torstai 23. kesäkuuta 2016

#751: Kehtaa kävellä kaduillakin

Osa blogin pitkäaikaisista lukijoista muistanee sen, kun kokeilin viime vuoden loppupuolella Champille meksikolaisia suitsia. Kokeilu alkoi varsin lupaavasti, sillä ensimmäisten päivien aikana hevonen oli todella miellyttävä ratsastaa. Se oli kevyt, mutta otti silti hyvin tuntumaa ilman, että se valui etupainoiseksi. Ajattelin tietysti heti, että vitsi - tässähän meille uusi varuste. 

No ei ollut. Viikon kokeilun jälkeen laitoin totuttuun tapaan suitset Champin päähän ja menin maneesiin. Paikalla oli useampi ratsukko, jotka pääsivät todistamaan oikeaa murhenäytelmää. Ruuna oli ihan kamala edestä: todella epätasainen ja se pelasi normaalia paljon enemmän kielellään. Puolisen tuntia yritin taistella tämän ongelman kanssa, kunnes heitin hanskat tiskiin ja kävin hakemassa tallista jo monen vuoden ajan ihan hyväksi osoittautuneet micklemit. Ongelma ratkesi, mutta mua jäi harmittamaan epäonnistunut testaus. Olihan meille suositeltu meksikolaisia, sillä micklemeillä Champ jää helposti nyppimään tuntuman alle ja toisaalta tulee esteillä melko avonaiseksi edestä. 

No nyt on kuvia! Ja monta, mutta oli niin vaikeaa valita parhaita ;)

Taukojumppaa - punnerruksia hevosen selässä!

Ajattelin, että sijoittaisin joskus kunnolla rahaa ja ostaisin oikein kunnon meksikolaiset. Sellaiset, joissa olisi muotoiltu niskaosa, pehmeämmät turvan päälle tulevat nahkaosat ja hyvä istuvuus. Nuo meillä kokeilussa olleet suitset kun olivat yhdistelmä kaikkia vanhoja remmejä, jotka löysin laatikoideni pohjalta. Niskan takaa meni yksi ohut, eikä millään tavalla pehmustettu läpyskä. Eipä se tainnut kovin mukavalta hevosestakaan tuntua! Selailin usein nettikauppoja ja olin jo muutamaan otteeseen tilaamassa anatomisesti muotoiltuja suitsia ulkomaalaisilta valmistajilta, mutta lopulta hillitsin itseni. Micklemit saivat kelvata tehtävässään, olihan hevonen niiden kanssa ihan hyvä.

Joskus lopputalvesta sain Veljekset Wahlstenilta kyselyä, olisinko kiinnostunut suunnittelemaan suitset omaan käyttööni. No tietysti olin! Pääsin näkemään heidän uuden suitsimallinsa, jossa oli anatomisesti muotoiltu niskaosa - ja siitä se ajatus sitten lähti. Käytin junamatkani koululle mennessä siihen, että selasin netistä erilaisia suitsivalmistajia ja hain inspiraatiota. Mulla oli paljon ideoita, mutta ei oikeastaan minkäänlaista taitoa pukea näitä sanoiksi. Onneksi kaiken sen sekamelskaselostukseni osasivat tulkita Wahlstenin taitavat työntekijät, jotka loihtivat Champille ihan älyttömän hienot anatomisesti muotoillut meksikolaiset. 
Namia tänne ja sassiin!
Muokkausmahdollisuuksia oli vaikka muille jakaa: laitetaanko suitsiin jonkinlaisia reteitä koristamaan nahkaosia, onko soljet ruostumatonta terästä vai läpimessinkiä. Mustaa, ruskeaa vai konjakin väristä nahkaa? Millainen otsapanta - timanteilla vai ilman, millaisilla timanteilla? Mistä ohjista pidät? Millainen muotoilu turpahihnan osaan ja kuinka iso karvapehmuste laitetaan - vai laitetaanko ollenkaan? Siinä tuli olo kuin pikkulapsella karkkikaupassa. Mä tahdon kaikkea!

Halusin suitsiin anatomisesti muotoillun niskaosan, sillä se on leveä ja pehmustettu ja vähentää näin ollen niskaan kohdistuvaa painetta jakaen sen suuremmalle alueelle. Olen tykästynyt jo aiemmin eri valmistajan suitsissa esiintyviin leveisiin niskahihnoihin, joissa leukahihnan kiinnitys lähtee normaalia ylempää. Tuolloin leukahihna ei vahingossakaan aiheuta painetta hevoselle, vaikka eihän sen normaalisti sitä kuuluisi muutenkaan tehdä. Itse turpahihnan ristikkäin menevät nahkaosat halusin pehmustetuiksi ja normaalia hieman leveämmiksi, jotta paksu niskahihna ei korostuisi liikaa. Toiveena oli toki, että turpahihna olisi säädettävissä, joten meksikolaisissa tuttu risteämispala (tälle en keksinyt mitään parempaa nimeä, heh) tehtiin hieman tavallisista poiketen. Näin ollen nahkaosat pääsivät liikkumaan sen läpi ja turpahihnaa pystyi säätämään.

Ohjiksi valitsin mulle mahdollisimman tutun vaihtoehdon. Micklemeissä olen käyttänyt aina Dyonin kumiohjia, sillä rakastan kumiohjia ihan yli kaiken. W-Profilella on valikoimassaan Light Grip -ohjat, joissa yhdistyy sekä kangas- että kumimateriaali. Yllätyin todella positiivisesti siitä, että ohjat pysyvät oikeasti kädessä, eivätkä valu pitkäksi (jos ne nyrkit muistaa pitää kiinni). Nämä siis ehdottomasti jatkoon! Ohjilla on hintaa 76 euroa. Otsapantaan kaipasin toki sitä blingblingiä ja näin ollen Champin otsaa koristaa nyt kovin miehekäs Glamour-otsapanta Horse Comfortilta. Kirkkaiden timanttien kanssa kehtaa kulkea julkisillakin paikoilla ;) Tuolla otsapannalla on hintaa 45 euroa ja voi että, miten paljon se on saanut ihasteluja tallillamme. Champia taitaa ihan nolottaa, kun se joutuu kestämään kaikki omistajansa hömpötykset!

W-Profilen suitset ja muut tuotteethan valmistetaan Suomessa käsityönä, joten nyt tosiaan suositaan suomalaista. Tuotesarja onkin saanut ainoana hevosvarustesarjana avainlipputunnuksen, joka kuvastaa kotimaista käsityötä ja laatua. Meillä on kertynyt käyttöön hyvä määrä saman valmistajan tuotteita, sillä Champin jalustinhihnat, suitset, ohjat, panssarivyö ja rintaremmi ovat kaikki W-Profilea. Ratsastuksessa käytettävien hevosen nahkavarusteiden osalta taitaa puuttua enää itse satula, mutta niitähän tuo merkki ei ainakaan vielä valmista. Voin siis ihan oikeasti kertoa kokemuksesta, millaisia tuotteita nämä ovat ja miten ne käyttöä kestävät. Jynssäänhän mä niitä jokaisen ratsastuskerran jälkeen pesusieni viuhuten.. 

Nämä suitset ovat olleet kokonaisuudessaan käytössä nyt hyvän tovin ja voin todeta, että olen pitänyt saamastani tuntumasta. Champ ei nypi näiden kanssa samalla tavalla kuolaimen alle äkkinäisemmillä liikkeillä, vaan uskaltaa tukeutua kädelle tasaisemmin. Toisaalta se on todella paljon kevyempi kädelle kuin micklemeillä, mikä on vähän kaksipiippuinen tilanne: periaatteessa tahdon, että mulla on vähän enemmän tuntumaa kädellä, mutta toisaalta hevonen ei saisi painaa kädelle. En tiedä, johtuneeko asia suitsista vai muista tähtien asennoista, mutta ainakin jokaisella ratsastuskerralla näiden suitsien kanssa Champ on kantanut itseään vähän paremmin, eikä ole maannut niin etupainoisena. Se on myös liikkunut alku- ja loppuraveissa oikeasti venyttäen kaulaansa vähän eteen, eikä niin paljon kohti maata. 

Suurimman eron olen huomannut esteillä. Micklemeillä Champ on vähän tahmea edestä ja se liikkuu hyvin avoimessa muodossa esteitä kohden. Se on hyvä silloin, kun säädän itse kädellä liikaa - avut eivät tule niin selkeästi läpi hevoselle. Näillä W-Profilen anatomisesti muotoilluilla suitsilla tuntuma on paljon irtonaisempi (jo ihan siksi, että kuolainten kiinnitys suitsiin on niin erilainen) ja Champ liikkuu helposti pyöreänä kohti esteitä. Oli hauska kuulla valmentajan kommentti viime estevalmennuksessa siitä, miten Champ lähestyy niin pyöreänä esteitä, kun normaalisti olen kuunnellut sitä, kuinka sen pitäisi rentoutua ennen esteitä niskastaan. Tuon eron suitsissa huomaa siis selkeästi varsinkin esteillä. Todistettavasti suitset toimivat myös muussa kuin vakavamielisessä harrastamisessa :P

Luulen, että Champ tarvitsee jossain välissä edelleen sen pienen hetken vaihtelun, jossa suitsia vaihdetaan tilanteen mukaan parin kuukauden välein niin, että välissä on esimerkiksi parin päivän jakso vanhoilla suitsilla. En halua, että hevonen menee tyhjäksi edestä ja tuon vaihtelemisen olen huomannut ainakin joissain tilanteissa ratkaisevan asioita kummasti. Tässä hetkessä mulla ei ole kuin positiivista sanottavaa uusista suitsistamme, toivottavasti sama vire jatkuu tulevaisuudessakin! Tarkkaa hintaa en osaa näille sanoa, mutta yllä on kerrottu kahden erikseen tilattavan osan hinnat ja normaalit anatomisesti muotoillut W-Profilen suitset maksavat 279 euroa. Uskoisin, että nämä pyörivät suunnilleen samassa hintaluokassa.

Onko teillä anatomisesti muotoiltuja suitsia hevosillanne?

Entä löytyykö käytöstä W-Profilen tuotteita?

41 kommenttia

 1. aij että mä rakastan näitä sponssipostauksia :/ noh, eipä tartte ostaa wahlstenilta mittään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. munkin puolesta voi jaella ilmaiseksi tuotteita bloggaajille vaan! säästyypä omat rahat, kun on muutamia liikkeitä minne en mene :)

   Poista
  2. Kertokaahan ihmeessä perustelut, niitä kuulen mielelläni :) Onko takana joku oikea syy vai vaan ärsytys siitä, että blogin pitämisestä voi joskus hyötyä jollain pienellä tavalla? :)

   Poista
  3. mua kiinnostaisi myös kuulla selityksiä, koska itse pidän näistä kun saa lisää tietoa jostain tuotteesta mikä itseä kiinnostaa. itseasiassa juuri eilen selailin suunnilleen kaikki tuntemani hevostarvikeliikkeiden nettisivut ja etsin kivoja meksikolaisia, mutta nythän ne löytyivät :)

   Poista
  4. Joo, onhan se kamalaa että suomalaista käsityötä kehdataan mainostaa. Voi huhhuijaa :D
   Katsotteko samalla tavalla kun lehdessä on mainos että "Nonni! Yritys kehtasi maksaa lehdelle mainoksesta! Enpä tuolta ainakaan mitään osta!"
   Sama logiikka... Hiukan nyt haisee jonkinlainen katkeruus.

   Nämä blogimainokset ovat paljon parempia meidän kuluttajien näkökulmasta kuin ""normaalit"", koska tuotteet näkee oikeasti hyvin kun on tarkkoja kuvia joka suunnasta.

   Poista
  5. Teinejä harmittaa, kun jollain on hevonen ja vielä sponsorituotteitakin saa. Samat ihmiset kyllä ostavat ties mitä huomattavasti isommin mainostettua, kuten uusia puhelinmalleja, Coca-Colaa, lehdissä mainostettuja satuloita, artistin uusia levyjä, festarilippuja jne. - siis kaikkea sellaista, mitä markkinoidaan televisiossa, netissä ja lehdissä suurella rahalla. Mutta auta armias kun joku kertoo yhdessä pikku blogissa (blogisi ei ole pieni, mutta suuriin kaupallisiin mainostuspaikkoihin verrattuna kyllä) tuotteesta, niin kyllä he nyt niin mielensä pahoittivat ja TOTA EN AINASKAA OSTA. ;)

   Poista
  6. Aik ihanaa että minua reilu 3kymppistä kutsutaan kateelliseksi teiniksi :) Kiitos siitä! Kerronko vielä että omassa tallissa kolme hevosta ja varusteitakin sen verran että voisin vaatettaa niillä keskisuuren ratsastuskoulun.
   Kenenkään ei tarvitse perustella ostopäätöksiään mutta kai tekin ymmärrätte eron jos antaa 300eur suitset jollekkin verrattuna siihen että vaikka prima mainostaa takkia lehdessä? En varmasti ostaisi sitä prismankaan kolttua jos se olisi annettu ilmaiseksi jollekkin mainostamistarkoituksessa.

   Ja jos Aaadan mielestä tosiaan noin kalliiden suitsien lahjoittaminen ilmaiseksi on pieni panostus niin pitää ehkä kasvaa vielä vähän :)

   No hard feelings ja juhannuksen jatkoja!

   t. eka ano

   Poista
  7. Ikä ei aina valitettavasti kerro kenenkään henkisestä kypsyydestä, enkä nyt viittaa suoraan ekaan anoon, mutta itse toit sen esille. Onhan se vähän ikävää kun työstä, eli tässä tapauksessa blogin pitämisestä, saa joskus jotain palkkaakin. Voin kertoa, että se Prisman takkimainos maksaa paljon enemmän kuin 300e, joten halvalla sekää ei irtoa. Lisäksi ulosmyyntihinta ei kerro mitä se tuote on yritykselle maksanut. Voisi ajatella, että tässä on nyt sen arvoinen mainos se on nyt vaan suositussa blogissa eikä lehdessä. Henk.koht. tiesin, että ko yritys tekee mittatilausvarusteita, mutta moni muu varmasti ei. Oli tämä nyt paljon tehokkaampi kuin se 300e mainos lehdessä mihin ei edes puolta tästä infosta saa sisällytettyä. Onhan se hirveää kun suomalainen yritys kehtaa tuoda osaamistaan ja laatua hevosihmisten tietoon. Hyi yäk kun kehtaavat yrittää menestyä tässä kateellisten maassa. Onnistutnut mainos herättää aina tunteita ;)

   Poista
  8. Reilu kolmikymppinen anonyymi ei taida jättää muita tuotteita ostamatta mainostuksen vuoksi, vai kuinka? Kerrot, että sinulla tuota hevostavaraa riittää – luuletko, että lehti- tai nettimainospaikka on ilmainen? Että itse mainoksen tekeminen on ilmaista, jos sen tekee mainostoimisto tai yksityinenkin graafikko? Että malleille ei makseta mitään, vaan ihan hyvää hyvyyttään juoksevat pitkin kaupunkia mallikuvauksissa? Yhdet suitset ovat kärpäsenkakan kokoinen hinta mainoksesta, joka saa paljon kohderyhmää edustavia lukijoita. Jos Wahlsten tai joku muu haluaa teettää tavanomaisen mainoksen, laittaa sen johonkin mainospaikalle ja maksaa mallitoimistolle, voin kertoa, että 300 eurolla saa ehkä sanoa päivää, ei muuta. Harmittaako sinua, että se mainospaikkoja jakava lehti tai nettisivu, graafikko ja mallitoimisto/malli saavat korvausta? Eikö? Miksi sinua sitten harmittaa, että blogimainoksen tekijä saa palkkion?

   Se on tietysti totta, että ihminen voi elää varsin vanhaksi tulematta järin viisaaksi tai tietäväiseksi. Rahalla saa ehkä huoneen täyteen varusteita ja muutaman kopukan, mutta ei ihan kaikkea. Erityisen hassua on, että yli kolmikymppinen tulee huutelemaan hevosblogiin "HYI! MAINOS HYI EN OSTA!".

   Poista
  9. Kiva, että tästä saatiin aikaiseksi keskustelua! :) Olen usean teistä kanssa ihan samaa mieltä, sillä mainoksia on maailma pullollaan. Fakta on, että niitä löytyy ihan samalla tavoin nykyään myös blogien puolelta. Mä itse henkilökohtaisesti olen kieltäytynyt useista mainostarjouksista, jopa reippaasti yli kahden tonnin arvoisista siksi, etten ole kokenut haluavani mainostaa ko. tuotteita jostain syystä x. Eli en usko, että bloggaajat olisivat puhtaasti vain rahan perässä - toki kaikesta vaivannäöstä on kiva saada jotain konkreettista kiitosta, sillä tähän hommaan käytetään oikeasti ihan sitä aikaakin, vaikka harrastuspohjalta tässä ainakin itse puhtaasti menen :)

   Poista
 2. Miksi Champin pitää mennä kohti estettä pyöreänä niskasta? Miksi se ei voi kulkea kaula pystyssä esteelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki se voi kulkea hyvin auki, mutta varsinkin pienemmillä esteillä ja ns. tekniikkaharjoituksissa on helpompi vaikuttaa hevoseen, kun se on rennompi myös kroppansa etuosasta :)

   Poista
 3. Ihanat suitset, sopii niin hyvin Champille! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan nälöiset suitset.:) Meiltä löytyy kahdet Dyonin anatoomisesti muotoillut ja on ollu kyllä ihan mahtavat kapistukset kummatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet löytänyt sopivat suitset :)!

   Poista
 5. Kävin veljekset whalsteenin nettisivuilla . Haluan ehdottomasti tällaiset suitset, mutta valikoimassa ei kyllä ollut kohtaa , jossa pehmusteena koon saa itse valita ... eikä kuvioinnista. Osaisitko auttaa, sillä haluan meksikolaisiin ison karvapehmusteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa heille suoraan sähköpostia. En osaa sanoa, onko heillä useammankokoisia karvapehmusteita, mutta ilman pystyy ainakin valita. Näistä suitsista on tulossa ilmeisesti myöhemmin joku oma mainos heidän sivuilleenkin? :)

   Poista
  2. Okei , kiitos avusta :).Osaatko yhtään arvioida toimitusaikaa?

   Poista
 6. Itse olisin vielä tehnyt niin, että noi turpiksen pikkurenkaat olisivat jääneet pois (kuten Stübbenin meksikolaisissa) niin ne eivät painaisi/hiertäisi. Ja vähän häiritsee tuon pehmusteen jäätävä koko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, musta toi pehmuste on ihan huippu, kun Champ näyttää ihan ponilta :D ! Mutta joo, mäkin hommaan noihin jonkun pehmuste-osan ihan vaan siksi, ettei varmasti hankaa ihoa rikki :)

   Poista
 7. Mielestäni nämä sponsoroidut postaukset ovat mielenkiintoisia ja oikein hyviä. Olen myös kuullut hyvää PS of Swedenin suitsista jotka ovat anatomisesti muotoillut, eli jos olisi kiinnostusta niistä suitsista olisi mukavaa kuulla myös niistä jos joskus saisit semmoiset käyttöön/testiin. Mielestäni ne ovat myös aika kivan näköiset ja helposti kiinnitettävät otsapannat. Ne myös varmasti kokoontaisi suitsikokoelmaa ;) Lopuksi vielä pieni kommentti postauksesta, hyvin kirjoitettu ja lisää sponsoroituja postauksia tulevaisuudessa, niitä on aina mukavaa lukea ja pääsee itse lukemaan pieniä "rewievs:ejä" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, iso kiitos :) PS of Swedenillä on kyllä mielettömän hienoja otsapantoja!

   Poista
 8. Meillä on psossin suitset ollut nyt pari kertaa käytössä lähinnä maastossa ja kouluillessa ja ero on kyllä huomattavissa, saan paljon tasaisemman tuntuman ja paremman tatsin siihen hevoseen. Vaikka hevonen onkin lämppäri ja vain kotikäytössä niin silti halusin sille laadukkaat suitset, koska onhan ne hevoselle paljon kivemmat��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että haluat panostaa hyviin suitsiin :)

   Poista
 9. Vau, onpa hienot suitset ja upeita kuvia! :o :)

  VastaaPoista
 10. Pakko kommentoida, että on kyllä ihan super hienot nämä! Juuri sellaiset, mitä itsekin olen meille etsinyt, joten pitääpä käydä tutustumassa jos saisi meillekin tuunattua omat :)

  VastaaPoista
 11. Mites näiden suitsien kanssa oikean mittainen kuolain? Muistaakseni joskus micklemien kanssa oli liian pitkä kuolain ettei jää suitsien alle.. Itellä ei micklemien kanssa oo vastaavaa ongelmaa. Nuoren hevosen kanssa ei oo vielä kamalasti päästy harjottelemaan tuntumaa erilaisilla suitsilla, mut tykkään micklemeistä kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla oli Micklemeissä vähän pidempi kuolain, mutta vaihdoin sen talvella sentin lyhyempään. Niiden kanssa oli myös ihan ok, eikä suupielet enää hankautuneet rikki, eli varmaan sitä oppi ajan kanssa myös itse paremmaksi kädestään :) Nyt Champilla on siis 13,5cm kuolain!

   Poista
 12. Tosi hienot suitset!Mitkä kuolaimet Champilla on?
  Tosi hienoja kuvia:)

  VastaaPoista
 13. On kyllä päheet suitset! Koskas banneri vaihtuu? Olisi kiva saada keäisempää! :)

  VastaaPoista
 14. Rakastan tätä blogia ♥ eiks kieliongelmat tuu juuri siitä kun suussa on liian kova paine tai kuolain sattuu ei se kyllä luulis suitsista johtuvan meillä oma hevonen teki ennen samaa kun oli painetta suussa liikaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) kieliongelmat voivat johtua todella monesta syystä: ratsastajan kädestä, epäsopivista varusteista, kivusta, tavasta... Champilla oli mulle tullesaan todella huonossa kunnossa suu ja sitä on yritetty korjata parhaan mukaan koko tämä aika, ja ruunahan roikotti kieltä jo silloin. Se roikottaa sitä myös silloin, kun sitä juoksuttaa riimulla tai ratsastaa hackamorella, joten nyt se on jäänyt "tavaksi" myös.

   Poista
 15. Ihanat suitset <3 ite oon kattonu noita psosin high jump revolution suitsia, ajaa kai aika saman asian kuin micklemit(?) Ootko kokeillu champilla eri kuolaimia? Ois kiva kuulla vähän miten reagoi jos oot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Noista ps of swedenin suitsista en osaa sanoa mitään. Olen kokeillut hackamoreja (oli ihan kamalan etupainoinen), eripaksuisia kolmipaloja (paksuilla tasaisin) ja D-rengasnivelkumikuolainta (oli ihan puuta suustaan). Aika vähän siis, tuo kolmipala on toiminut ihan jees :)

   Poista
 16. Todella hienot suitset, aivan kuin tehty Champin päähän (no niinkun ne onkin...)! :D Iso karva on varsin symppiksen näköinen. Itse käytän myös paljon Wahlstenia, ja heidän tuotteitaan. Ne ovat laadukkaita, mutta silti kohtuullisen hintaisia. :)

  Itse en tajua näitä kateellisia kiukuttelijoita, joita nämä sponsorituotteet haittaavat. He voivat itse alkaa kirjoittamaan blogia, ja saada kaikkia ihanan kalliita tuotteita heti ilmaiseksi. Se kun kerran on niin helppoa. Tälläisessä tilanteessa itse sponsoroiva yritys hyötyy tästä itse todella paljon, kun heidän tuotteitaan kehutaan (tai morkataan) ja mainostetaan näinkin suuren lukijamäärän keskuudessa. Väittäisin sen olevan parempi mainos, kuin printtimainos Hevosurheilussa/Hippoksessa tms. Ja samalla bloggaaja saa konkreettista kiitosta/hyötyä vaivannäöstään, sekä usein myös varsin mielenkiintoisia yhteistyökuvioita. Luulisi sen tuovan lisää bloggausintoa, jos se joskus hetkeksi lopahtaa. Näistä yhteistyöpostauksista näkee myös varsin helposti sen, onko teksi tehty väkisin "helpon rahan, kalliiden varusteiden ym" perässä, vai oikeesti mielenkiinnosta, halusta ja tyytyväisyydestä (tyytymättömyydestä) tuotteeseen ja sitä tekevään/myyvään yritykseen.

  Mutta kateelliset anot voivat toki ostaa niitä halpiksia ulkomailta, ja jättää laadukkaat suomalaiset tuotteet ostamatta. Näin ainakin tuetaan suomalaista työtä! :)

  Tuli varsin pitkä ja sekava avautuminen. Pointtini on kuitenkin se, että Aada (kuten kaikki muutkin) itse ehkä tietää mihin projekteihin haluaa lähteä mukaan, ja on oikeutettu jonkinlaiseen korvaukseen vaivannäöstään. Oli se korvaus sitten aineellinen, rahallinen tai mikä vaan.

  VastaaPoista
 17. Hyvä postaus! Ja ehdottomasti suosin mieluummin blogien tuotearvosteluja kuin perinteisiä mainoksia, koska kukaan itseään kunnioittava bloggaaja ei kehu tuotetta, jonka takana ei seiso sataprosenttisesti. Minulla ei ole vielä Wahlstenin varusteita, mutta panssarin kohdalla ovat hyvin vahva vaihtoehto. Eikä vähiten siksi, että haluan suosia mieluummin kotimaista kuin kiinalaista ;)

  T. Suski

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat