keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

#571: Onnenkyyneleet

Jos saan sanoa ihan suoraan, en olisi uskonut tämän päivän tulevan koskaan vastaan. Tämä viikko on kummitellut kaukaisena mielessäni jo pitkään, sillä jokainen korkeakoulupaikkaa hakenut saa viimeistään tämän viikon aikana tiedon hyväksytyksi tai hylätyksi tulemisesta. Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2013 ja siitä asti tämä viikko on ollut se "totuuden hetki". Niin myös tänä vuonna.

Ensimmäisenä ylioppilasvuonnani eli vuonna 2013 hain Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan viestintää. En lukenut pääsykokeisiin juuri ollenkaan, eikä mulla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia päästä lähellekään pisterajoja. Seuraavana vuonna panostin enemmän ja hain lisäksi toisena vaihtoehtona Tampereen yliopistoon saman alan opintojen pariin. Edelleenkään opiskelupaikkaa ei herunut, mutta yllätykseksi olin varasijalla Tampereelle - vaikken lukenut kaikkia pääsykoemateriaaleja ollenkaan. 

Muutamia kuvia Este-Jusseista tämän postauksen yhteyteen! Kaikki kuvat c. Suvililja.net 


Tänä vuonna oli siis kolmas hakuvuoteni. Olin alusta asti sitä mieltä, että tänä vuonna pääsen Tampereelle sisään. Aloitin lukemisen helmikuun alussa ja vähensin työtuntejani minimiin. Jätin blogin kirjoittamisen vähemmälle, jouduin sulkemaan osan kavereistani lähes kokonaan pois elämästäni. En käynyt kisoissa töissä viimeisen kahden kuukauden aikana ennen pääsykokeita ja sosiaalinen elämäni oli muutenkin hiljaisempaa. Yritin panostaa, mutta silti lukeminen jäi vähän puolitiehen. Kevät oli kuitenkin itseltäni melkoinen rutistus, sillä kaikesta vanhasta ja totutusta luopuminen oli varsinkin aluksi melko rankkaa henkisesti.

Kävin Tampereella harjoituspääsykokeissa viikkoa ennen oikeita pääsykokeita ja lopulta itse näytön paikassa puolessa välissä toukokuuta. Kokeen päätyttyä olin antanut kaikkeni. Kahden viikon kuluttua mulla oli pääsykoe Helsingin yliopistoon ja aloitin sen artikkelimateriaalin lukemisen vasta Tampereen kokeen jälkeen. En ajatellut pääseväni Helsinkiin, sillä viestintä on siellä alana aina erittäin suosittu ja sisään otetaan vain 25 hakijaa melkein 700 hakijan joukosta. Eilen huomasin, että Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijavalinnat oli julkaistu. Hieman skeptisenä päätin mennä tarkastamaan tulokset ennen nukkumista: päässä vain ajatus siitä, että ei saa pettyä, vaikkei sisään pääsekään. "Kyllä mä pääsen Tampereelle, Helsinkiin on niin mahdoton päästä." Avasin ohjelman sivut ja tuijotin ruutua. 

HELSINGIN YLIOPISTO, VALTIOTIETEELLINEN TIEDEKUNTA, VIESTINTÄ, VALTIOTIETEIDEN KANDIDAATTI JA MAISTERI, HYVÄKSYTTY.

Päivitin sivun uudelleen. Ja uudelleen. En ollut uskoa silmiäni. Puin kylpytakin yöpukuni päälle ja kävelin alakertaan, josta jatkoin matkaa ulos näyttämään iPadin näyttöä äidilleni. Äiti ei ensin tiennyt, mitä oli lukemassa, mutta asian tajuttuaan itkimme molemmat onnesta muutaman minuutin ajan. Vastaanotin opiskelupaikkani ja ilmoitin asiasta muulle perheelleni, muutamille sukulaisille, kavereille ja lopulta kaikille Facebook-ystävilleni. Muutaman minuutin nettisurffailu muuttui kahden tunnin epäuskoiseksi itkun ja naurun täyttämäksi kummasteluksi. Mä pääsin yliopistoon. Enkä minne tahansa, vaan Helsinkiin, joka on Suomen arvostetuin yliopisto. Alalle, johon olen halunnut yläasteelta asti. Huh!
En voi vieläkään kunnolla ymmärtää tätä todeksi. Tällä hetkellä istun Turussa Sarinan luona viettämässä kahden päivän minilomaa arjesta ja olen onnellinen jokaisesta hetkestä, joka on näihin päiviin mahtunut. Mä en olisi ikinä voinut kuvitella pääseväni opiskelemaan Helsinkiin, mutta niin vain kävi. Kaikista ihaninta on se tunne, ettei mulla ole enää stressiä tulevaisuudesta - seuraavat viisi vuotta on aikalailla valmiiksi mietitty! Muistakaa siis uskoa unelmiinne, sillä ne voivat ihan oikeasti toteutua. Tässä on yksi hyvä, elävä esimerkki.

Miten teidän opiskelunne jatkuvat syksyllä? :)

121 kommenttia

 1. Paljon onnea! Ihan mahtavaa! Aina kannattaa uskoa ihmeisiin. <3

  VastaaPoista
 2. kasiluokalle panostamaan, heh ja korottamasn numeroita. onnea sulle Aada, tosi hieno juttu!

  VastaaPoista
 3. Mä en ymmärrä mitään tosta mitä on ton helsingin yliopisto ja hyväksytty välillä XD suomenna toki kun en jaksa Googlaa ja siis miten sä sit opiskelet tota ja miten paljon jne ois kiva kuulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on siis Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan viestintätutkinto, josta valmistutaan ensin valtiotieteiden kandidaatiksi ja sitten maisteriksi viidessä vuodessa. Jos tiedät yliopistosta jotain, ihan samalla tavalla tämäkin :)

   Poista
 4. Itse menen nyt yhdeksännelle luokalle ja sen jälkeen varmaan lukioon, mistä matkan toivon jatkuvan eläinlääkärin opintoihin. Se olisi unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä unelmastasi kiinni. - Ja kun pidät unelmastasi kiinni, tulet tehneeksi kuin huomaamatta asioita, jotka edesauttavat sinua kohti unelmaasi !

   Poista
  2. Aivan kuten toinen anonyymi sanoi. Tsemppiä hirveästi kohti eläinlääkistä! :)

   Poista
 5. Onnittelut! Itse yritän viimeistellä gradua - tuskaista hommaa, mutta syksyllä olisi tarkoitus valmistua vihdoin ja viimein.

  VastaaPoista
 6. Voi onnea sulle :) Itse kirjoitin nyt keväällä ylioppilaaksi ja hain 5 opiskelupaikkaan mutta en päässyt mihinkään :( omaa syytä sillä en hirveästi jaksanut lukea ja nyt harmittaa. No ensi keväänä yritän uudestaan ja koitan keksiä jotain tekemistä tälle välivuodelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välivuosi ei ole ollenkaan pahasta, sinä aikana kerkeää näkemään maailmaa vähän opiskelujen ulkopuolelta tai vaikka lukea avoimessa yliopistossa jotain. Ensi vuonna sitten yrität uudelleen :)

   Poista
 7. Onnea opiskelupaikasta, oli varmasti ilo saada kuulla tulleensa hyväksytyksi sinne minne juuri halusikin! Itse en saanut opiskelupaikkaa enkä itseasiassa sitä edes odottanutkaan, mutta täytyihän mun välivuodelle tekemistä keksiä niin lähetään hepan kanssa maailmalle.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli se kyllä mahtava tunne:) toi maailmalle lähtö oli munkin plan B eli olisin syksyllä pakannut hepan autoon ja kurvaillut ulkomailla treenaamaan. Tsemppiä sinne!

   Poista
 8. Paljon onnea! Itse jatka amiksessa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa loppuun :-)
  Tähän vielä kysymys: mitä mieltä olet siitä jos menee amikseen lukion sijaan kun on lähes samalla viivalla jatko-opiskeluja varten lukio ja amis pohjalla (joitakin aloja lukuunottamatta), tekeekö se ihmisestä tyhmemmän tai huonomman jos hän ei halua lukioon vaikka sinne olisi arvosanoille helposti päässyt ja lukion olisi päässyt läpi muttei halunnut ja kiimnostanut mennä ja valitsi tilalle amiksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tekeekö? Itse menin suoraan peruskoulusta amikseen ja sen jälkeen tehny jos jonkinlaista duunia. Tilaisuuksia ja uusia haasteita on aina tarjolla ja niihin pitää vaan tarttua, jos haluaa kehittyä ja tähdätä eteenpäin, vaikka ne ei välttämättä omaan alaan liittyisikään. Olisin myös voinut mennä myös lukioon, mutta en missään nimessä koe itseäni "tyhmemmäksi" tai "huonommaksi" kun en sinne loppujen lopuksi mennyt.

   Poista
  2. Amis on hyvä vaihtoehto ainakin siinä tilanteessa, jos oikeasti tietää mille alalle haluaa. Jos haluaa esimerkiksi sairaanhoitajaksi, voi siinä olla hedelmällisempää olla esim. lähihoitajan koulutus alla kuin ylioppilastutkinto. Mutta jos ei ole mitään hajua siitä mitä haluaa tai tietää että ko. alan koulutus on yliopistossa, voi taas sitten ylioppilastutkinto olla hedelmällisempi ja antaa aikaa miettiä. Toki voi tehdä sekä ammatti- että ylioppilastutkinnon!

   Poista
  3. Mä olen samoilla linjoilla kuin kolmas anonyymi! En todellakaan pidä amiksen käyneitä millään tavalla tyhmempinä, sillä kaikille lukio ei ole se oikea juttu. Mä omalla kohdallani en olisi voinut kuvitella meneväni amikseen, koska olen aina halunnut yliopistokoulutuksen ja sijoittua sitä kautta työelämässä esim jonnekin Keski-Eurooppaan. Mutta tiedän yhtä lailla monia, jotka ovat amiksen jälkeen menneet amkhon ja työllistyneet sitten esim Englantiin. :)

   Poista
 9. Onneksi olkoon, Aada! :) minulla on pääsykokeet poliisikouluun vasta edessä, mutta toivotaan, että omakin unelma täyttyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan sullekin hirveästi onnea pääsykokeisiin :)

   Poista
 10. Paljon onnea! :) mä valmistuin tänä keväänä, enkä jaksanut lukea pääsykokeisiin. Ykköstoiveena Tampereelle sosiaalitieteitä lukemaan. Selailin pääsykoeartikkelit kaikki kerran läpi (mm. viimeisen artikkelin lukaisin pääsykoetta edeltävänä päivänä, kun poikaystävä oli istumassa kokeissa...) ja menin kokeeseen sillä asenteella, että vastaan kaikkiin tehtäviin niillä tiedoilla ja kirjoitustaidoilla mitä osaan, mutta tiesin jo silloin niitä tilastotehtäviä pohtiessani että välivuosi on edessä auttamatta, kun en muihin kouluihin edes käynyt pääsykokeissa (laiska,lol)

  No niin siinä vaan kävi kuitenkin, että kouluun pääsin sisälle, huh huh :D aika tunnemyrskyä, kun pääsykokeisiin menin tilannetta vaan lähinnä harjottelemaan ja sitten ekalla sisälle. Mutta tällastahan tää on!

  VastaaPoista
 11. Onnea ihan hirveän paljon!! Ei pysty edes käsittämään miten harva tuonne on niin monen hakijan joukosta päässyt.
  Toinenkin anonyymi oli jo kysellyt tuosta eli mitä tuo tutkinto/tutkinnot johon pääsit tarkoittaa, eli suomentaisitko mitä siellä opiskellaan? :D Ja mihin tuolla tutkinnolla pääsee töihin?

  Toinen kysymys on että miten laajat nuo pääsykokeisiin opiskeltavat ennakkomateriaalit on? Esim. monta sivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Opiskelen siis Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa viestintää. Kannattaa vilkaista yliopiston sivut ja katsoa sieltä tarkemmin. Viestintä on todella laaja tieteenala ja siitä ei valmistu mihinkään tiettyyn ammattiin: useimmin ihmiset työllistyvät tiedotuksen, journalistiikan tai jonkun muun viestinnällisen toinen pariin, mutta se riippuu ihan siitä miten rakennat tutkintosi eli mitä sivuaineita luet jne. Oikeastaan tosi harvat yliopistotutkinnot valmistaa mihinkään tiettyyn ammattiin, niistä voi työllistyä "ihan mihin vaan". Mä haluaisin joskus toimia jonkun ison kansainvälisen organisaation ulkoisen viestinnän parissa johtotehtävissä tai työllistyä Euroopan unioniin, mutta nää on nyt näitä villejä haaveita ;)

   Helsinkiin ei ollut kovinkaan iso materiaali: yksi reilu 200 sivuinen kirja ja muistaakseni 9 sivuinen englanninkielinen artikkeli. Tampereelle oli yksi kirja ja neljä 20-30 sivuista artikkelia.

   Poista
 12. Onnea, kova työ palkitaan! :). Täällä tuleva farmaseutti, mutta haaveena olisi vielä hamassa tulevaisuudessa lääkis.

  VastaaPoista
 13. Ihan mielenkiinnolla kysyn, että meinasitko käydä töissä opiskelun ohessa? Opiskelijantuet ku tuuppaa nykyään olevan aika suppeat :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan se on käydä, ihan samalla tavalla kuin nytkin eli kevät ja syksy vähemmän, talvella ja kesällä enemmän :) heppa pitää elättää itse ja jos tässä omaan kämppään muuttaa kohta, on sekin oma laskunsa!

   Poista
  2. Kuulostaa niin helpolta tuo töide löytäminen vai onko se niin, että etelämmästä löytää töitä ku töitä? Täällä "pohjosemmassa" tuntuu olevan nii vaikiaa löytää hommia.

   Poista
 14. Onnee & terkkui champille :)-Jenna

  VastaaPoista
 15. Hirveesti onnea!!! Itelläni on syksyllä edessä vaihtovuosi, jonka jälkeen sitten jatkan lukio-opintoja :)

  VastaaPoista
 16. Tosi paljon onnea Aada! ♥;)

  VastaaPoista
 17. Ypäjän hevosopistolle ois muutto syksyllä :) ratsastuksen ohjaajaksi lähden opiskelemaan.

  VastaaPoista
 18. mä oon tän kevään ylioppilas ja paikka aukesi tampereen teknillisestä yliopistosta :) en lukenut pääsykokeisiin juuri ollenkaan tarkoituksena vain käydä "tsekkaamassa" millainen se koe on joten oli myös melkoinen shokki kun opintopolussa lukikin hyväksytty XD ja onnea sulle kovasti!

  VastaaPoista
 19. Hurjasti onnea! Itsekin muistan sen fiiliksen kun nimeni luki pari vuotta sitten valtiotieteelliseen hyväksyttyjen listalla - käteni taisivat täristä innostuksesta koko loppupäivän. :D

  Syksyllä alkaa kolmas vuosi valtsikassa, ihan yhtä innoissani olen taas selailemassa syksyn kursseja kuin fuksinakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että innostus opiskeluun on säilynyt! Mäkin odotan innolla, jos vaan tajuaisin jotain niistä kursseista jne :D

   Poista
 20. Paljon onnea! aivan mahtavaa et sut hyväksytiin. :)

  VastaaPoista
 21. Hurjan paljon onnea Aada! En voi kun iloita sun puolesta :)

  VastaaPoista
 22. Paljon onnea opiskelupaikan johdosta! Opiskeluaika on ihanaa aikaa (siinäkin tapauksessa, että keskittyisi opiskeluun ja jättäisi ainejärjestöjutut vähemmälle). Muista nauttia myös deadlinejen painaessa päälle ja opiskeluiden stressatessa, sillä aika kuluu nopeasti ja pian huomaat opintojen olevan jo takana ja maisterin paperit kädessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä! Toivottavasti mulle tulee ihanat opiskeluvuodet :)

   Poista
 23. Onnittelut! Mulla jatkuu kolmas vuosi amk terveydenhoitaja opintojen tiimoilla ja opinnäytetyötä kovin väsätään nyt joulukuuhun asti ;)

  VastaaPoista
 24. Onnea!
  Sit vaan pallottelemaan hevosten ja opiskelijaelämän välillä, ensimmäinen vuosi on paras: jännittävää, kaikkea uutta ja innostavaa, turhaa stressaamista, uusia ihania ihmisiä ja tuhottomasti tapahtumia ja juhlia, nauti! :)

  VastaaPoista
 25. Ihan todella paljon onnea!!! Itellä agrologiopinnot jatkuu.

  VastaaPoista
 26. Onnea Aada! Niin tässähän sen näkee että kannattaa pitää niistä unelmista kiinni, sillä ne varmasti toteutuu jossain vaiheessa, jos on motivaatiota! Itse mietin vielä kahdesta koulusta kumpaan menen, sain lisäaikaa miettiä. Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
 27. Ihan mielettömästi onnea! Itse jatkan toiselle vuodella opintoja Hingunniemessä ratsastuksenohjaajaksi ja kaksoistutkinnolla lukiota siinä sivussa...

  VastaaPoista
 28. Paljon onnea Aada!! :) olet paikkasi ansainnut, hyvä! Mullakin aukesi ovet yliopistoon, tosin Jyväskylään ja yhteiskuntatieteisiin lukemaan sosiaalityötä. Nyt voidaan nauttia huolettomasti kesästä :) Meinaatko hakea asuntoa Helsingistä heti vai käytkö kotoa alkuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama pääaine mutta Kuopiossa (:

   Poista
  2. Kiitos ja onnea myös sulle!! Mä aion kyllä jossain vaiheessa muuttaa omaan kämppään, kunhan tässä nyt ensin katsellaan opinnot käyntiin. Mikään kiire ei ole, kun pitää sumplia samalla hevosen tallipaikka jne. Onneksi meiltä ajaa keimolan juna-asemalle 15minuuttia ja siitä Helsinkiin parisenkymmentä minuuttia junalla :)

   Poista
 29. Mahtavaa Aada! Onnea mahdottomasti! :)

  Itse pääsin juuri peruskoulusta ja aloitan kaksoistutkinnon, linjana ravintola-, hotelli- ja catering -ala. Vielä pitäisi päättää, että mitkä aineet kirjoittaa lukion puolella... En osaa valita :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitse ihan rauhassa, kiire tuskin vielä on :) kiitos!

   Poista
 30. Onneksi olkoon :) valmistuin itse nyt keväällä ylioppilaaksi ja pääsin juuri lukemaan liiketaloutta ammattikorkeakouluun. Olin itse ihan varma etten pääse sisään minnekään kun pääsykokeisiin lukeminen maistui puulta. :) hyvä me!!

  VastaaPoista
 31. Minkälainen ala tuo on ? Ja miksikä sieltä sitten voi valmistua :). Paljon onnea !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin tuolla jo ylempänä enemmän :) kannattaa käydä tsekkaamassa Helsingin yliopiston sivuilta, jos kiinnostaa!

   Poista
 32. Onnea! Mulla on vielä vuosi opintoja jäljellä ja tuskailen edelleen opinnäytetyöaiheen parissa. Kun en halua tehdä jotakin roiskaisua, vaan saada jotain järkevää aikaiseksi. Toisaalta, valmistun todennäköisesti työttömäksi toimittajaksi tai tiedottajaksi, joten... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja voi ei, etköhän sä töitä saa :) toivotaan niin!

   Poista
 33. Onnea, olet varmasti paikkasi ansainnut!

  Itselläni jatkuu syksyllä (tai no, nytkin vielä kuukauden verran ennen lomaa) lääkisopinnot Saksan puolella. Viime vuonna kirjoitin ylioppilaaksi ja hain puolitosissaan tehdyn valmistautumisen päätteeksi Helsinkiin, enkä edes yllättynyt kun hylkäys tuli. Syksyn pänttäsin itsenäisesti ja tarkoitus oli alunperin hakea tänä vuonna uudestaan, mutta vuodenvaihteessa muutin mieleni ja päädyinkin hakemaan tänne jo kesälukukaudeksi ja paikkahan täältä aukesi.
  Ilahdutti tosin vielä sekin, kun tämänvuotisen pääsykokeen läpi pläräiltyäni totesin, että mahikset päästä Suomessa sisään olisivat olleet tänä vuonna ihan realistiset, niitä tehtäviähän olisin suorastaan osannut tehdäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksassa on varmasti mahtavaa opiskella! Kuulostaa hienolta :)

   Poista
 34. Paljon onnea! Mahtavaa että pääsit sinne :)

  VastaaPoista
 35. Jeeeeee!!!!!! Hyvä Aada! Tsemppiä jatkossa, onneksi pääsit haluamaasi paikkaan! :)

  VastaaPoista
 36. Paljon onnea Aada! Ole ylpeä itsestäsi, kaiken stressin ja kiireiden jälkeen olet sen ansainnut! Muista myös nyt levähtää hetki ja palkita itsesi, tehdä kaikkea mistä tykkäät niin paljon kuin ehdit. Olet kyllä loistava esimerkki muille! En voi kyllä ymmärtää välillä miten kerkeät tekemään niin paljon kaikkea aina :D Mutta hei, elät ainakin täysillä! Paljon menestystä tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos todella paljon ihanasta kommentistasi :) onhan tää välillä melkoista pallottelua asioiden välillä, mutta toisaalta jos joskus on päivä ilman "mitään tekemistä", tuntuu se niin tyhjältä, että buukkaan nekin aina lopulta ihan täyteen :D

   Poista
 37. Onnea Aada!
  Itellänikin oli nämä hakuhel**tit tänä vuonna, tosin astetta alempana kuin sulla :D psyykkasin itseäni siihen, että ei kuitenkaan sitä kirjettä tule. Melkein 200 hakijaa, 22 otetaan sisälle peruskoulusta. Sit se päivä koitti, hain postin ja näin kirjeen= Päätös opiskelijaksi ottamisesta, Ammattiopisto Livia Maaseutuopisto, Paimio. En ole varmaan ikinä ollut niin helpottunut ja iloinen :D kolmen vuoden päästä mulla toivottavasti sit on eläintenhoitajan ammatti ja myös lakki päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea hirmuisesti sullekin :) hienoa että sait paikan!

   Poista
 38. Onnea vielä! Lähden ypäjälle opiskelemaan :)

  VastaaPoista
 39. Paljon onnea! Ei sinun tarvitse kuitenkaan olla yhtään yllättynyt sisäänpääsystäsi. Olit selvästi nähnyt vaivaa ja ansaitset paikkasi. Itse opiskelen Itä-Suomen yliopistossa psykologiaa, johon on myös vaikea päästä. Pidän opiskeluistani ja kuvailuistani blogia. Käy katsomassa, jos kiinnostaa: http://roosanpikseliblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 40. Anteeks, tää on vähän ehkä outo kysymys, mutta minkä tasoinen ratsastaja olit suurinpiirtein kun olit 13 vuotias? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut kummoinen ratsastaja, ehkä he C ja 60cm jos sitäkään :)

   Poista
 41. Onnea!

  Mitä tässä yhteydessä tarkoittaa harjoituspääsykoe? Sä et kuitenkaan ollut valmennuskurssilla, ethän? Oliko kyseessä joku ikään kuin yksittäinen valmennuskurssimainen palvelu, harjoituskoe ja palaute siitä tms.?

  Kuinka paljon viestinnän pääsykokeisiin tarjotaan valmennuskursseja ja kuinka yleistä niille on osallistua, osaatko sanoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nimenomaan noin eli ostin pelkästään valmennuskurssin päättökokeen (harjoituskoe) ja palautuksen. Muut kurssilaiset olivat koko valmennuskurssin, mutta se järjestettiin Tampereella ja siksi mun oli "mahdoton" osallistua siihen monena päivänä viikossa.

   Mun mielestä tarjontaa on aika paljon, ainakin mitä oon itse selaillut. Mutta enempää en osaa sanoa siitä, onko osallistuminen yleistä. Tuolla Tampereen kurssilla oli n 20 opiskelijaa :)

   Poista
 42. Mitä tuo valtiotieteellinen viestintä oikein tarkoittaa? Millaiseen ammattiin siitä on siis valmistuttuaan pätevä? Itsellä tulee mieleen lähinnä joku politiikasta uutisointi, mutta tuskinpa se sitä on.

  Onnea opiskelupaikasta, hienoa että pääsit opiskelemaan alaa johon sinulla riittää motivaatiota. Itselläni on enää pari rästiesseetä, kandi ja gradu niin olen valmis maisteri (pääaineena geologia). Tuntuu että mitä vähemmän on jäljellä, sitä vähemmän tämä homma jaksaa kiinnostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä suora kopio Helsingin yliopiston sivuilta: Viestinnän oppiaine on Suomen kansainvälisesti menestyksekkäin opetus- ja tutkimusyksikkö alallaan. Viestinnän oppiaineessa tutkitaan viestinnän moninaisia ilmiöitä osana yhteiskuntaa, kansallisia ja globaaleja yhteisöjä ja yksilöiden välisiä sosiaalisia verkostoja. Oppiaineen painopistealueita ovat julkisen elämän tutkimus, mediatutkimus, viestintäpolitiikan tutkimus ja organisaatioviestinnän tutkimus. Oppiaineessa tutkitaan muun muassa uusia julkisen toiminnan muotoja ja strategioita, journalismia verkko- ja perinteisessä mediassa, sosiaalista mediaa, tiedeviestintää, kriisiviestintää sekä työyhteisöjen viestintää. Valtiotieteellinen tiedekunta ja sosiaalitieteiden laitos tarjoavat erinomaiset puitteet monitieteiseen ja kriittiseen viestinnän ilmiöiden ja yhteiskunnan muutosten ymmärtämiseen.

   Se, mihin työllistyy, riippuu tietysti miten opintonsa rakentaa eli sivuaineet jne. Itse haluaisin lukea sivuaineena esim politiikan tutkimusta ja johtamista. Yleensä Helsingin yliopiston viestinnän oppiainetta opiskelleet työllistyvät journalismin, tiedotuksen, konsulttitehtävien ja viestinnän johtamisen pariin. Journalismi ei sinänsä kiinnosta itseäni, mutta katsotaan mihin tässä päätyy.

   Tsemppiä sulle viimeisiin rutistuksiin! :)

   Poista
 43. Tervetuloa Helsinkiin ja ymmärtääkseni vieläpä ihan melkein naapuriin opiskeluelämää viettämään. Itse pääsin viime vuonna opiskelemaan luokanopettajaksi. Pitivät meitä pitkään jännityksessä, vasta heinäkuun puolivälissä tuli tulokset! Tulostenjulkistuspäivä oli kyllä ehdottomasti kesän paras: itse heräsin mökillä aamulla siihen, että veli soitti onnitellakseen opiskelupaikasta ja siitä valuttiin sitten kuohariaamiaiselle, ravintolalounaalle ja vielä illaksi pelaamaan lautapelejä kantabaariin.

  Fuksivuosi oli kyllä parasta aikaa! Ihania uusia tyyppejä, kaikkea uutta ja jännittävää ja hauskoja tapahtumia. Välillä stressasikin ja töitä sai kyllä painaa etenkin marraskuun pimeinä viikkoina ennen joulutaukoa. Silti vuosi kyllä hujahti ohi ihan käsittämättömän nopeasti. Siitä kannattaa ottaa kaikki irti!

  Onnea opiskelupaikasta - kova työ takana ja kaikki hauska vielä edessä! Ehkä tullaan törmäilemään, kun samoilla nurkilla pyöritään. Todennäköisesti en kuitenkaan uskalla ujopiimänä sanoa mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, onpa kiva kuulla fuksiajalta kokemuksia :) mä odotan tosi innoissani, tiedostan että rankkaa tulee olemaan mutta yritän pitää lipun korkealla.

   Ja jos tunnistat mut jossain, tule ihmeessä vetämään hihasta! :)

   Poista
 44. Paljon onnea! Minulla oli samat onnenhetket vuonna 2010, kun tulin hyväksytyksi siihen kaupunkiin ja sille alalle yliopistossa kuin halusinkin. Opiskeluissa meni 4,5 vuotta, ja valmistuin kevättalvella. Kuukauden kuluttua pääsen ihanaan työpaikkaan oman alani töihin, ja hevonen on juuri hankinnassa. :) Unelmiinsa täytyy uskoa ja niiden eteen täytyy tehdä töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla :) onneksi olkoon menestyksestäsi!

   Poista
 45. Voii, onnea ihan hirmusti! ♥ Oon tämmönen herkkis, nii taisin itkee parit onnen kyyneleet sun puolesta! Ihan huippua, että pääsit Helsinkiin! Tää anto mulleki taas tsemppiä ja uskoa, että minunkin on mahdollista päästä yliopistoon lukion jälkeen.

  VastaaPoista
 46. Onnea Aada! Itse jatkan yläkoulua ysiluokkalaisena syksyllä.

  VastaaPoista
 47. Onnea Aada! Itse jatkan yläkoulua ysiluokkalaisena syksyllä.

  VastaaPoista
 48. Onnea Aada! Itse jatkan yläkoulua ysiluokkalaisena syksyllä.

  VastaaPoista
 49. Tooosi paljon onnea Aada!!! Mulla alkaa syksyllä peruskoulun vika vuosi ja sitten ois tähtäimessä lukio :)

  VastaaPoista
 50. Voi miten hienoa! Onnea hurjasti :)

  VastaaPoista
 51. Isot onnittelut sulle, oot ansainnu ne! :)

  Mullakin alkaa syksyllä lukio ja ei ole mitään hajua mitä sen jälkeen tekisin..

  VastaaPoista
 52. Hienoa, onnea!!!:) minäkin pääsin eläinlääkikseen joten tutulta kuulostaa sun fiilikset :D niin siistiä!

  VastaaPoista
 53. Wow, ihan superihanaa että sait paikan tuolta!!

  Itse pääsin juuri yläasteelta ja nyt muutto Ruotsiin Flyyingeen hevosia opiskelemaan :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat