perjantai 14. marraskuuta 2014

#442: Lumi ja pakkanen, tulkaa jo!

Olen henkeen ja vereen talvi-ihminen, joten odotan innolla lumipeitteen kuorruttamaa maanpintaa ja hankitreenejä sekä tietysti niitä ihania maisemia, joissa talvella pääsee paitsi ratsastamaan, myös kuvaamaan hevosia ja ratsastusta. Oikeastaan tykkään ihan kaikista vuodenajoista, enkä osaisi laittaa niitä paremmuusjärjestykseen. Kaikista inhottavimpia ovat luonnollisesti nämä siirtymiset syksystä talveen ja talvesta kevääseen, kun kaikkialla on märkää ja harmaata.. Toivottavasti lunta tulee siis pian!
 
Viime viikonlopun Ypäjän lumipeitteestä inspiroituneena kaivelin vähän vanhoja talvikuviani ja väsäilin eilen iltapäivällä lukemisen sijaan tuollaisen talvisen bannerin blogille. En ole kerennyt muokata muuta ulkoasua sen talvisemmaksi, mutta ajan kanssa nuo sivupalkin kuvat ja värit muuttuvat nekin sinisemmiksi. Ja joulukuussa saattaa mukaan tulla hieman punaista - ken tietää..
 
 
Haluan edes tämän verran lunta, mutta mielellään tietysti kunnon hanget!
Tämän postauksen on tarkoitus olla ihan kuulumispainotteinen, sillä mitään erityistä ei meidän rintamalla ole tapahtunut. Ypäjän jälkeen Champilla oli kaksi rennompaa päivää ja keskiviikkona ratsastin sen jälleen kunnolla. Ajattelin, että ruuna olisi ollut melko järkyttävä ratsastaa, mutta se yllätti todella positiivisesti ja olikin oikeastaan parempi kuin aikoihin! Viimeisen kahden viikon aikana Champ oli nimittäin normaalia huonompi ratsastaessa, se ei oikein liikkunut itse eteen ja vaikutti vähän väsähtäneeltä/jäykältä, vaikka ulkopuolisen silmään tuskin ero oli niin huomattava aiempaan verrattuna. Tuo "huonompi" jakso oli silti paljon parempi kuin esimerkiksi alkusyksystä meidän paras taso, joten huolissaan ei kannata olla. Nyt kun hevonen on ollut koko syksyn ajan joka kerta parempi ja parempi, tuntuu tuollainen pieni taantuminen entistä suuremmalta. Pitäisi vain malttaa ja antaa hevosellekin tilaa erilaisina päivinä.
 
Torstaina Champilla oli maastolenkin jälkeen hieronta. Hierojan mukaan Champin kaulassa ja takaosassa oli aluksi pientä jäykkyyttä, mutta ne avautuivat hyvin käsittelyn aikana. Kaiken kaikkiaan hevonen oli oikein hyvä ja selästä saimme jopa kehuja: "oikein mallihevosen selkä lihasten rentouden kannalta". Champ on hevonen, joka nauttii hieronnasta täysin siemauksin ja sitä onkin hauska seurata vierestä. Kun hieroja tulee paikalle ja aloittaa käsittelyn, tuntuu kuin koko hevosen olemus rentoutuisi syvän huokauksen lailla. Hevonen pitää päätään todella alhaalla ja silmiään melkein kiinni haukotellen kunnolla kireiden kohtien hellittäessä.
 
Kaivellessani vanhoja kuvia osui silmiini muutama kuva kesältä 2013, kun oltiin Laakson aluekisoissa.. Champ otti verryttelyhypyt aika tosissaan :D

Tällä viikolla emme saaneet estevalmennusta sopimaan valmentajan ja minun aikatauluihin, joten seuraavan kerran hyppään valmennuksessa vasta ensi viikolla. Alustavasti olen ajatellut käyväni parit seurakisat vielä tämän vuoden puolella ennen joulutaukoa. Joulun tienoilta lähtien hevonen saa varmaan muutaman viikon treenivapaan niin, että mennään mahdollisimman vähän maneesissa ja liikutaan paljon pihalla. Parasta olisi, jos lumet olisivat tulleet ja pääsisin kunnolla hankeen ratsastelemaan. Ideana ei siis ole jättää hevosta lomalle, vaan pitää sillä muutaman viikon pääntyhjennysjakso, jonka jälkeen aloitellaan treeni ensi kisakautta varten. Toisaalta tämä voi muuttua vielä moneen kertaan, kun keskustelen asiasta valmentajieni kanssa.
 
Hyvää viikonloppua kaikille!

25 kommenttia

 1. Olen samaa mieltä, lunta tänne ja äkkiä!!!! Tälläinen kurakeli on rasittavaa kun koitat saada hevosen/ponin jalkoja harjaten puhtaaksi, mutta muta vaan levityy eikä lähde. -.-

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva toi banneri! (:

  VastaaPoista
 3. Ihana ulkoasu ja banneri!!! Ootko muuten tehnyt tuon taustan itse ja millä vai oletko mistä löytänyt? Ja millä teet bannerit?? Kiitos, jos vastaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tausta on the Inspiration Gallerysta :) Bannerit teen Photoshop CS5:n uusimmalla päivityksellä aina!

   Poista
 4. Voi ei, saan aina päivän naurut tuosta hyppykuvasta! :D

  VastaaPoista
 5. Kiva ulkoasu!! Ärsyttävä tuo sanavahvistus kommentoinnissa! Olen jättänyt moneen postaukseen kommentoimatta tuon takia koska en saa ikinä sanavahvistuksen niistä teksteistä selvää! Nyt oli pakko tulla sanomaan mutta ei se siis niin muuten haittaa mutta ilmoitin vain, mutta ei sillä väliä sitten, mutta tarkoitin vain etten jaksa kommentoida oikeastaan ikinä blogiisi sen takia. :) ei pahalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tiedät, että jos et saa siitä tekstistä selvää, voit ottaa uuden tekstin?

   Poista
  2. Mulla ei kyllä oo mitään sanavahvistusta :O

   Poista
  3. Mullakaan ei ole sanavahvistusta, enkä sitä ole laittanut päälle asetuksista (eikä myöskään meidän kahdella muulla koneella, kolmella iPadilla tai kännykällä ollut), niin en tiedä johtuisiko koneestasi/palvelimesta? Vaikea täältä sanoa, mäkään en pidä sanavahvistuksista, enkä siksi ole sitä tänne blogiin halunnut :)

   Poista
  4. ok, saattaa tosiaan olla myös mun uudessa koneessa, mutta sama oli myös tabletilla. Muiden blogeissa ei ole ollut sanavahvistusta siis jos olen kommentoinut : ), mutta kännykällä taas ei ole ollut. En tiedä mistä johtuu kannattaa mun varmaan jättää kommentoimatta, tai kommentoida tabletilla. Kuitenkin muuten kiva ulkoasu :) !

   Poista
 6. Mikset oo tiian blogitallissa?

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat