maanantai 27. elokuuta 2018

#1003: Kurkistus lukkojen taakse - päiväkirjat 2003-2007

Ottakaa hatuistanne kiinni! Nyt on nimittäin vuorossa aikamatka vuosien taakse, jopa vuoteen 1998 asti. Pengoin tässä yhtenä päivänä vanhempieni luona heidän varastoaan, jonne äitini on ansioituneesti säilyttänyt monia lapsuusmuistojani vuosien varsilta. Mukana oli ihan kaikkea aina ensimmäisestä nokkahuilusta, savitöistä ja päiväkirjoista kaiken maailman Pollux-hevoskerhon kirjoihin. Omiksi suosikeikseni nousi ehdottomasti kuitenkin päiväkirjani, joita olen kirjoittanut erittäin omistautuneesti aina parin sivun verran vuodessa. 

Koska nämä päiväkirjat huvittivat mua ihan älyttömän paljon, päätin jakaa niitä myös teille. Näin hitusen vajaan 24 vuoden iässä elämä tuntuu niin stabiililta ja jotenkin suunnitellulta, että oli suorastaan huippua palata oikein kunnolla taaksepäin ajassa ja huomata, miten erilainen ajatusmaailma mulla on ollut lapsena. Niin sitä ihminen kehittyy! Ja sanokaa, oi sanokaa, etten ole ainoa, jonka lapsuuden päiväkirjaa lukiessa nousee myötähäpeä! Pidemmittä puheitta, päästetään teidät nauttimaan pikku-Aadan seikkailuista! Laitan tähän aina vuoden ja tekstin, jonka olen kulloinkin tuottanut. Samaan syssyyn kommentoin vielä lisänä omia ajatuksiani näin vuosien jälkeen. Ja huomioikaa, että kirjoitan kaikki sanat, kuten silloin olin kirjoittanut. Nyt saa nauraa!

VUOSI 2003 - Hevoshullu-kalenteri - "Tämän kalenterin omistaa"
"Lempinimeni: Aadukka - Olen allerginen: Heinälle - Luokka: 3C - Harrastukseni: Ratsastus, Kannel - Lempiruokani: Spakeetti, Nuudeli - Suosikkibändi: Shakira, Aika, Blue, Pikku G. - Toiveammatti: Taiteilia, Ratsuttaja - Hartain toiveeni: Etten olisi enää allerkinen heinälle"

Mitä mietteitä nyt heräsi: No jopas! Tämä kertoo mun ihan perusluonteesta kaiken oleellisen. Yhä edelleen vetäisin hiilareita kaksin käsin, jos se olisi mitenkään mahdollista. Suosikkini on kuitenkin se, että elämäni suurin haave on toteutunut, sillä en ole enää allerginen heinälle. Elämässä lienee siis kaikki paremmin kuin erittäin hyvin! Huomioikaa, että olen kirjoittanut kaikki alkukirjaimet isolla. Olin olevinaan niin kieliviisas, vaikken osannut kuitenkaan kirjoittaa kaikkia sanoja oikein :D
VUOSI 2003 - Hevoshullu-kalenteri - Minun harrastukseni
"Olen harrastanut hevosia kolme vuotta. Harrastan ratsuja. Käyn tallilla 1-2 kertaa viikossa. Olen käynyt seuraavat kurssit: Alkeiskurssin. Olen ollut seuraavilla leireillä: Johannan leirillä. Aloitin ratsastuksen, koska: Kaverini ratsastivat. Tavoitteni hevosharrastuksessa: Edetä"

Mitä mietteitä nyt heräsi: Kuolen nauruun! Tuo viimeinen eli tavoitteeni on kyllä aivan maailman mainioin, koska vastaan edelleen aivan samalla tavalla. Ja mitä, tästä on aikaa 15 vuotta. Olenpas ollut nokkela lapsi. Tai sitten mun järjenjuoksu ei ole kehittynyt ollenkaan. Tiedä sitä!

VUOSI 2003 - Hevoshullu-kalenteri - Muistiinpanoja
"Kävin 21.6. Rissalan kievarissa! Siellä oli aivan kauhean tylsää! Siellä oli shetlanninponi."

Mitä mietteitä nyt heräsi: Jep, olen aina sanonut asiat todella suoraan. Eipä vissiin hirveästi kiinnostanut maakuntamatkailu.

VUOSI 2004 - Hevoshullu-kalenteri - Talimuistoja
"3.6.04 torstai. Kello on 10.35. Ulkona on 20 astetta lämmintä. Terassilla on 22 astetta lämmintä. Linnut laulaa ja fasaaneja näkyy. Ratsastus on kello 5 ja lähden pyörällä neljältä. Haluaisin mennä Rasmuksella. - Aada -"

"4.6.04 perjantai. Kello on 10.00. Varjossa on 20 astetta lämmintä. Terassilla on 20 astetta lämmintä! Linnut laulaa ja muutenkin on mukavaa. Eilen ratsastuksessa oli toivetunti ja saimme hypätä, laukata ja mennä ravipuomeja. Minä menin Toonilla. Tooni oli aivan ihana eikä temppuillut kuin kolme kertaa! Menen leirille 14.-18.6. Janika tulee ehkä samalle leirille. Janika on minun kolmanneksi paras kaveri ja ainut tallilta. Jenny tulee meille tänään 11.00. Haluan leirihoitsuksi Toonin tai Rasmuksen."

Mitä mietteitä nyt heräsi: Tiivistämisen jalo taito ollut hallussa lapsesta asti. Samalla olen selvästi ollut yleinen säätiedottaja. Ja parasta noissa hevostoiveissa on se, että aina, jos joku hevonen oli kerran kiva, piti se sen jälkeen saada hoitohevoseksi.


Nämä on siitä "Palomino"-nimisestä päiväkirjasta :D Ja katsokaa tuota vasemman sivun alareunaa! "Tämä kuva on omistettu Darinin biisille Perfect" :D Mä en kestä! Piti ihan kuunnella tuo kappale...

VUOSI 2004 - Oma päiväkirja "Palomino"
"20.09.04 aamu. Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea Aada. Paljon onnea vaan, kuului laulu kun heräsin. On 10 vuotis synttärini. Sain lahjaksi tämän kirjan jolle annan nimeksi Palomino (pidän tätä vähän niinkuin päiväkirjan tapaisena). Sain myös upean kaulakorun jossa on hevosen kenkä ja sen sisällä laukkahevosen pää. Sitten sain Horseshow liput. Olin kattomassa sitä viimekin vuonna ja se oli tosi hyvä! Olen myös aikonut aloittaa virtuaali tallin! Kirjoitan taas illalla!"

Mitä mietteitä nyt heräsi: Muistan ikuisesti, kun sain tuon kirjan lahjaksi. Se oli mulle tosi tärkeä, vaikka en kirjoittanut sinne kovinkaan usein. Nyt, kun luette tätä eteenpäin, saatte kyllä sellaista tekstiä, mitä en todellakaan muista omasta lapsuudestani. Aika on kullannut muistot?

VUOSI 2005 - Oma päiväkirja "Palomino"
"8.2.05 iltapäivä. Tänään meillä koulussa määrättiin kirjoittamaan päiväkirjaa viikon ajan. Hihi, miks mun pitäis kun kirjoitan sitä muutenkin =) Mun virtuaali tallille piti tulla yks uus heppa (tai oikeestaan Misty ox:in varsa) mutkun Expagen sivut sekos niin en voinu tehdä sitä. No, toivottavasti huomenna. Meen kanteleeseen tänään illalla ja miun täytyy alkaa harjotteleen sitä piakoin. Äiti tulee 5 maissa kotiin joten mulla alkaa olla kiire. Äiti raivos mulle aamulla ja sen takia laitoin enkun kirjassa olevaan tehtävään (tehtävänä oli aistia pelot) että pelkään vihaisia ihmisiä =) No, kukapa ei pelkäisi. Juho tuli just kotiin ja sanoo et mun pitää alkaa pelaamaan keinpoita sille kun se ei ymmärrä enkkuu =)! Tulikin kiire =) Täytyy mennä päikky. Ps. Hoidin aprikosia tänään tallipiha neilikassa. - Aada -"

"9.2.05 ilta. Vau! Kirjotin ekaa kertaa illalla! No, tänään tein kaikenlaista *miettii mitä*. Ekaks menin kouluun aamulla, eiks tavallista =)? Hih, mulla oli kivaa, vaikka välillä mua melkein ärsytti! Mä ja Riina oltiin menossa ulos mutkun Minttu oli "kiva" ja pyys Riinaa jälkäks! Eikun sitten kysyyn Adalta ja Nooralta et voiks ne olla. Jäin hetkeks pelaamaan tietokonetta (15 min) kunnes piti mennä. Kuviskerhossa oli tänään maalausta akvarelli väreillä. Kun pääsin kotiin järjestys oli tämä: syö, venyttele, soita kannelta, mene nettiin ja kirjoita päiväkirjaa. Asiat on vähän huonoja =)! No, ei voi mitään. Nyt sitten ollaan tässä ja mietitään, mitä mun pitäis seuraavaks tehä? Ps. UPS HUILU REPPUUN! - Aada -"

"10.2.05. Tulin kotiin koulun jälkeen. Tylsää.. Menin eka nettiin ja sitten oikeesti mun olis pitäny mennä ratsastaa mut kun mua sattuu käteen. Ei voi mitään! NYYH!!! En päässy tallille! Toivottavasti joku hoitaa Tumpun.. ja ATOLLIN!"

Mitä mietteitä nyt heräsi: Näitä lukiessani nauroin vedet silmissä. Lapsen elämä voi olla välillä todella traagista, kuten huomata saattaa! En muista ollenkaan, että mulla olisi ollut koulussa koskaan ikävää, mutta ilmeisesti oli. Ja tämä viikon mittainen päiväkirja-sekoilu tosiaan annettiin opettajalle arvioitavaksi. Sain arvosanaksi 8+ ja huomautuksen huonosta käsialasta. Voi opettaja parkaa, kun hän on joutunut tällaista lukemaan. Olen ainakin ollut tosi avoin lapsi, koska tätä samaa settiä jatkui viikon ajan!

Nämä on mun maalauksia vuodelta 2009 :D


VUOSI 2007 - Oma päiväkirja "Palomino"
"14.02.2007 iltapäivä/lentokoneessa. Ei mitään hajuu paljon kello. NRJ:llä soi just se Rocksedin Movie. Tai joku sellane. Piirsin tohon viereen. Ihan ok? Sen aihe on.. öö.. että kaikki hevoset ovat tärkeitä. Siinä on niinku ravuri ja ratsu. Tän matkan aikana on ollu jo kolme kertaa turbulenssia :o. Taas soi Justin Timberlaken My Love -.-. Haluisin jo uimaan. Mä muuten sotkin mun paidan XD Kaadoin Cocista. Hihii :D Nyt soi se Jadesoturin tunnusbiisi feat. On joo tylsää. Me ollaan syöty täällä koneessa. Tai siis mut pakotettiin. Se oli kuitenki ihan ok. Jotain lihaa ja riisiä. Ja sitte herneitä ja joku kaamee salaatti. Älä kuvittelekkaan. Niitä mä en syöny. En, vaikka ois maksettu. Mut muffinsin kyllä söin. Nyt soi NRJ:llä Pussycat dollssin I don't need a man. Se on ihan hyvä. Me ollaan nyt kai Espanjan yllä?"

"17.02.07 koko päivä. Tänään mentiin syömään 1h aikaisemmin, kiitos äitin kellon joka oli Suomen ajassa. Sitte oltiin sisällä puol 2 asti. Me pelattiin aliasta, dominoa ja läiskistä. Oli kivaa. Sitte me lähettiin uimaan ja uitiin noin 45min. Mentiin syömään johonki hyvään ravintolaan. Se oli meijän meren äärellä. Sitte tultiin hotellille ja tehtiin kaikkea. Oli ihan kiva päivä."

Mitä mietteitä nyt heräsi: Tämä oli tosiaan siis kaksi pätkää meidän perheen ensimmäiseltä yhteiseltä reissulta, jossa mukana oli äidin uusi miesystävä ja hänen lapsensa. Muistan, että olin silloin ihan kamalan itsepäinen ja itsekeskeinen, kaikesta kaiken tietävä lapsi. Ikää mulla on ollut 12 vuotta, jos nopeasti osasin laskea oikein. Että taitaa jokaisella olla toivoa, kun mustakin on kehittynyt ihan suhteellisen normaali aikuinen kaiken tuon lapsuusajan draamailun jälkeen :D

Oi aikoja, oi tosiaan! Näitä päiväkirjoja riittää vielä neljä lisää, ja kaikki loput ovatkin pelkästään hevosaiheisia. Olisiko teistä kivaa lukea joskus tulevaisuudessa pikku-Aadan hevosseikkailuita vuosilta 2004-2007? Jos näin on, laitetaan ehdottomasti tuotantoon!

Oletko sä lukenut koskaan lapsuuden päiväkirjojasi? :)

16 kommenttia

 1. Olis kyllä kiva lukea heppa aihesiakin!

  VastaaPoista
 2. Joo ehdottomasti haluisin lukea sun hevosseikkailuistakin!:D hyvä postaus, nauroin ääneen joillekkin kohille:)

  VastaaPoista
 3. Hauska idea ja tosi kiva postaus taas!

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva postaus ja ihania kuvia! :D Luin jokin aika sitten omia vanhoja päiväkirjoja (oon pitänyt päiväkirjaa 8-vuotiaasta saakka ja olen nyt 23), niin kyllä nauratti monessa kohdassa aika paljon :,,D Tee ihmeessä jotain tän tyyppisiä postauksia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hauskaa luettavaa :D lapsena sitä on niin tosissaan! Kiitos :)

   Poista
 5. Aivan ihania raapustuksia! Ei vanhoja päiväkirjoja pidä lukea myötähäpeällä vaan lempeydellä! Olit melkosen tai taitava kirjottamaan jo lapsena - ja piirtämään myös :) hauskaa miten noista kuitenkin voi tunnistaa sun viihdyttävän ja hauskan kirjotustyylin, vaikka ootkin kehittyny roimasti ajattelun taidossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos kovasti! Vaikka kyllä se väkisinkin puskee läpi, tuo myötähäpeä nimittäin.. :D

   Poista
 6. Hassua, itse luin viikko sitten vanhaa päiväkirjaa! Innostuin ja ostin nyt uuden, jota pitäis välillä täytellä ja lueskella sit 10v päästä miettien, miksi noin 25 -vuotiaana on ajatellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hyvä ajoitus siis! Kyllä sitä olisi hyvä kirjoittaa päiväkirjaa ihan näin "aikuisiällä", mutta uskon, että tämä blogi ajaa asiansa samalla tavalla tulevaisuudessa ;)

   Poista
 7. Haha, aivan ihana postaus! Laittele ihmeessä vielä muitakin päiväkirjamerkintöjä, tämä oli oikein viihdyttävää :D

  VastaaPoista
 8. Eikä! Isot nostalgiapärinät tuosta jadesoturin kappaleesta Fate (Blean ft. Ana Johnsson). Kiitos!! :D tykkäsin nuorempana siitä kappaleesta.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat