sunnuntai 22. toukokuuta 2016

#737: Ratsastusta Champin puolisiskolla!

Terveisiä television äärestä! Katsoin juuri loppuun jääkiekon maailmanmestaruuskisojen finaalin, jossa Suomi pelasi Kanadaa vastaan kultamitalista. Kolmatta kultamitalia tälle vuodelle ei valitettavasti tullut, mutta meillä oli hyvä kisakatsomo perheeni ja kaverini kanssa. En tosin itse uskaltanut juuri peliä katsoa, keskityin sen sijaan ruokapuoleen. Postauksien tekeminen on tosiaan jäänyt nyt vähän vähemmälle, osittain johtuen töistä ja näistä juuri loppuun saatetuista maailmanmestaruuskisoista, mutta suurimmaksi osaksi siksi, että olen saanut ratsastaa paljon kuluneiden päivien aikana.

Voitte arvata, miten innolla otin vastaan mahdollisuuden ratsastaa muillakin hevosilla. Champhan on nyt edelleen toisella ratsastajalla hypättävänä, joten en ole päässyt sillä itse kahteen viikkoon hyppäämään. Tämä jännitti itseäni hieman etukäteen, mutta olen kuitenkin tehnyt sen kanssa melko paljon puomityöskentelyä, joten tuntuma hyppäämiseen on tuskin kadonnut kokonaan. Tekee varmasti ihan hyvää välillä vain katsoa taitavampaa ratsastusta maasta käsin ja yrittää omaksua näitä oppeja omaan tekemiseen. Toivon todella, että muutos omassa ratsastuksessani näkyisi sitten, kun varsinaisen hyppäämisen aika koittaa. Olemme nimittäin tehneet paljon muutoksia omaan ratsastukseeni nimenomaan kouluvalmennuksissa tuota esteratsastusta ajatellen.

Champin puolisisko Lilli! Olin tosiaan ollut hevosen selässä vasta muutamia kertoja aiemmin, joten meno oli ajoittain hieman hakemista. Tässä me vasta aloiteltiin.

En ole kuitenkaan joutunut olemaan täysin ilman hyppäämistä, sillä eilen lauantaina sain hypätä Wallulla. Hevosella oli tosin seuraavana päivänä vuorossa kisat vuokraajansa kanssa, joten en tehnyt kovinkaan montaa hyppyä, enkä muutenkaan ratsastanut pitkästi saati rankasti. Parin ensimmäiset kisat sujuivat mitä parhaiten, sillä he saivat toisesta luokasta luokkavoiton. Hienoa, isot onnittelut! Oli kyllä ihanaa hypätä pitkästä aikaa ja varsinkin, kun sain kokeilla jälleen uutta hevosta esteiden parissa. Walluhan on kilpaillut nuorempana isoja luokkia käsittääkseni aina 150cm-luokissa asti, joten se tietää, mitä esteillä kuuluu tehdä. Vaikka papalla on nykyään ikää lähemmäs kahtakymmentä, ei se tosiaan näy esteillä - tai ei oikeasaan missään muuallakaan! Vauhtia riittää, mutta eikö se ole hienoa. Elämäniloa parhaimmillaan :)

Musta on tullut muuten ihan super innostunut kouluvalmennuksia kohtaan! Olemme tehneet niissä vaihtelevasti kaikkea aina puomi- ja kavalettityöskentelystä peruutuksiin, hakien lähinnä tuntumaa siihen, mitä mun pitäisi tehdä kokonaisvaltaisesti paremmin. Tänään sunnuntaina aamu alkoikin juuri kouluvalmennuksella, jonka päätteeksi jouduin toteamaan, että mulla oli allani oikeasti kivasti liikkuva hevonen! Saimme valmentajaltamme kehuja siitä, että se näytti hetkittäin jopa kouluhevoselta. Siis Champ. Kouluhevoselta! Se oli kyllä aavistuksen verran liioiteltu ilmaus, mutta silti. Teimme avotaivutuksia sulkutaivutuksen apuja hyödyntäen ja voi että, miten kevyt, omilla jaloillaan kulkeva ja taipuisa hevonen olikaan. Eihän siellä selässä voinut kuin hymyillä.Viikonloppuun on mahtunut myös aiemmin Instagramissani (@aadalatti) esiintynyt hevostuttavuus, puoliveritamma Lilli. Tässä kohden on pakko todeta, että maailma on tosiaan pieni! Lillillä ja Champilla on nimittäin sama isä, vaikkei ehkä ulkonäön perusteella uskoisi. Vai näyttävätkö nämä kaksi mielestänne samoilta? Lilli on ilmeisesti tullut enemmän emäänsä, sillä hevosten isä on aivan Champin näköinen: rautias sukkajalkainen ja läsipäinen herrasmies, jolla on hieman pitkä runko ja aavistuksen suorat takajalat.

Lilli on mullekin melkoisen uusi tuttavuus, sillä nämä kuvat on otettu tänään sunnuntaina, jolloin istuin hevosen selässä muistaakseni kolmatta kertaa kunnolla. Ensimmäinen kerta oli nopea kokeilu omistajan ratsastuksen jälkeen ja toisella kertaa menin talviaikaan pellolla hevosen mielenvirkistykseksi. Nyt saan ratsastaa tammalla viikonlopun yli kolmena päivänä peräkkäin, mikä on ollut enemmän kuin mukavaa. Vaikka Champ ja Lilli ovat sukua keskenään, ovat ne silti loppujen lopuksi kovin erilaisia hevosia ratsastettavuudeltaan. Ei sillä, eihän se sukulaisuus merkitse loppujen lopuksi kovinkaan suurta roolia hevosen ratsastamisessa.. Näiden parin päivän aikana olen saanut miettiä paljon omaa tekemistäni, sillä siinä, missä Champ on tottunut paikkailemaan omia virheitäni (kuten vinoutta tai muita istuntaan liittyviä pulmia), rokottaa Lilli niistä tietysti heti. Se on kovin herkkä istunnalle, mikä on ollut kivaa vaihtelua. Ei sillä, etteikö Champin olisi: se kuitenkin sietää sitä, että istun vähän oikea kylki "lytyssä", kun taas toiset hevoset reagoivat siihen herkemmin.Nyt kello alkaa olemaan sen verran paljon, että mun on pakko suunnata nukkumaan. Tällaisia pikapäivityksiä on luvassa vielä ainakin ensi viikolla, sillä mulla on vielä perjantaina palautettavana yksi viisitoistasivuinen essee, joka on täysin aloittamatta. Sen lisäksi olen jokaisena iltana joko töissä tai yliopistolla, minkä lisäksi menemme keskiviikosta torstaihin yöksi juhlimaan mökille. Jonnekin väliin pitäisi vielä mahduttaa oma hevonen, muut koulutyöt sekä muiden hevosten ratsastus. Siksi herätyskello soi huomennakin jo kuuden jälkeen. Yritän kuitenkin tehdä postauksia mahdollisimman paljon, sillä juttua riittäisi. Mutta siihen asti, viettäkää hauska viikko! :)

Oletko sinä päässyt ratsastamaan hevosilla, joilla on sama isä tai emä?
Olivatko nämä hevoset samanlaisia vai erosivatko ne suuresti toisistaan?

20 kommenttia

 1. Ratsastan saman omistajan/kasvattajan kahta hevosta joilla on sama emä. Ne ovat kuin yö ja päivä! Tamma on reilu 160 cm, super herkkis ja hankala ratsastaa, kuitenkin maastovarma ja kiltti, kuin koira käsitellä. Ruuna on n. 175 cm korkea, pelkää kaikkea ja on todella iso reaktioissaan. Tästä huolimatta todella tasainen ja "kaikki käy" - kunhan ei säiky. ;) käsitellessä häseltää ja ei tajua kokoaan. Ihania hevosia silti molemmat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, miten erilaisia hevosia samoista vanhemmista voikaan tulla! :D

   Poista
 2. Jo edesmennyt suokki löytyi kyllä uudelleen uudessa tuttavuudessa- sama isä teki suomipojista kokoa lukuunottamatta ihan kaksoset, meinasi itku päästä kun se rakkain enkeliheppa tuntui seisovan nenän edessä <3

  VastaaPoista
 3. Aada tää ei liity miten kään tähän postaukseen mutta meetkö rider's innin kisoihin jotka ovat 10.6.2016 neljä tai kolmepäiväset kisat muuten sun istunta on tosi ihanan näkönen .

  VastaaPoista
 4. Oman hevoseni täyssisko asui vuosia samalla tallilla :) Ovat kyllä luonteelta ja ratsastettavuudelta aivan erilaisia, omani kiltti ja sellainen rento tyyppi, ja se tamma sitten kiihkeämpi ja välillä kiukkuinenkin. Saipa velipoika joskus monostakin siskoltaan ohimennen. Sukupuolellakin saattoi olla osaa asiaan :D
  Ovat myös kovin eri näköiset muuten, paitsi pään muoto ja päässä oleva merkki olivat samanlaiset. Netistä olen löytänyt toisenkin täyssisaruksen joka on ulkonäöltään kuin kopio omastani, valitettavasti se oli jo edesmennyt etten tutustumaan päässyt. Puolisisaruksiin en ole tutustunut.

  Lillillä on mahtava satulahuopa! Aivan ihana, lempivärini. Ja hevonen kaunis kuin mikä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma ja varsinkin, kun kyse oli täyssisaruksista! Lilli on kyllä nätti :)

   Poista
 5. Ompas ihanan värinen satulahuopa tällä hevosilla! Ihania kuvia :) Käyn kasvatustallilla, joten täyssisaruksia tulee nähtyä ja täytyy kyllä sanoa, että välillä ne ovat ihan toistensa vastakohtia! :D Toinen saattaa olla ihan eri väriä ja totta kai myös luonteista löytyy suuriakin eroja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska varmasti seurata täyssisarusten elämää! :D

   Poista
 6. Katsoin ensin että ratsastit minun hevosella,kun ne näyttää ihan samallaisilta!��Kiva postaus ja hienoja kuvia.Ihana tuo lillin satula huopa...

  VastaaPoista
 7. Tosi kivoja kuvia! Tiedätkö onko Lilli asunut joskus ennen Oulussa? Se muistuttaa tosi paljon yhtä Lilli nimistä hevosta joka on asunut siellä :)

  VastaaPoista
 8. Oon ratsastanut kahta hevosta, joiden isä on de niro. Hevoset hyvin erilaisia mutta kivoja molemmat. Toinen saanut erilaisen koulutuksen, osaa kaiken ja toinen taas enemmän harrasteheppa mutta silti hieno sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet päässyt menemään samasta isästä olevilla hevosilla - hauskaa vertailla! :)

   Poista
 9. Itse ratsastan yhtä suokkia ja olen päässyt myös hoitamaan sen täys siskoa! Hassua, kuinka erilaisia ne luonteeltaan silti ovat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä hauskaa, miten erilaisia hevosista lopulta koulutuksen myötä tulee :)

   Poista
 10. Miten saat hevosen peräänantoon ja pysymään sen siellä?

  VastaaPoista
 11. Miksi käytät suojia champilla?

  VastaaPoista
 12. Minä ratsastan nuorella lv orilla ja olen päässyt menemään sen Emällä myös aika paljon:) Nää kuvat on tosi kivoja!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat