Tää oli pakko laittaa, vaikkei aiheeseen liity (löysin arkistojen kätköistä). Reilu vuosi sitten kävelytin Champi ja yhtäkkiä se jäi jälkeen, käännyin katsomaan miksei se seurannut ja totesin, että herra oli päättänyt pitää pienen ruokatauon... :D
Alkukesän Ypäjän kisoissa oltiin Steffin kanssa radalla. Paloin tuolloin aika pahasti, onneksi vain nilkoista!
TCT: Rannalle
- Juhannus 2014! Mun edellisen vuoden juhannus oli ehkä maailman huikein, kun vietettiin sitä isolla kaveriporukalla Laitilassa mökillä. Tänä vuonna lähtökohdat olivat jo valmiiksi "tylsemmät" - olin töissä, yksin kotona ja ilman sen kummempaa tekemistä. Päätettiin sitten viettää kaverini Janitan kanssa oma Juhannus ja lähdettiin illalla läheiselle rannalle sytyttämään juhannuskokkoa: yksi risu, jota ei saatu syttymään, vaikka käytettiin yksi rasia tulitikkuja ja sytkäri loppuun.. Loppujen lopuksi päädyttiin kahden aikaan yöllä lyömään veto, uskallanko uida vaatteet päällä ja niinhän mä tein.
 
Enrique Iglesias: There goes my baby
- En pidä tämän biisin alkuperäisestä versiosta, mutta YouTubesta löytyy yksi vähän nopeutetumpi versio, joka on todella hyvä. Joskus kesällä järjestin meillä kotona grilli-illan, jossa tehtiin kavereiden kanssa hyvää ruokaa ja juteltiin. Raahasin yläkerran kaiuttimet ulos ja tämä oli ehkä illan soitetuimpia biisejä.
 
Katy Perry: Roar
- Jos jostain biisistä voi kuulla läpi hymyilyn ja tsemppaamisen, niin tästä! Jos mulla on yhtään huono päivä tai muuten epäonnistunut olo, kuuntelen usein tätä kappaletta, koska se jos joku nostaa fiilistä ylöspäin. Mulla tulee välillä ihan kylmät väreet kuullessani tämän.
 
Justin Bieber: Baby
- Tätä te toivoitte kerrasta toiseen, joten laitan sen jo tähän ensimmäiseen osioon. Suurin muisto liittynee Justin Bieberin konserttiin, kun oltiin Sarinan ja Stephanien kanssa katsomassa herran esiintymistä Hartwallilla vuonna 2013. Muistoja tulee myös Hollannista vuodelta 2012, kun ostettiin hollantilaisesta ruokakaupasta Bieberin ensimmäinen elokuva ja siinä oli tietysti sitten hollanninkielinen tekstitys.. No, se video löytyy vieläkin meiltä kotoa, ei ole kyllä tullut sen jälkeen kauheasti katsottua :D

8 kommenttia

 1. Hahahaha MINIONIT ! ♥ Pakko mennä heti kuuntelee banana songii, se vaan on nii paras !!!

  ... mut ai että ku hajosin tolle hot wheelsille XDDDDDDD Near, far, wherever you are, I believe that the heart does go on. Once more you open the door, and you're here in my heart and my hot wheels go on and on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah no älä kun tajusin sen tollon, olin vaan että OH MY GOSH mitä oikeen oon aatellu :D

   Poista
 2. Mitä mieltä oot robinista? :) hyvännäköinen? Kappaleet? Kuunteletko ite?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ehkä vähän väärä ihminen sanomaan tohon ulkonäköön mitään, kun poika on 16v ja ite 20v :D Mutta siis kyllä niitä biisejä kuuntelee!

   Poista
 3. Luin aaveen.net Blogista ruunan kalujen putsaamisesta ja aloin miettimään moniko edes hippolan blogaajista putsaa niitä säännöllisesti. Eli siis putsaatko champin kaluja ikinä? Huolestuttavan moni ei sitä tee :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä niitä oon putsannut, talvella vähemmän

   Poista
 4. Haha, sul on aika sama musamaku, ku mulla.. tykkään itekki noista kaikista ja oon kuullu kaikki :D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat