keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 3. luukku - Joulukalenteri hevoselle

 
Jokaisella meillä on oma tapamme viettää joulua. Omaan jouluuni on kuulunut joulukalenterin valmistaminen hevosystävälle niin pitkältä ajalta kuin saatan muistaa. Ensimmäisinä vuosina toteutin kalenterin kolmelle hoitohevoselleni Toonille, Miralle ja Kapricelle, seuraavina vuosina nimitä taisi olla enää kaksi ja lopulta vain yksi. Kaikki nuo kalenterit ovat itselläni tallessa jossakin kaapin nurkissa, joten voisin joskus yrittää kaivaa ne esiin ja koota niistä kuvat tänne blogin puolelle.
 
Niin vain tänäkin vuonna pyyhin pölyt ompelukoneen päältä ja suunnistin kangaskauppaan hakemaan mieleistä kangasta kalenteria varten. Olin yläasteella hyvä käsitöissä (suhteessa vaadittuun tasoon) ja arvosanani oli aina kymppi. Tein nuorempana paljon keppihevosia, mutta innostuksen laannuttua käsitöiden tekeminen jäi vähemmälle, ellei koulutöitä laskettu mukaan. Tällainen joulukalenterien tekeminen onkin pientä muistelua ajasta, jolloin ompelukone oli itselleni tuttuakin tutumpi työskentelykaveri.
 
Ensin leikkasin kankaasta sopivat palat pusseja varten.
Sitten laitoin nuppineulojen avulla valmiiksi kujat nauhoja varten..

.. jonka jälkeen ompelin ensin yläpuolen "kujat" ja muut reunat valmiiksi. Menin tällä kertaa sieltä, mistä aita on matalin, enkä vetänyt reunoja siksakilla ;)
Sitten vuorossa oli lankojen katkominen.
Tänä vuonna Champ sai toisen oman joulukalenterinsa - viime vuosi oli ensimmäinen. Heräsin ajatukseen vasta kaksi viikkoa sitten ja näin kiireiseen aikaan teki oikein tiukkaa saada kalenterin valmistus mahtumaan arkeen. Halusin tällä kertaa tehdä jotain edellisistä vuosista poikkeavaa ja pitää kalenterin melko yksinkertaisena, mutta kuitenkin lisätä mukaan vähän blingiä. Päädyin siis ompelemaan pieniä pussukoita, joihin lisäsin hevosnamit.
 
Itse tehdyissä kalenterissa kädenjäljen ei tarvitse olla täydellistä, eikä haittaa, jos lanka repsottaa jostakin kulmasta tai ommel ei ole mennyt ihan suoraan. Tärkeintä on mun mielestä se ajatus, joka kalenterin tekoon on käytetty. Äitini ihmetteli, miksen voi käyttää Champilla samaa kalenteria kuin edellisenäkin vuonna. Olisin toki säästänyt aikaa ja vaivaa, mutta samalla se fiilis siitä, mitä on itse saanut aikaan, olisi kadonnut kokonaan. Joulukalenterin tekeminen on mulle myös aina sellainen joulun aloitus, jolloin todella tietää aaton olevan pian ovella.

"Valmiit" pussit näyttivät tältä, lisäsin niihin vielä narut ja siistin loput langat irti.
Pohjaksi kelpuutin kaksi vanhaa pöydän tablettia, jotka ompelin yhteen.
Ompelin vielä joulunauhaa reunoihin, kiinnitin pussukat ja lisäsin glitteriliimalla numerot ja hevosen nimen - valmis!
 
Haluaisin koristella Champin karsinan käytävänpuoleisen seinämän joulunauhoilla muutaman viikon päästä, mutta luulen, että Champ lähinnä nauttisi koristeet suuhunsa ja tukehtuisi sitten joulukuusen koristeisiin.. Sellainen joulu sitten! Jos meillä olisi vähän erilaiset karsinan seinät, voisin hyvin laittaa jotain kuusenoksia ja esim. kuivattuja, pyöreitä leipiä roikkumaan siihen koristeeksi, mutta liukuovien takia se on mahdoton yhdistelmä. Me ei tästä kuitenkaan masennuta, vaan keksitään jotain muuta kivaa jouluista talliin piristämään muuten harmaata arkea!
 
Valmistitko sinä tänä vuonna hevosellesi joulukalenterin?
Koristeletko tallia jouluksi ja jos, millä tavoin?

12 kommenttia

 1. Itse olen päässyt koristelemaan tallia 4 vuotena ja se tuo kyllä niin paljon joulufiilistä :)
  En ole ikinä itse keksinyt tehdä joulukalenteria hevoselle, mutta ensi vuonna voisin yrittää!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tee ihmeessä ensi vuonna hevoselle kalenteri! :)

   Poista
 2. Tosi kiva idea ja hieno lopputulos. Ensivuonna täytyy kanssa toteuttaa, mutta vain koiralle:)

  VastaaPoista
 3. Ihanko totta että teidän tallilla saa koristaa jouluisin tallia? Missään tallilla missä olen ollut (ei myöskään omalla kotitallillani) tallia koristeltu turvallisuuden vuoksi. Ehkä suurin joulukoriste on ollut pihakuusi tai kranssi ulko-ovessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä nykyisellä tallilla oli muistaakseni viime vuonna ovissa pahviset tonttukuvat, ei muita koristeita. Mutta edellisillä talleilla ollaan kyllä laitettu ihan kunnon koristeet kuusta myöten :)

   Poista
 4. Siis veitkö ton kalenterin tallille johonkin? :)

  VastaaPoista
 5. Jos teillä on kalterit karsinoissa, niin kieputa jokaisen kalterin ympäri sitä joulunauhajuttua :D en tiiä, toivottavasti ymmärsit.

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis kalenteri, olet näppärä! Tuollaisen voisinkin joskus yrittää tehdä ihan kotiin sisälle :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat