perjantai 30. tammikuuta 2015

#492: Erilaisia hevoskuvia (+kuvanmuokkauksesta)

Kerroin edellisessä postauksessa kuvista, joita otin Champista maanantaina ennen kouluvalmennuksen alkua. Kuvausoperaatio oli pikainen, sillä se kesti vain vajaan kymmenen minuutin verran. En suunnitellut kuvausta sen kummemmin, mutta halusin kokeilla ottaa vähän erilaisia kuvia normaaleista ulkokuvista poiketen. Luonnon sijaan tausta sai tällä kertaa olla musta! Idean kuviin sain Tuulian blogista, kiitos siis hänelle ajatuksesta.
 
En ollut koskaan aiemmin kuvannut vastaavanlaisia kuvia, joten en oikein osannut odottaa mitään. Ideanahan on siis ottaa "studiokuvien" tyylisiä kuvia hevosesta: hevonen on valaistu, mutta tausta on pimeä. Toteutin tämän vinkeillä, joita sain Tuulian postauksesta. Laitoin Champin seisomaan tallimme oviaukkoon niin, että kaviot olivat vielä sisällä, mutta hevosen pää ulkona ovesta. Sammutimme tallista valot, tietysti ensin kysyttyämme luvan kaikilta paikalla olijoilta. Ulkona oli pilvinen sää, joten aurinko ei luonut kovia varjoja kummallekaan puolelle hevosta.
 
 
Mielestäni näistä kuvista tuli yllättävän kivoja - todella pienellä vaivalla! Olen yleensäkin huono muokkaamaan kuvia yhtään tarvittavaa enempää, joten helpotus oli, että näinkin kokematon kuvaaja sai edes tällaista jälkeä aikaiseksi.
 
Blogitallin viikkohaasteena on kertoa siitä, miten muokkaan kuviani. Yleensä muokkaan kuviin kontrastia, valoisuutta, värikylläisyyttä ja tarkkuutta sekä tietenkin pienennän kuvan sopivan kokoiseksi. Tällä kertaa otin teille ennen ja jälkeen -kuvat tämän postauksen kuvista sekä kopioin hieman kuvaa tietokoneeni näytöltä, jotta saatte vähän paremman käsityksen siitä, millaisissa vaiheissa kuvien käsittely etenee omalla kohdallani. Painotan, etten koe olevani osaava kuvaaja tai kuvankäsittelijä ja nämä ovat vain omia tyylejäni muokata kuvia. Kannattaa siis kysellä oikeilta valokuvaajilta asioista, jotka voivat askarruttaa!
 
Alla siis screenshotit kuvankäsittelyn eri vaiheista. Laitoin kuvien oheen kuvateksteiksi vähän selitystä siitä, mitä olen missäkin vaiheessa tehnyt. Toivottavasti saatte selvää! Tämä on myös niitä harvoja kertoja, kun kuvaan RAWilla mitään, sillä yleensä käsittelen kuvat nopeasti, enkä silloin tarvitse niin paljon säätövaraa kuin raw tarjoaa.
 
Tästä muokausprosessi alkaa. Muokkaan kuvia ensin Photoshopilla: tässä kuva on täysin käsittelemätön. Kuvasin raw-kuvia, sillä niitä pystyy avaamaan jälkikäteen enemmän kuin jpeg-kuvia.
Tässä vaiheessa olen säätänyt lämpötilaa, sävyä, valotusta, täytevaloa, mustuutta (onko se edes sana?), kontrastia ja selkeyttä.

Nyt ollaan siinä vaiheessa, että olen kerennyt muokkaamaan kuvaan terävyyttä: säädän säteen ja määrän, jonka haluan.
Kun kuvan arvot ovat mielestäni siedettävät, siirryn käsittelemään ylimääräiset asiat pois taustalta. Tässä tapauksessa poistan tallin oven yläreunan, sillä se tuli kuvaan mukaan.

Sitten pienennän kuvan sopivaksi. Yleensä käytän kuvissa mittaa, jossa sen leveys on vaakakuvissa on 822 pikseliä.
Sitten siirryn Coreliin, jossa säädän arvoja vähän lisää.


Yleensä säädän Corelilla vielä kontrastia, värikylläisyyttä ja mahdollisesti tarkkuutta.
Tässä kaikki tämän kuvaussession kuvat kansiossaan. Tallennan kuvat PNG-muotoon, sillä ne ovat mielestäni parempilaatuisia kuin JPEG-kuvat. Tässä ensimmäisenä on aina kuvasta tehty Photoshopin PNG-versio, sitten Corelin versio, myöhemmin alkuperäinen versio pienennettynä ja lopussa vielä RAW-kuvat sekä alkuperäiset versiot.


Loppuun vielä pari ennen ja jälkeen -versiota muutamasta kuvasta.

Mitä piditte tällaisesta postauksesta? Entä näistä kuvista? :)

41 kommenttia

 1. Iha sairaan hienoi ,et oo huono kuvaaja ;)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Champ on I-H-A-N-A!!
  (nanskunaskeleet.blogspot.com)

  VastaaPoista
 4. Nämä eivät ole valokuvia. Nämä ovat taidetta!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 5. Vaude, ihan kuin ammattilaisen ottamia!

  VastaaPoista
 6. Vau! Niin älyttömän hienoja kuvia, Champ sopis hyvin johonki suitsimainoskuvastoon ;)

  VastaaPoista
 7. Erittäin hienoja kuvia! Mietin vaan että onko champ sitten oikeesti noin tumma jos aina muokkaat kuvat näin?:d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen kuvatessa huomannut että kamera ei nää samalla tavalla värejä kuin silmä. Itse muokkaan kuvat niin että ne näyttävät samalta mitä itse näen kuvatessa. :)

   Poista
  2. Kiitos :) Mä en yleensä muokkaa näin paljon, tätä postausta varten tein muokkausta "rajummaksi kädellä", jotta ero olisi selvempi ennen ja jälkeen otetuissa kuvissa. Champ on aikalailla tuon värinen kuin noissa ennen käsittelyä olevissa kuvissa, toki niistä puuttuu se aito "eläväisyys" eli se ei ole ihan noin harmahtava :)

   Poista
  3. Ja kuten Niina sanoikin (kommentoitiin niin, etten nähnyt sun kommenttia ennen oman julkaisemista!), kamera toistaa yleensä värimaailmaa silmää heikommin :)

   Poista
  4. Yleisesti ottaenhan digikuvissa on aina ikäänkuin harmaa kalvo. Muokkauksella pitää sitten etsiä oikeat värit esiin. Lähes jokainen ammattikuvaajakin toteaa, ettei nykyisin kuva ole valmis ilman käsittelyä.

   Poista
 8. Tosi kiva postaus! ja todella hienoja kuvia. 1, 4 ja 5 olivat minun suosikit :)

  VastaaPoista
 9. Nää on todella hienoja kuvia, tuo valotus on niin ihana! :)

  VastaaPoista
 10. aivan ihania kuvia ja muokkaat ne tosi kivannäköisiksi!

  VastaaPoista
 11. Mua kiinnostaa, miksi et muokkaa värejä photarissa vaan muokkaat ne Corelissa?

  Ja niin - jos haluaa Googlen kautta näkyvyyttä, kannattaa tallentaa kuvat .jpg, koska Google ei kuulemma lue .png -kuvista samalla lailla infoa esim. kuvan nimestä kuin jos kuva olis .jpg. Tällä viikolla saatu pro tip :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saan paremmin fiksattua Corelilla tarkkuuden, ja se muuttaa samalla photarin tekemiä värimäärityksiä, joten ne menis kuitenkin pyllylleen siinä vaiheessa :D se on se suurin syy..

   Ja kiitti vinkistä! Mun kuvat tosin on nimetty tyylillä 1, 2, 3 eli siinä ei kauheesti infoa saada muutenkaan :D

   Poista
 12. Nämä on niin hienoja, pitää kyllä itsekkin kokeilla samaa tekniikkaa. Tuulian blogista tän idean jo bongasinkin!

  VastaaPoista
 13. Hei, tuohon kuvaamis asiaan palaten vielä, että pääsisin hyvin bussilla nurmijärvelle. :) tiedä sitä sitten että kelpaako kuvaajaksi tämmöinen kohta viisitoista vuotiaaksi täyttävä ihminen. :D jos nyt tämä on kummiskin ok, niin laitappa sähköpostia lindberghanna13@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Tosi upeita kuvia!! :o♥

  VastaaPoista
 15. Wau, ihan kuin suoraan mallikuvastosta otettuja! :) voisikohan tuolla samalla tekniikalla kuvata ihmisiä? :D

  VastaaPoista
 16. Vau Aada, tosi hienoa työtä o: ja Champ on niin upea etten kestä - noissa kuvissa sen upeus on vielä kertaa miljoona! RAW-kuvaamista pitäisi itsenikin alkaa harjoittelemaan, tähän mennesssä olen vain kuvannut jpg:llä kun siinä säästää tilaa kameran muistikortilla :bb

  Osallistuin itsekin tässä tuohon blogihaasteeseen ja muokkailin varta vasten illan (yön) kuluksi vähän (:
  http://privaattikamaa.blogspot.fi/2015/02/viikon-blogihaaste-kuvankasittelya.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos! Mäkin opettelen vasta kuvaamaan rawilla, mutta näköjään siitä on oikeasti hyötyä ;)

   Poista
 17. Kiva postaus!(: Ja Champ on aivan ihana.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat