torstai 19. lokakuuta 2017

#912: Viikon värisuora

Erilainen kokemus. Se on päällimmäisenä mielessä tämän vuoden Horse Show'sta, kun päiviä on takana kohta kaksi. Nyt on torstai ja istun kansliassa kirjoittamassa tätä postausta, samalla seinän takana itse areenan puolella kilpaillaan seitsemänvuotiaiden hevosten esteluokassa. Päivä on ollut tapahtumarikas ja se onkin syynä siihen, miksi fiilis aiempiin vuosiin verrattuna on kovin muuttunut. Tänä vuonna en nimittäin istu aamusta iltaan kansliassa töissä, vaan kiertelen ympäriinsä tekemässä yhtä jos toista koko tapahtuman ajan. Niin siistiä - vaikka kyllä se kansliahommakin vaan mukavaa on!

Vaikka kymmenet ihmiset ovat valmistelleen Horse Show'ta jo monta kuukautta sitten, pyörähti itse tapahtuma varsinaisesti käyntiin eilen keskiviikkona Amateur Tourin ja muiden kansallisten luokkien osalta. Loppujen lopuksi olen seurannut itse vain nuorten hevosten luokkia sekä tänään, että eilen, sillä katsomon penkkejä ei ole tullut kulutettua muissa luokissa laisinkaan. Eilinen päivä oli muutenkin vähän hektisempi, sillä auttelin Erikaa hänen hevosensa kanssa. Nuoret hevoset hyppäsivät tuolloin myöhään illalla, joten meidän hommamme loppuivat jäähallilla joskus kymmenen jälkeen. Aikamoisia aikoja kilparatsastusta ajatellen, mutta toisaalta oma tunnelmansa. Huomenna viimeinen kansainvälinen luokka alkaa vasta kymmeneltä, mutta se pitää ehdottomasti seurata. Itseäni kiinnostaa erityisen paljon kaikki kansainväliset luokat, sillä näitä kotimaisia ratsastajia pääsen seuraamaan suorituksien osalta muuten pitkin kautta. Toki en näissä puitteissa, joka muuttaa tilannetta toisinaan suurestikin.

Näkymä hevosten saapumisputkesta areenalle. Kohta mennään!
Expossa on varsin tunnelmallista tänä vuonna.
Monelle tuttu valmentaja Dominique Barthelaix halusi kuvaan valmennettavansa hevosen kanssa :)
Tallissa hevoset ottavat rennosti.
Erika ja Aapo torstaina radalla.
 Eilen tehtiin siis hieman hevosenhoitajahommia ja fiilisteltiin kisatunnelmaa, minkä lisäksi autoin Just Dressagen ständin pystyttämisessä. Sain samalla mukaani uuden kisatakkini Lotus Romeolta, enkä voisi olla onnellisempi lopputuloksesta! Takista tulee kuvia lisää myöhemmin päästyäni taas takaisin tallille ja normaaliin arkeen, joten hetken niitä joutuu vielä odottamaan. Koska takki on itsessään näyttävä, piti mun tietysti hankkia sen kylkeen jokin neutraali kisapaita nykyisten rinnalle. Kaapistani löytyy jo Spooksin röyhelökauluksellinen tummansininen suosikkikisapaitani, Animon viininpunainen swarovskeilla ja glitterillä koristeltu kisapaita sekä Pikeurin vaaleanpunainen timanttinapeilla varustettu kisapaita. Eihän noita voi uuteen takkiin järkevästi yhdistää, joten expon puolelta mukaani tarttui Animon tummansininen kisapaita pienellä swarovskiyksityiskohdalla. Klassinen ja kaunis. Nyt sitten vain kisaamaan ;) 

Ostoslistallani on paljon muutakin tavaraa, jotka on ollut hankinnassa jo pitkään. Macolle pitäisi hankkia satagrammainen kaulakappaleeton tallitoppaloimi, 150 grammainen kaulakappaleellinen ulkotoppaloimi sekä tummansininen tai harmaa riimu ja riimunnaru. Etujalan jännesuojat ehdinkin jo löytämään, nekin ihan hyvästä alennuksesta. Edellisen suojahankintani tein kaksi vuotta sitten Champille tästä samaisesta tapahtumasta ja nuo samat suojat ovat edelleen käytössä Macolla, tosin hyvinkin paljon elämää nähneenä. Ja nuo loimihankinnat ovat enemmän kuin tarpeellisia, sillä Milla totesi tällä viikolla, että mikään loimi ei voi olla kamalampi kuin mun nykyinen tallitoppaloimeni. Sen hankin joskus aikoinaan alennusmyynnistä, eikä se tosiaan ollut kovin suuri taloudellinen hankinta. Eli siis tarvetta todellakin on! Jos joku liikkuu expossa ja löytää näihin kriteereihin sopivia tuotteita, niin vinkatkaa mulle jotain kautta liikkeen nimi.

Erika menossa radalle!
Radanrakennusta ja radankävelyä samaan aikaan.
Verryttelyssä kiitokset hevoselle hyvin tehdystä työstä.
Verryttelyssä toimihenkilöt pitävät huolen siitä, että jokainen ratsatsaja on ajallaan areenalla.
Verryttelyyn mennään tämän putken kautta.
Tänään päivä alkoikin onnellisella jälleennäkemisellä, kun Sarina saapui Suomeen hevosenhoitajan roolissa. Juttelimme hieman kuulumisia ja kävimme katsomassa hänen hevosiaan kansainvälisessä tallissa, jossa tutustuin samalla muihin tiimin groomeihin. Hauskaa seurata tuota porukkaa, kun tiimissä on mukana henkilöitä neljällä eri kansalaisuudella. Työskentelykielenä toimiikin siis englanti. Täällä sitä pääsee muutenkin puhumaan jatkuvasti, milloin ratsastajien, groomien tai expomyyjien kanssa. 

Aamun kaveripainotteisen alun jälkeen pääsin kokemaan jotain ihan uutta, sillä olin mukana tekemässä YLEn lauantaiseen lähetykseen tulevaa alkuvideota. YLE lähettää tuttuun tapaan lauantain Grand Prix -luokan ja sunnuntain World Cup -luokan 160cm tasolla hypättävänä televisiosta ja tänä vuonna he tekivät alkuun parin minuutin videopätkän, jossa kerrotaan faktoja Horse Show'sta. Sain eilen puhelin YLEn urheilutoimittajalta, josko pääsisin osallistumaan tuohon videoon. Siinäpä me sitten toimittajan kanssa talutettiin Ilona Mäkiperen hevosta verryttelyyn ja juteltiin niitä näitä, mä ikään kuin Ilonan hevosenhoitajan roolissa. Hauskaa ja erilaista! Saas nähdä, miten tuo lopulta onnistui, mutta kokemuksena hauska juttu. Tuon videon jälkeen lähetys siirtyykin studioon, jossa kommentaattoreina toimii toimittajan lisäksi ainakin Nina Fagerström, aivan kuten edellisinäkin vuosina. 

Horse Show'lla on oma käsiohjelma, tarrat ja muu oheistuotesarja.
Nappasin kuvan jonkun ratsastajan kuvaussessiosta heidän hienon suorituksensa jälkeen!
Viime vuonna ostin Horse Show'sta saappaat, tänä vuonna tarvetta ei ole ;)
Hevoselle nami kiitoksena suorituksen jälkeen.
Expossa on vaikka mitä kypäriä myynnissä. Tässä monen suosikki Samshield.
 Loppupäivä kuluikin kuvaillessa sitä sun tätä, expossa pyörähtäessä ja tietysti kavereita jututtaessa. Seuraavaksi areenan puolella alkaa kansainvälisten koulu- ja esteratsastajien verryttelytilaisuus kommentaattoreiden kera, enkä todellakaan tiedä, mihin tämä päivä on taas hujahtanut. Kohtahan on jo perjantai! Se tarkoittaa sitä, että seuraan päivän ajan groomin toimintaa ja kuvailen siitä tänne blogiin postauksen kuvien muodossa. Videota en valitettavasti voi kuvata, sillä kansainvälisissä talleissa videointi on kielletty. Lauantaista aion kuvata koko päivän mittaisen MyDayn, jota on toivottu ihan superpaljon ainakin YouTuben puolella. 

Ennen kaikkea tärkeintä on huomisesta alkaen starttaavat kansainväliset esteluokat, joiden aikana aion istua tiiviisti katsomossa seuraamassa suorituksia. Ensimmäinen kansainvälinen luokka alkaa kello 12 jälkeen, seuraava onkin vasta vaille kahdeksan illalla. Ja perjantain viimeinen luokka on juurikin kymmeneltä illalla. Lauantaina olemme varanneet pöydän jäähallin yläkerran ravintolasta kolmen ruokalajin ja vähän kansainvälisemmän seurueen kera, josta siirrymme seuraamaan päivän pääluokkaa eli Grand Prixiä 160cm tasolla yhden lounasseuramme osallistuessa kyseiseen luokkaan. Sen jälkeen lähdemme Millan kanssa hetkeksi areenalta pois, kun edustamme mun työpaikkaa eräässä iltatilaisuudessa ennen illan seuraavaa kansainvälistä luokkaa kello 19 alkaen. Sille päivälle riittääkin tekemistä, joten tuosta on varmaan kiva tehdä MyDayta. Lauantaina on lisäksi legendaariset iltabileet ja sunnuntaina sitten paitsi Meet&Greetiä, myös koko viikonlopun ehdoton kohokohta eli World Cupin osakilpailu. Siinäpä pitkälti se, mistä mun viikonloppu tulee käytännössä koostumaan!Toimihenkilöillä on tänä vuonna heijastavat takit. Aika mageet!
Ja ruusukkeet viimeisen päälle, tottakai!
Radan jälkeen rennosti kohti tallia.
Mun värisuora tänä vuonna :D
Muistakaahan myös, että jos ette pääse paikalle jäähallille, voitte seurata kisoja havenin livelähetyksestä ihan kotisohvalta käsin. Pääluokat eivät valitettavasti ole katsottavissa tuolta YLEn lähetysoikeuksien takia, mutta muuten pääsette nauttimaan ratsastuksesta ilmaiseksi netin välityksellä. Suosittelen ehdottomasti! Ja kertokaa myös, jos teillä on jotain erityisiä toiveita HIHSin postauksien ja muun materiaalin suhteen. Otan ehdotuksia avosylin vastaan esimerkiksi ratsastajahaastatteluista tai muusta vastaavasta :)

Ootko sä seurannut HIHSiä livestä tai paikan päältä?

11 kommenttia

 1. Ite oltiin tänään horse showsa kiitos sun joka anto mulle ja mun äidille liput!❤ Oli ihan mahtava päivä ja hienoja ratsukoita! Harmi vaan ei löydetty sua. Oli tosi kiva kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että teillä oli kiva päivä <3 Harmi tosiaan, ettei törmätty. Tänään ehdin liikkua hallin katsomotason käytävien puolella tosi vähän :)

   Poista
 2. Mä katoin tänään liveä ja yhtäkkiä tuli jotenki tosi tutun näkönen nimi ruutuun ja sit vasta kohta tajusin et sun vanha yp hepo Kaprihan se siinä �� oli pakko googlettaa ja ihme kyllä muistin noinki pitkän ajan takaa nimen ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tästähän se tietysti oli itsellekin tuttu! Määkin jäin tän kohdalla miettimään että missä oon kuullut tän nimen mutta ei soittanut kelloja ennen tätä :D

   Poista
  2. Haha joo, Kaprilla on mennyt tää kausi tosi hienosti! :)

   Poista
 3. Mistä noita livelähetyksiä voi katsoa?

  VastaaPoista
 4. Livessä seurailen :)

  Onko sulla suositella jotain kenkiä talveksi tallille? Ei siis varsinaisesti ratsastuskenkiä vaan sellaisia jota voisi tallissa touhutessa pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mulla on käytössä tallilla ihan vaan Kuoman sellaiset narulliset talvikengät. Tukevat jalassa ja super lämpimät. Suosittelen! :)

   Poista
 5. moi,
  olin hihsissä pe ja la!:D löyty itelle kyllä kaikenlaista ;)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat