keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

#748: Takaisin estevalmennuksien pariin!

Tiistaina koitti se kauan odotettu päivä, kun kapusin hevosen selkään suuntana estevalmennus. Päätin tuossa äsken ihan piruuttani katsoa, koska olen viimeksi ollut kunnon estevalmennuksessa: tällainen päivämäärä löytyy jostain huhtikuun puolen välin tienoilta. Tässä välissä olen kyllä hypännyt kotona muutaman kerran itsekseni eri hevosilla, mutta kerrat ovat laskettavissa yhden käden sormilla. 

Ajallisesti ajateltuna tuo jakso on hirveän pitkä - lähes kaksi kuukautta - mutta näin jälkikäteen katsottuna aika meni todella nopeasti. Pääsin ajattelemaan asioita eri näkökulmalta ja panostamaan kunnolla sileäntreeniin. Kyseenalaistin omaa tapaani toimia ja näin, miten eri ihminen tekee ratkaisuja hevoseni selässä. Edelleenkään en ole täysin selvillä vesillä ajatuksieni kanssa, mutta kerron niistä sitten lisää, kunhan olen saanut jäsenneltyä asioita johonkin suuntaan. Selvää on kuitenkin se, että mun on löydettävä joku tietty systeemi, jolla toimia. Mulla on nyt tarjolla niin monia erilaisia vaihtoehtoja, tunnen olevani jollain tapaa tyhjän päällä. Suuria päätöksiä edessä, jotka eivät suinkaan liity hevosen vaihtamiseen.

Mutta ei tyhjiä lauseita sen enempää! Paluu takaisin valmennuksien pariin tapahtui kenenkäs muun kuin jo entuudestaan tutun Niclas Aromaan opeissa. Nikke saapui tallillemme pitämään valmennuksia yhden päivän ajaksi aina Saksasta asti, joten pitihän tuo tilanne hyödyntää. Olemme saaneet Champin kanssa kyseiseltä valmentajalta ihan älyttömän paljon neuvoja tekemiseen esimerkiksi toissa talvena, jolloin tuo pomppiminen tapahtui esteradalla poikkeuksetta, oli tilanne hallissa tai ulkona. Lähdin valmennukseen melkoisen jännittyneenä, sillä pelkäsin mokaavani kaiken oman taukoni takia. Toisaalta koin, ettei mulla ollut mitään menetettävää. Valmennuksiinhan mennään korjaamaan virheitä ja saamaan neuvoja, ei esittämään muille sitä, mitä osaa. Tai toki sitäkin, parhaansa on aina yritettävä, mutta tilanne eroaa esimerkiksi kisoista monella tavalla.

Ensimmäiset neljä kuvaa ovat videokaappauksia, loput kuvat sitten itse ottamiani seuraavan ryhmän porukasta :) Jokin Niclaksen valmennuksissa saa mut aina kovin rauhalliseksi. Ehkä se on tapa opettaa, ken tietää? Joissain muissa valmennuksissa mulla on pakottava tarve onnistua, minkä vuoksi jännityn koko kropastani ja alan paineistamaan hevosta. Nikke painottaa jatkuvasti rauhallisuutta, rentoutta ja luottamusta esteiden välissä. Toki hevosen tulee olla aktiivinen ja sitä saa tarpeen mukaan käskeä reilustikin, mutta paineistaminen ja turha säätäminen tekee hommasta ihan kamalan vaikeaa syöden sekä hevosen, että ratsastajan itseluottamusta.

Nikke oli ilmeisen perillä meidän tämän vuoden kuviosta: hallikausi oli mennyt paremmin kuin koskaan ja sen jälkeen alkoi alamäki. Hän totesi heti valmennuksen alkuun, että tänään en saanut ratsastaa paineella. Ei haitannut, vaikka hevonen olisi kieltänyt muutamaankin otteeseen, mutta sitä ei saanut paineistaa esteitä kohden. Mun piti antaa sen laukata vapaammin, ilman puskemista. Luottaa siihen, että se menee. Ja jos ei mene, tilanne korjataan sen mukaan. Toisin sanottuna en siis saanut ratsastaa hevoseen painetta varmuuden vuoksi, vaan mun piti pystyä lähestymään esteitä pienemmässäkin laukassa, paremmin takaosa aktiivisena ja ajatuksella siitä, että hevonen pystyisi rentoutumaan niskastaan esteitä kohden. 

Champin ilme esteitä kohden valmennuksen alussa oli melko epäluuloinen. Se kyllä imi esteille ihan hyvin, mutta se oli todella ylhäällä ja alakaula jännittyneenä, vähän epävarmana. Ei siis mitenkään normaalista poikkeavana, mutta Nikke halusi sitä vanhaan tuttuun tapaan rennommaksi, paremmin takaosalle ja luottavaisemmaksi. Ihan kuten esimerkiksi Pantsu valmennuksissaan on meidän kohdalla tehnyt. Aloitimmekin tunnin tulemalla puomilta pystylle siten, että väliin piti tehdä kolme pientä laukka-askelta kahden sujuvamman askeleen sijaan. Ensimmäisen kerran jälkeen sain ajatuksesta kiinni: hevosen piti olla tarpeeksi takaosansa päällä, jotta se mahtui väliin edes sen suuntaisesti. Kerran töpeksin lähestymisen kokonaan, jolloin Champ pudotti raville jo puomia ennen, eikä tietenkään lähtenyt tällaisen sähellyksen jälkeen hyppyyn. Nikke sanoikin, että mikäli mulla käy tuollainen virhe, kannattaa mun kääntää hevonen pois esteeltä ja ottaa uusi lähestyminen. Treeneissä se ei haittaa, sillä hevosta ei kannata tehdä epävarmaksi tuomalla sitä tarkoituksella huonoilla lähestymisillä.


Paikalla oli myös valmennuksen laadunvalvoja ;)Puhuimme valmennuksen aikana ja sen jälkeen paljon meidän tilanteesta. Champin pomppimiseen voidaan nähdä ratkaisuna kahta koulukuntaa: niitä, jotka tekevät homman läpi väkivallalla sekä niitä, jotka ratkaisevat tilanteen muuten. Niken sanojen mukaan Champ on niin laadukas hevonen ollen kuitenkin samalla tarvittaessa jätkä, että mikäli sitä alkaa potkimaan, paineistamaan ja tappelemaan sen kanssa, ei se lopulta mene enää yhtään mihinkään. Jos hevonen sikailee, sitä saa toki komentaa, mutta paineen on loputtava heti sen jälkeen. Esteitä pitää pystyä lähestymään rennosti, kaarteissa pitää pystyä rentoutumaan. Jos on hevosen kimpussa koko ajan, ei se ihan oikeasti mene mihinkään. Toisilla hevosilla silkka pakottaminen voi onnistua, toiset eivät kestä sitä ollenkaan.

Ongelmat pitää siis lähteä korjaamaan sillä ajatuksella, että niitä ei saa edes muodostua. Hevosen pitää olla niin rento ja avuilla, että sen ei tarvitse protestoida. Jos ratsastan itse huonoon etäisyyteen esimerkiksi puskemalla askeleen pois ja hevonen kieltää, mun pitää estää ohimeno, tuoda hevonen esteen eteen, tehdä voltti ja lähestyä uudelleen. Ei taputtaa hevosta, vaikka virhe olisi omani, vaan nollata tilanne ja tulla uudelleen. Tai jos se kieltää pitkälle vedelle (jota hyppäsimme valmennuksessa myös), hevonen pitää tuoda esteen eteen, tehdä voltti kerran tai pari käynnissä sen edessä ja tulla uudelleen. Jalka kiinni, käsi matalana, istunta tiiviinä. Ei maiskutusta, ei raippaa, ei huitomista. Toki, jos hevonen kieltää ihan tavalliselle esteelle toistuvasti turhaan (jota ei onneksi nyt käynyt), sitä saa komentaa isommin. Mutta sekin pitää tehdä järkevästi ja niin, että sillä on joku tarkoitus.Ylipäänsä koko valmennuksen ajan sain kommenttia siitä, että mun pitäisi olla hiljaa. Ei saa maiskuttaa - hevonen pitää osata jättää yksin. Suurin ongelma mulla tällä hetkellä onkin se, että tieto on lisännyt tuskaa. Vielä kolme vuotta sitten osasin vain matkustaa kyydissä, jolloin hevonen meni ilman ongelmia. Nyt, kun periaatteessa tiedän, mitä mun pitäisi tehdä, teen ihan liikaa ja koko ajan jotain. Se häiritsee hevosta, eikä se siksi halua mennä esteille. Ei, koska todennäköisesti teen esteillä jotain väärin, se pääsee helpommalla, kun ei mene lähelle. Näin siis kisoissa. Herkkää hevosta pitäisi osata myös olla ratsastamatta.

Tulimme valmennuksessa kaikkia radan osia aluksi ihan matalina ja lopuksi esteet olivat noin 110cm korkeudessa, joku saattoi olla isompikin. Epävarmuus omasta tekemisestä helpotti toistojen avulla ja lopussa mulla oli jälleen varsin rento fiilis. Vaikka lähestymisten kanssa oli ajoittain ongelmia, sain kuitenkin pääosin ratsastettua tilanteet loppuun asti ja tehtyä päätöksiä. Mulle oli henkisesti hirveän tärkeää päästä nyt valmennukseen ja nähdä se, miten toimin itse Champin kanssa. Ensi viikko on viimeinen treeniviikko ennen tulevaa lomaamme, jonka jälkeen palaamme treeniin vähitellen heinäkuun puolen välin tienoilla. Silloin edessä on uudet kuviot ja toivon, että homma lähtee pelittämään systeemin vakiintuessa tulokselliseen suuntaan :)

Minkä tyyppisillä hevosilla sinä ratsastat? Herkillä, kuumilla,
laiskemmilla vai jollain ihan muulla?

41 kommenttia

 1. Minua kiinnostaa ihan yleisesti miten toteutat lihashuollon Champin kanssa? Hoidatko jalkoja jotenkin valmennusten yms jälkeen? Syötätkö jotain kropan hyvinvointia lisäävää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kylmään jalat vedellä tai kylmäpatjoilla aina rankempien treenien jälkeen. Kisoissa saatan käyttää kylmäsavea/linimenttiä, jos ei ole muuta kylmäysmahdollisuutta. Ja Champilla käy hieroja/fyssari säännöllisesti :) Champ syö joint controllia, biotiinia, e-vitamiinia ja b-vitamiinia noiden muiden ruokien lisäksi.

   Poista
 2. Voi jumpe kun mäkin haluan pitkästä aikaa Niken valmennukseen! Tosi hyvän ja varman näköistä menoa tauosta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) sinne vaan heti kun mahdollisuus, meille Nikke lupasi tulla seuraavan kerran ensi kuussa!

   Poista
 3. Oma hevoseni on todella herkkä, esteillä kuuma tapaus. Alkuun tämä tuotti ongelmaa, mutta nyt ne onneksi alkavat ainakin sileällä takana päin, esteillä vielä vähän duunia jäljellä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että työ on tuottanut tulosta! Tsemppiä :)

   Poista
 4. Nyt olen ratsastanut ns. ''tahmealla'' lämminverisellä, jonka kanssa kyllä ollaan saatu tuloksia tulemaan. Kuitenkin tahmeudesta huolimatta hevosella on tosi jäykkä kaula ainakin heti alusta.

  Mutta haluan puhuakkin eilisestä kokemuksestani! Ratsastin eilen eräällä ponilla, joka oli sitten huomattavasti herkempi, mutta herkkyytensä vuoksi myös hyvin jäykkä ja jännittynyt. Kuitenkin tunnin aikana sain hyviä ohjeita ja sain kun sainkin ponin rennoksi niin kaulastaan ja kropastaan kaikissa askellajeissa. Voi herran isä se oli hyvä tunne kun tajusi jopa oppivansa jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana tunne, kun onnistuu ja älyää asioita! Auttaa jaksamaan niiden vaikeampienkin jaksojen yli. Tsemppiä jatkoon :)

   Poista
 5. Miksi ei ääniraidallista videota :'(..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon vielä sen verran kipeä, ettei ääntä lähde kovin hyvin. Lauantaina olin kokonaan puhekiellossa :D

   Poista
  2. aa.. Parane pian <3! Tuleehan niitä ääniraidallisia vielä ?

   Poista
  3. Toki tulee, varmasti jo viikonloppuna seuraava :)

   Poista
 6. Hyvin meni noi hypyt,ainakin mitä videolta näkyy! Itselläni on vähän samantapainen ongelma kylläkin ihan ilman esteitä, mutta teen ihan liikaa kaikkea kokoajan. Kannattaa laittaa itselleen joka kerralle pieniä tavoitteita.

  Meen ite tällähetkellä n.3 hevosella,joskus saatan mennä muillakin. Yks hevonen jolla meen on aika vanha, ?21? ja siitä syystä laiska,mutta mulle se annetaan yleensä tunneille koska saan sen tekmään töitä ja meillä synkkaa hyvin, ratsastuksenopettajani sanoilla. Toinen hevonen on vähän osaavampi,jonka kanssa mulle tulee ongelmia välillä kun annan epäselvät ohjeet,mutta ihan kivan reipas heppa se ja pysähtyykin pienestä pidätteestä. Kolmas on sitten mun serkun hevonen jolla meen melkein aina itsenäisesti,15v suokkitamma,tosi kiltti,ei sitä muuten liikuteta paljoa ratsastamalla joten vauhtia riittää :D Mutta se on tosi kuuliainen ratsastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että saat mennä erilaisilla hevosilla. Se kehittää! Ja nuo pienet tavoitteet ovat kyllä hyvä idea, silloin osaa iloita niistä pienemmistäkin asioista :)

   Poista
 7. Paljon paremman näköistä menoa kuin viimeksi! Mielestäni myös näyttää että pidät hieman pidempää ohjaa ja istuntasi on paljon rauhallisempi, et ole kokoajan "dyykkaamassa". Hyvä Aada, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla oli varsinkin valmennuksen loppupuolella tosi vapautunut olo, tauko taisi tehdä hyvää senkin osalta että sain nollattua tilanteen :)

   Poista
 8. Sanoit olevas jotenki "rauhallisempi" tän Niclaksen valkoissa, luulen että se on hyvä merkki/kannattaa käydä jatkossakin mahd usein, kun ratsastaja on rauhallinen ja "luottaa" valmentajaan, siinä on hyvät lähtökohdat pureutua niihin oikeisiin ongelmiin.
  Tykkään tosi paljon sun ääniraidallisista videoista(enkä taida olla ainoo;D) mut tääkin oli kiva koska valmentajan ääni kuului ainakin suurimmaks osaks ihan kohtuullisesti, ja kuuntelemallahan oppii tietty kanssa.
  Katseleeko Champ muuten kuinka paljon erikoisesteitä tai kielteleekö niille helpommin tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Niken valmennuksissa ollaankin käyty aina, kun hän on Suomessa pyörinyt. Nyt tarkoitus olisi taas ilmeisesti pyrkiä kuukausittaiseen treeniin, mutta näistä asioista kerron lisää myöhemmin :) Ja ääniraidallista tästä videosta ei tullut juurikin siitä syystä, että valmentajan ääni kuului hyvin ja mä itse olen edelleen kipeänä eikä ääni siksi oikein kulje. Champ saattaa katsoa vesielementtejä ja sinisiä esteitä, mutta muuten se ei kyttää mitään tiettyjä esteitä :)

   Poista
 9. Itse pidän herkistä ja menevistä hevosista. Jostain syystä mun on paljon helpompi asettua rauhoittelemaan menevää hevosta kuin saamaan laiskempi ja hitaampi tapaus nopeammin reagoivaksi. Tämä on hassua sikäli, että olen myös itse temperamentiltani nopea ja säpäkkä, ja monet ajattelevat että olisin juuri hyvä herättelemään hitaita tapauksia. Ei, paineistan niitä liikaa ja vaadin ja teen niiden kanssa liikaa. Herkemmät hevoset pakottavat itseni rauhoittumaan ja palikat osuvat niiden kanssa nopeammin paikoilleen. Champ vaikuttaa kyllä aika haasteelliselta kaverilta, kun olen käsittänyt sen olevan perusluonteeltaan herkkä mutta myös halutessaan tahmea juntti. Haastava kombo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on sellainen herkkis joka ottaa helposti nokkiinsa, mutta samalla kuitenkin vähän tahmea ja hidas käynnistymään. Sitten jos sitä käskee sen sietorajan yli, heittää se keskisormen pystyyn ja toteaa, että tee itse. Sileällä ja esteillä, maastossa myös :D mutta niin ne vaan opettaa! Tuo kuulostaa kyllä tosi järkeenkäypältä, että rauhoitut itsekin rauhoitellessasi kuumaa hevosta :)

   Poista
 10. Itse ratsastan suurimman osaa aikaa eräällä ponilla, jolla päivät saattavat vaihdella todella paljon. Se pukittaa raipasta yleensä kun ekan kerran antaa :D minkä takia monet ei sille anna, mutta toisaalta se taas reagoi siihen todella hyvin. Yleensä ja varsinkin esteillä se on erittäin eteenpäin menevä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset ponit opettaa yleensä hyvin, kannattaa ottaa kaikki oppi irti :)

   Poista
 11. Mun mielestä oli kiva saada välillä tällainen video, jossa kuulee valmentajan kommentit. Ääniraidallisetkin on kyllä kivoja, mutta jos valmentajan ohjeet kuuluu selkeästi, mielestäni niistä saa enemmän irti.

  Minulla on aivan samanlainen ongelma uuden hevoseni kanssa, kuin sinulla! Säädän esteillä kokoajan ihan liikaa, pyrin täydelliseen suoritukseen ja pilaan sillä kaiken. Valmentaja aina käskee istua hiljaa ja antaa hevosen hypätä rauhassa, mutta miten se voikin olla niin vaikeaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tällainenkin miellytti! Ajattelin juuri että nyt kuuluu äänet sen verran hyvin, että turha mun on niitä itse toistaa ja vielä käheällä äänellä ollessani kipeänä.

   Tsemppiä sulle hevosen kanssa, yritetään yhdessä oppia olemaan tekemättä liikaa! :D

   Poista
 12. Mulla on ihan päinvastainen ongelma. Hevonen kaipaisi hypätessä paljon tukea ja mä jätän sen liian usein yksin jolloin kieltää :( Itse tein sen päätöksen, etten hyppää ollenkaan itsenäisesti. Valmennuksissa ollaankin jo menty eteenpäin, mut jään edelleenkin liian helposti vaan matkustelemaan, jotenkin mä vaan ``unohdan`` ratsastaa ja sitten se este onkin jo siinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo matkustelu on munkin ongelma, sillä vaikka mä säädän, niin matkustelen silti ja säädän siinä välissä :D On tääkin laji! Mutta kamalasti tsemppiä sulle treeneihin!

   Poista
 13. Hienoja kuvia! Katsoin juuri tuon videon, ja valmennushan meni tosi kivasti! :D Hienoa!

  Mulla on pv-tamma, joka on melko laiska tapaus... Se ei tee yhtään mitään, jos siltä ei tosissaan pyydä. Toisaalta se on esimerkiksi maastossa varma ratsu, joka ei turhia säiky :) Aikanaan pohdin, millainen hevonen sopisi minulle, ja tulin siihen tulokseen, että ehkä mieluummin tällainen luotettava laiskuri kuin kovin kuuma ja herkkä. Nyt on viisi vuotta onnellista yhteiseloa takana heppani kanssa, joten tein kai oikean päätöksen, vaikka joskus tuntuu siltä että kyllä vähän eloisampi ratsu olis ihan kiva! :D ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Helpot hevoset ovat varmaan aika tylsiä, kun aina tuntuu, että jokaisella on enemmän tai vähemmän erikoinen otus tallissa. Vai onko niitä helppoja lopulta edes olemassa? :D

   Poista
 14. onko teillä vaihtunut suitset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on nyt W-Profilen anatomisesti muotoillut suitset käytössä :)

   Poista
 15. Mulla on myös ollut ongelmana yhden hyvin tahmean hevosen kanssa se että yli yritän. Yritän tehdä parhaani ja vielä yli. Silloin hevonen on mennyt huonosti ja silloin, kun vaan teen parhaani enkä yritä liikaa se on super. Koulussa tämä näkyy musta vielä selvemmin kun esteillä, mutta pitäis just antaa välillä vaan olla. Tiedän että se hevonen vaatii tosi paljon ratsastajalta, että se kulkee edes jotenkin oikein päin, mutta vaadin itseltänikin jo liikaa. Sillon tuntuu, että molemmille jää huono fiilis, mulle että hevoselle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, ärsyttävää! Mutta hei, sitä sattuu kaikille eli eikun tsemppiä treeniin - kyllä se siitä :)

   Poista
 16. Ihan hyvältä näyttää mun mielestää meno, etenkin jos huomioon otetaan tuo tauko. :)

  Ratsastan itse kahta hevosta, jonka lisäksi käyn ratsastuskoulussa 1krt/vko, tosin nyt loma. Toinen hevosista on osaamaton suokki joka on vasta läpiratsastusvaiheessa eikä taivu taitavallakaan ridaajalla juuri mihinkään, etenkään oikealle. Ei laukkaa sujuvasti ollenkaan suoraan oikealle ja vasemmalle jotenkuten. Jokatapauksessa on kiva olla mukana kouluttamassa hevosta jollain tasolla :D.
  Toinen hevosista on osaava kenttäratsu (pärjännyt sm-kisoissa jne) jolla käyn yksityistunneilla, opetusmestari tosiaan, palkitsee hyvän ratsastuksen sekä päin vastoin :pp

  kauraturpienkanssa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sullahan on sitten kaksi hyvin erilaista hevosta ratsastettavana, varmasti opettavat paljon :)

   Poista
 17. Omalla tammallani on ikää jo 23 vuotta, mutta ikä ei näy ratsastettaessa lähes lainkaan. Kyseessä on äärimmäisen kiltti, rento ja luotettava hevonen, mutta mikäli ratsastaja ei ole ns. menossa mukana, eikä ratsasta hevosta tarpeeksi pohkeella ja istunnalla rennoksi, lähtee tämä "eläkeläis-mamma" kaahottamaan kaikkia apuja vastaan ja ns. juoksee alta pois, eikä reagoi enää mihinkään apuihin :D maailman kiltein ja sympaattisin hevonen käsiteltäessä, mutta ratsastuksessa erinomainen opettaja siinä, että siellä selässä EI saa vain matkustaa :D treenaamme ahkerasti koulua. Esteitä mamman jalat eivät oikein enää kestä ja allekirjoittaneen rimakauhu huomioonottaen, ei haittaa minua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen on siis juuri sellainen opetusmestarin perikuva, sillä siinä oppii! Tsemppiä treeneihin ja monta ihanaa vuotta yhteiseloa teille :)

   Poista
 18. Mulla on kaksi vuokrahevosta. Kummatkin tykkää esteistä kovasti, mutta toista pitää ratsastaa paljon, jotta hypyt ja vauhti on sopivia ja toisella ei saa "tehdä mitään" jotta ne hypyt ja vauhti on hyviä ja voi että kun kuvittelis et tekemättömyys ois vaikeeta mutta ei. Niin paljon enemmän ongelmia mulla on siinä että pitäis olla vaan hiljaa ja luottaa että hevonen tekee kuin siinä että pitää oikeesti saada se hevonen menemään hyvin. Paljo oon jo oppinut ja niiin paljon opittavaa! :D
  Niin ja piti muistaa sanoakkin, että mun mielestä ratsastat kyllä hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemättömyyshän se pahinta onkin :D Kiitos!

   Poista
 19. Minkä merkkiset nuo champin suitset on:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä videolla olevat ovat W-Profilen suitset :) Tulossa omaa esittelyä kyllä!

   Poista
  2. Okei, tosi kivan näköset!

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat