perjantai 3. huhtikuuta 2015

#525: Sponsorituote-esittely ja mietiskelyä

Huhtikuun alku koitti ja sitä myöten oli aika keksiä hassuja aprillipiloja. Minäkin lähdin tuttuun tapaan mukaan, tällä kertaa kaksin kappalein: julkaisin blogin puolella postauksen Rovaniemelle muutosta ja muualla sosiaalisessa mediassa (Instagram, Facebook) infon, jonka mukaan Champ oli valittu tutkimukseen koskien valtiontalouden parantamista.
 
Jokaisellahan on omat tapansa ymmärtää aprillipäivä, mutta mulle se on nimenomaan sellaista hyväntahtoista huulenheittoa asioista, jotka tunnistaa jo heti ensisilmäyksellä piloiksi. Sen takia pyrin aina lisäämään niiden yhteyteen selkeän vihjeen: ensimmäinen huhtikuuta. Varsinkin tuolla ht.netin puolella monet tuntuivat ottaneen elämänsä liian tosissaan pilojen suhteen ja ilmoittivat jopa tuntevansa myötähäpeää mun pilojen puolesta. Mä en illalla tiennyt, kumpi oli hauskempaa - se, että joku luuli mun yrittäneen oikeasti saada ihmisiä uskomaan pilojani vai se, että ihmisten huumorintaju ei aina kohtaa omani kanssa.
 
Myönnetään, mulla on aika mielenkiintoinen huumorintaju. Tämän vuoden aprillipiloista nauroin eniten poliisilokkien eli polokkien käyttöönotolle, Google Mapsin Pacmanin pelaamiselle ja sille, että Puijon torni muokataan maailman suurimmaksi lypsykaruselliksi. Siis juuri sellaisille, mitä ei voi ottaa tosissaan ollenkaan. Sosiaalisessa mediassa mun kaverit onneksi lähtivät näihin pähkähulluihin ideoihini mukaan ja heittivät vitsiä kommenteissa. Siitä on mun mielestä hyvä aprillipäivä tehty!

Tällainen keskustelu meillä oli Facebookissa! Jaoin tämän Instagramin kautta, siksi mukana on hashtagit.
Pakko vielä sanoa tähän väliin, että mä ihan aikuisten oikeasti haen opiskelemaan Rovaniemelle. En tietenkään ole muuttamassa sinne kesäkuussa, kuten aprillipilapostaus väitti, mutta syyskuussa asia saattaa olla toinen. Eli ne, jotka totesivat "olisit edes vaihtanut kaupunkia, että olisi uskottavampi" - ei tämä kauheasti totuudesta heittänyt ;)
 
Sitten itse aiheeseen! Sain joku viikko sitten postissa paketin Veljekset Wahlstenilta. Paketin sisältä paljastui Horse Comfortin Lady fit -hybriditakki, joka oli entuudestaan itselleni tuntematon malli. Wahlstenin edustaja suositteli takkia kokeiltavaksi, joten tartuin haasteeseen ja niin takki päätyi minulle.
 
Ihan rehellisesti sanottuna mietin ennen takin saamista, löydänkö sille käyttöä omissa tekemisissäni. Olen maailman huonoin ihminen pitämään minkäänlaisia välikausitakkeja, sillä paahdan vielä viiden asteen plussakeleillä toppatakissa ja vaihdan sitten lennosta t-paitaan. No, ehkä vähän kärjistetysti sanottu, mutta totuudesta se ei ole kaukana. Esimerkki: vaikka mulla on kaksi toppaliiviä, en käytä niitä juuri koskaan, sillä unohdan niiden käyttömahdollisuudet juuri keväisin ja syksyisin, jolloin niitä kannattaisi päällänsä pitää.
 


 
Olin siis etukäteen aavistuksen skeptinen, mutta jouduin pikaisesti siirtämään aiemmat ajatukset syrjään. Ensimmäisen kerran pukiessani takin päälle kuvaustilannetta varten oli se heti kuin istuva hansikas - nimensä mukaisesti erittäin "fit". Ei kuitenkaan sellainen, ettei sen kanssa pystyisi liikkumaan, vaan nimenomaan joustava ja samalla istuva. Takin hihat ja selkäosa on joustavaa, ohuehkoa kangasmateriaalia ja etuosa kevyesti tikattu, joten se suojaa hyvin tuulelta. Mulle tuli tästä välittömästi mieleen sopivuus myös lenkkeilyyn, jossa selkä saisi mielellään tuulettua samalla, kun etupuoli olisi hyvä suojata viimalta.
 
Takissa on etupuolella kaksi vetoketjullista taskua ja se sopii hyvin vaikkapa seuratekstiiliksi, sillä siihen voi brodeerata vaikka oman logonsa: aivan kuten itsekin tein. Värivaihtoehtona takissa on ainoastaan tämä yksi harmaa-sinisävyinen ja se maksaa Veljekset Wahlstenilta tilattuna 75€. Kokoja takista on saatavilla XS-XL. Harmaa on itselleni melko vieras väri (tummansinistä sen sijaan rakastan yli kaiken), mutta toisaalta väri ei voisi olla parempi juuri tallihommiin, joissa takki välttämättä likaantuu.
 
Tässä pari kuvaa, miten takki toimii ratsastaessa. Näitä on luvassa lisää myöhemmin - olimme nimittäin taas keskiviikkona hyppäämässä Riders Innissa ja kuvat on otettu silloin :)
Alkuskeptisyydestä huolimatta tästä Horse Comfortin takista on tullut tämän hetken suosikkivarusteeni. Olen jättänyt entisen "aina tallilla päällä olevan" Kingslandin fleecen kaappiin ja pukenut hybriditakin topin päälle heittäen vielä kaiken päälle talvitakin. Ratsastuksen ajaksi otan talvitakin pois, sillä hybriditakki on näille keleille ihan loistava valinta. Sen kanssa ratsastaessa ei tule liian kuuma ja selkä hikoaa vähemmän kuin esimerkiksi fleece päällä, mutta toisaalta välikäyntien aikana kylmyys ei ehdi iskeä.
 
Olen vähän sellainen ihminen, että lähtiessäni kotitallin ulkopuolelle pyrin laittamaan sekä omat, että hevoseni varusteet ihan viimeisen päälle. Valitsen housut ja paidan itselleni niin, että ne sopivat hevosen huopaan - yleensä myös filttiin näin talvisin. Ja koska välillä pitää hifistellä, on "edustusvaatteet" joitain merkkituotteita. No, tästä takista tuli kyllä meille uusi edustustakki näille säille, sillä sen käyttömukavuus menee kyllä reippaasti ohi niistä kalliimmista merkkivaatteista, joita olen tähän asti käyttänyt. Tätä voin suositella kaikille todella lämpimästi!
 
Onko teillä kokemuksia tästä tai vastaavista takeista? :)

24 kommenttia

 1. Haaveiletko koskaan toisesta hevosesta? Jos saisit esimerkiksi ylläpitoon hyvän estehevosen, ottaisitko sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ainakaan nyt haluaisi, yhdessäkin hevosessa on tarpeeksi tekemistä työn ja opintojen ohella. Eikä mulla olisi rahaa elättää kahta hevosta niin hyvin kuin haluaisin. Mieluumin panostan yhteen kunnolla kuin kahteen hutaisten :) jos mä olisin niin rikas, ettei tartteis töissä käydä niin tietty ottaisin toisen hevosen!

   Poista
 2. Kivan näkönen takki. Harmi vaan että taitaa toi xl:kin olla mulle liian pieni.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen takki. Käytän itsekin juuri tuon tyyppisiä takkeja jotka hengittää selästä. En ole koskaan ymmärtänyt toppaliivikulttuuria. Se on epämukavin mahdollinen ratsastusasu. Selästä, mistä normaali ihminen hikoaa eniten, se on topattu. Alle on kuitenkin pakko laittaa lämmintä jotta käsivarret ei jäädy. Siis todella epäkäytännöllinen ratsastukseen. En yhtään ihmettele jos sullakin on jäänyt käyttämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toppaliivit ovat aika epäkäytännöllisiä ratsastukseen :)

   Poista
 4. Oletteko vaihtaneet tallia:)

  VastaaPoista
 5. Se on kyllä huvittavaa miten tosissaan jotkut ihmiset ottaa aprillipilat -ja siis nimenomaan tietäen, että ne on vaan piloja. :D
  Tuo takki on tosi kivannäköinen! Mikä koko sulla on siitä? Mä oon ite niitä toppaliivi-ihmisiä, ei tarvi käyttää talvitakkia kuin ihan kylmemmillä ilmoilla jos käyttää toppaliiviä välikausitakin alla :)

  VastaaPoista
 6. Haetko Rovaniemelle vain siksi että sinne on Suomen yliopistoista helpoin päästä vai miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti, en mä valitettavasti sinne sen lumen takia menisi :D

   Poista
 7. Onpa kivan näköinen takki!
  Champ näyttää kuvissa huikean hyvältä - saanut selvästi taas lisää massaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja joo ainakin se on lihonut, hehe :D

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Haha:D menin ihan täydestä tosta aprillipilasta. Kysyin jopa kaverilta että tietääkö se. xD

  VastaaPoista
 11. Mäki haluaisin aina mätsäillä omat ja hevosten kamat mutta yleensä se ei onnistu millään koska kaikilla hepoilla ei oo just sen värisiä varusteita :D noh, ajatus on tärkein vai :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep:D olis just huikee jos sulla olis jokaselle omat värit!!

   Poista
 12. Onko veljekset wahlstenilla jotain verkkokauppaa, josta näkisi tällaisia tuotteita. Voisi olla aika kiva takki, mutta en löytänyt mistään. Onko melkein pakko sitten raahautua livenä jonnekin myymälään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varsinaista verkkokauppaa, mutta http://veljwahlsten.com/ tuolta löydät yhteystiedot! Sinne kannattaa olla yhteydessä, voihan olla, että voivat myös lähettää. Ja tuolta löytyy myös jälleenmyyjät :)

   Poista
 13. Millon valkkaat ne blogit mistä pidit eniten siitä 'linkkaa blogisi'- postauksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen katsonut n. puolet läpi, vielä toinen puolikas jäljellä :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat