sunnuntai 23. marraskuuta 2014

#446: Estevalmennus Champin kirjoittamana

Olin jättänyt bloggerin sisäänkirjautuneeksi ja huomasin nyt, että Champ oli päättänyt kirjoittaa teille oman postauksen torstain estevalmennuksesta! Vaikka ruuna ei ole se kaikista taitavin kirjoittaja, on sillä kyllä sitäkin enemmän sanavalmiutta. Päästetään siis Champ ääneen!

"Hirnahdus kaikille, blogin päätähti Champ täällä taas! Muistatteko, kun viimeksi kirjoitin teille tänne Aadan blogiin melkein vuosi sitten? Tykkäsitte tosi paljon pienestä vierailustani ja ajattelin näin tilaisuuden tullen ottaa uusintakierroksen. Haluan nimittäin kertoa teille vähän torstaina olleesta estevalmennuksesta, kun Aada on aina niin hirvittävän hidas kirjoittamaan tänne mitään reaaliajassa.. Pitääkin muistaa antaa hänelle noottia asiasta huomenna!
 
Tosiaan, Aadan estevalmentaja Piude tuli pitämään meille tuntia pitkästä aikaa. Mä olen vähän sellainen, että kun Piuden ääni kuuluu, otan kaiken vähän enemmän tosissani. Sillä on nimittäin jotenkin tosi käskevä sävy mun mielestä. Tosin se johtuu vaan siitä, kun Aada ei osaa ratsastaa aina ohjeiden mukaan ja joudun sitten paikkailemaan sen virheitä.. 
 
Kuvituskuvana otos tältä päivältä. Näistä kuvista on tulossa oma postaus tulevalla viikolla :)
Me tultiin Aadan kanssa myöhässä tunnille, koska sillä oli kuulemma ollut joku luento illalla. Mä en usko, luulen, että se vaan väsäili kotonaan mulle jotain kivoja jouluyllätyksiä. Maneesissa huomasin, että himpskatti, Piude oli laittanut vesimaton yhden esteen alle! Vähän meinasi alkaa jänskättämään ja kävinkin ihan vaan pörisemässä maton vieressä muutaman kerran. Eihän tollasesta oikeasti voi tietää, hyppääkö se päälle vai putoanko rotkoon sen yli hypätessä. Hulluja ihmisiä!

Aada antoi mun kuitenkin kävellä pitkään ja hölkätä pitkin ohjin normaaliin tapaan. Olin aika innoissani ja yritin saada muita hevoskavereita mukaan heittelemällä päätäni aina niiden kohdalla. Ei ne tajunneet, ovat sen verran yksinkertaisempia kuin mä. Kun Aada otti ohjat käteen ja alkoi ratsastaa, muistin edellisen päivän opit Jonnan kanssa ja pistin ihan parastani. Piudekin sanoi, että olin puomitehtävillä suora - totta kai olin, kun en jaksanut alkaa vänkäämään vastaan. Tulimme siis ensin ihan vaan ravissa suoraa linjaa, jossa oli kolme ravipuomia, n. parikymmentä metriä ja neljä ravipuomia. Tästä mun ei tarvitse selittää sen enempää, koska oon niin loistava, että tollaset tehtävät on mulle tosi helppoja. Tietty.

Laukassa tehtiin ennen hyppäämistä ympyrällä töitä niin, että meidän piti ylittää puomikasa ympyrän kaarella. Ihan sairaan helppoa! Yritin kertoa, että hei, nostakaa nyt edes vähän. Ei siinä ollut yhtään haastetta mulle! Ensimmäisellä kerralla vinkaisin taas ja muutenkin tein vähän haastetta ponnistamalla takajaloilla voimakkaasti. Pienenä mausteena päätin spookata ympyrän vieressä olevaa vesimattoa ja siitäkös Aada riemastui! Sitä on niin helppo ärsyttää, haha! Aada oli ihan hukassa ja jouduinkin sen takia kiertämään ympyrää ainakin sata kertaa enemmän kuin muut, olin kuulemma liian kuriton. Meinasi mennä pää pyörälle, joten päätin sitten olla parin kierroksen ajan kiltti.
 
Lopulta pääsimme hyppäämään! En kyllä yhtään ymmärrä, miksi me ei voida heti hypätä jotain isoja esteitä.. Aina pitää mennä niitä pieniä aluksi. Nytkin tulimme sellaista suoraa (linjaksi ne kai sitä kutsuivat, jos oikein kuulin), missä ensin oli se pieni puomikasa ja siitä sitten okseri. Olisin halunnut tulla neljällä laukka-askeleella, mutta Piude vaati Aadaa ratsastamaan väliin aina viisi laukkaa. Olin kyllä ihan eri mieltä, koska jouduin tulemaan sisään linjalle ihan pienesti ja kontrollissa, minkä jälkeen jatkaa vielä pientä laukkaa. Kerran Aada teki virheen ja päästi mut etenemään välissä kunnolla eteen ja siitähän otin riemun irti! Okserin jälkeen vinkaisin ja kaahasin hirmuisesti eteen, yritin oikein kuvitella olevani samanlainen kuin isäni World Cup -radalla. Tätä riemua ei kauaa kestänyt, kun kuski roikkui ohjissa ja halusi, että hidastan vauhtia. En mä sitten kehdannut alkaa tappelemaan, oon sen verran herrasmies.

Teimme vielä samaa tehtävää toisin päin ja sen jälkeen rupesimme hyppäämään pientä rataa. Ensin Aada halusi tulla vesimattoesteen, koska mä kuulemma yritän possuilla sen kohdalla. En kyllä yhtään ymmärrä! Meinasin vähän suuttua, kun kuulin, että mua sanotaan possuksi. Päätin sitten kerta heitolla näyttää, miten hirmuisen rohkea oon ja tulin vesimaton joka ikinen kerta kuin se olisi ihan tavallinen este. En mä nyt oikeasti mikään jänishousu ole, kunhan välillä kiusaan (ei kerrota kenellekään, että oikeasti saattaa joskus jännittää!).

Kun esteitä nostettiin, sain vihdoin tulla linjan viiden sijaan neljällä askeleella. Mutta vielä mitä, muut hevoskaverit saivat pinkoa eteen siinä, missä Aada pidätteli mua edelleen kunnolla. En kuulema muuten mahtuisi väliin.. Pari kertaa Aada sössi lähestymisen ensimmäiselle ja tuli siihen samanlaista laukkaa kuin tullessaan viidellä, jolloin hän joutui sitten ratsastamaan vähän enemmän eteen välissä ja otin aina riemun irti villiitymällä okserin jälkeen. Lopulta homma alkoi sujumaan, mutta mietin kyllä, kuinka monta kertaa mä oikein saan riekkua.


Kyllä ne takajalatkin nousevat, kun puomeja laitetaan alle..
.. laukassa sitten vähän enemmänkin :D "Tää este on ainakin 150cm??"
 
Rata meni näin: pysty-okseri -linja pitkällä sivulla, lyhyen sivun kautta diagonaalilla vesimattopysty ja viimeisenä toisella pitkällä sivulla yksi pysty todella pitkällä lähestymisellä. Aada halusi aina, että me oikaistaan pystylle niin, että lähestyminen ei olisi niin pitkälti suoraa. Viimeinen rata meni oikein hyvin (tarviiko mun edes sanoa, että se oli pelkästään mun ansiota - Aadahan heilui selässä kuin perunasäkki, koska hyppäsin kuulema niin erikoisia hyppyjä. Pah!). Piude kuitenkin halusi, että me tullaan vielä kerran viimeinen pysty niin, ettei Aada oikaise, vaan ratsastaa pitkän lähestymisen. Se meni hyvin, mutta Aada hakusi tulla uudestaan valmentajan toiveesta huolimatta. No, eiköhän se sitten sössinyt sen kerran ja hypyttänyt mua hirveän kaukaa. Vähän mä nauroin, kun Aada sai kuulla kunniansa! Pääsin tietysti tulemaan vielä kerran ja sitten se onneksi sujuikin paremmin.

Mä olin jälleen niin hieno, että sain paljon nameja ja taputuksia. Tuntuu kyllä hyvältä olla tallin ehdoton kuningas, vaikka kuulema kaikkien mielestä en sitä ole. Sanonpahan vaan, että ne eivät selkeästi ymmärrä hyvän päälle..

Nyt mun pitää jatkaa omia puuhiani, joten päästän teidät omien tekemisienne pariin! Naapurikarsinan hevonen kertoi, että tuolla toisessa kulmassa tätä tarhaa saattaisi löytyä lumen alta jotain mielenkiintoista. Pitääkin mennä tutkimaan tarkemmin. Sitä ennen mä revin vielä nämä suojat pois mun jaloista, koska ne ovat hirveän rumat. Mutta näkyillään taas!"

48 kommenttia

 1. Ihana postaus! :) Näitä on aina niin kiva lukea, kun monet ei kirjoita tälläisiä!

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus, Champ! Kirjoita sinä toki useammin:)

  kavionkopsetta-silja.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän päästä koneelle aina silloin tällöin ;)

   t. Champ

   Poista
 3. Nää on ihania, unohda useamminkin kirjautua ulos bloggerista, Aada ;)

  VastaaPoista
 4. Osaat tehä tän tosi aidon tuntuseks! :-D Hahha ihana postaus oli:-)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava postaus ja hauska! :D
  ehdottomasti tällasia lisää! :)

  VastaaPoista
 6. Tsamppi hei!
  Ihan kiva että treenautat sun kuskin ratsastustasapainoa noilla puomikasoilla, mut koita ottaa ihan iisisti noilla pienimmillä, sillon päset nopeemmin loikkimaan niitä isompia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, en ookaan tajunnut, että pääsisin sitten menee isompia nopeemmin! Pitääkin pitää mielessä :D

   t. Champ

   Poista
 7. Kivasti kirjoitettu Champ!:) Kirjoittele useamminkin!:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän parhaani mukaan päästä koneelle useemmin ;)

   t. Champ

   Poista
 8. Onko Champilla ilmaa ollu mahassa ku se piereskeli aika paljon?

  VastaaPoista
 9. Champpi otti aika vakavasti ton pienen puomikasan! :D

  VastaaPoista
 10. En kestä tsamppia ja sen takajalkoja!

  VastaaPoista
 11. Hahahah, ihan loistava! :D Hieno kyllä toi hyppy puomikasan yli :DD

  VastaaPoista
 12. Sulla on jotenki tosi levoton käsi varsinki esteiden välissä... Sellasta jynssäystä taaksepäin käsillä jatkuvasti. Yhden pidätteen pitäis riittää, eikä monta jatkuvaa nykivää "pidätettä". Muuten siistiä menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä tiedostan sen itsekin, tekisi mieli vastata tällaisiin aina että "no katos kun en oo huomannut", mutten viitsi provosoitua :D Kuten edellisessä postauksessa sanoin, en oo hyvä ratsastaja ja siksi sitä treenataankin koko ajan, että kehittyisin. Kiitos!

   Poista
 13. mitä mieltä olet lämppäreillä ratsastamisesta sekä niiden pitämisestä harrasteratsuna ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä mistään rodusta ei voi puhua noin yleisellä tasolla, koska hevoset ovat aina yksilöitä. Ihan samalla tavalla lämminverinen voi toimia harrasteratsuna kuin puoliverinenkin, jos se on luonteensa/rakenteensa puolesta siihen tehtävään sopiva. :)

   Poista
 14. Aivan mahtava postaus! Näitä Champ voit jatkossakin väsäillä ;)

  VastaaPoista
 15. Onko Champilla suojat tarhassa? Miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hokkiaikaan on, mutta se repii ne yleensä heti irti :D Siksi, koska se riehuu niin paljon, että haluan suojata jalat edes jotenkin.

   Poista
 16. Nää on nii huippuja! Sulla on aivan super ihana hevonen!(:

  VastaaPoista
 17. Haha ihan huikee postaus!!:D Champ on niin mainio kun nostelee jalkojaan noille puomeille !

  VastaaPoista
 18. Voi vitsi mikä postaus ! Hymyilytti, ihana Champ :> ❤

  VastaaPoista
 19. Tälläset on tosi hauskoja postauksia! :D Näitä on aina kiva lukea.

  VastaaPoista
 20. Kirjota useemminki Champ! Hyvä postaus <3

  VastaaPoista
 21. Oli tosi hyvä postaus! Kirjota useemmin tälläsiä,osaat kirjottaa niin aidoksi tämänkin. Pps ratsastat tosii hyvin:) ja Champ:*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Katsellaan, jos keksin tällaisia jatkossakin!

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat