sunnuntai 7. lokakuuta 2018

#1015: Toivepostaus: Kurkistus varustekaappiini

Jos mun pitäisi nimetä yksi ja ainoa postaus tai video, jota multa toivotaan päivittäin, ei vastausta tarvitsisi miettiä kahtaa sekuntia pidempään: varustekaappini esittely. Olen tehnyt vastaavan postauksen kahdesti aiemmin, vuosina 2016 ja 2013. Vuoden 2016 postaus oli videon muodossa ja kesti melkein 40 minuuttia, mutta se oli pituudestaan huolimatta ihan älyttömän suosittu. Viisi vuotta sitten tehty postaus sen sijaan muodostui kuvista ja tekstistä, ja oli sekin aikanaan suosituimpien postauksien joukossa. 

Varusteet siis kiinnostavat, vaikka se kummalta kuulostaakin. Lupasin jo aikaa sitten toteuttaa videopostauksen varustekaappini sisällöstä, koska kuten arvata saattaa, on sen sisältö muuttunut aikalailla Macon saapumisen jälkeen verrattuna Champin aikoihin. Siksipä vietin tällä viikolla yhden arki-illan kuvaten varustekaappini sisällön kokonaisuudessaan katsottavaksenne. Yritin tiivistää homman mahdollisimman tiiviiksi, koska pitkiä videoita on syystäkin raskasta katsoa. Etenkin, kun videolla höpöttää yksi ihminen hevosensa varusteista!

Joissakin varusteissani on mielenkiintoinen tarina taustalla historioineen, mutta monen kohdalla kyse on vain varusteesta: ostettu käyttöön ja siinä hyväksi todettu. En sen kummemmin esittele varusteiden ominaisuuksia tai laatua videolla, joten jos jokin asia kiinnostaa tietystä varusteesta tarkemmin, kannattaa rohkeasti kysäistä! Yritän vastailla parhaani mukaan :)

Löytyykö sun varustekaapista samoja varusteita?

Kuvasta kiitos Vilma Töyräs <3


15 kommenttia

 1. Ei oo linkkiä videoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt löytyy! Pahoittelut, oli tippunut matkasta :)

   Poista
 2. Mikä ero on W-Healing ja W-Healing Magnet loimissa? Kumpaa suosittelet? Kuinka kauan niitä pidät hevosella päällä? Ihan yön yli? Ja onko sun mielestä juoksutuksessa mikä paras apuohja? Sivuohjat, chambon..? Jos on käytössä pelkkä juoksutusvyö..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magnet-loimessa on lisänä magneetit, lisää voi lukea tarkemmin esimerkiksi heidän verkkosivuiltaan :) mä olen käyttänyt tuota perus-Healingia enemmän (vuodesta 2015 vissiin), koska se on ollut mulla kauemmin. Sitä oon pitänyt ihan ns. jatkuvassa käytössä esim. keväällä/syksyllä, mutta toki myös vain kuljetuksissa. Magneetilla varustettua oon nyt pitänyt muutamia tunteja ja esim. kuljetuksissa.

   Mä tykkään juoksuttaa pessoan kanssa, tai sitten ihan sen "juoksutusapu"-nimisen narun kanssa :) sivuohjia/champonia en jostain syystä itse ole suosinut, joten niistä en osaa sanoa sen kummemmin.

   Poista
 3. Minkä merkkistä toi sun satulasaippua oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Sporre-merkkinen, suomalainen tuote. Ihan huippu! :)

   Poista
 4. Olipas kiva postaus, kiitos :) Miten peset noi sun harjat kun ne on luonnonharjasta niin kestääkö vesipesun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit! Mä olen huoletta pessyt useita kertoja, eikä oo huonoksi mennyt :) vettä, mäntysaippuaa ja ihan oon desifioinut myös hevoselta yoiselle siirryttäessä (esim. Kaprilta Champille ja Champilta Macolle). Pitkäikäisiä harjoja on osa :D

   Poista
 5. Eikö sulla siinä tyyliin kymmenennen satulahuovan kohdalla jo mietityttänyt että tarviinko oikeasti näitä kaikkia? Tiedän toki, että saat noita ilmaiseksi yhteistyön merkeissä, mutta mitä järkeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa huovista on 3-6 vuotta vanhoja, ja ne ovat olleet aktiivisesti käytössä kaikki. Kolme huopaa on sellaisia, joita en käytä juuri ollenkaan: yksi Equiline, yksi ESS ja yksi Horse Comfort. Nämäkin ihan vain siksi, että värin vuoksi tulee harvemmin käytettyä :) vaihdan yleensä kerran viikossa tai parissa huovan pesun takia - varsinkin kesällä, kun on hevonen hikoaa enemmän. Lisäksi käytän vain noin puolia noista kotona ja loppuja sitten kisoissa/valmennuksissa. Juuri viime keväänä myin ja annoin pois 7 huopaa, joita en köyttänyt enää. Toki vähemmälläkin pärjäisi erinomaisesti, mutta toisaalta en näe myöskään valtaisaa ongelmaa siitä, että huopia on tuon verran. Varmaan taas vuoden lopussa teen inventaariota sen suhteen, josko noista joku joutaisi muille käyttöön. :)

   Poista
 6. Ootko ollu tyytyväinen tohon klipperiin? onko se siis listerin star? Onko se johto- vai akkukone?
  Tsemppiä syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo Lister Star. Käytössä ollut nyt vuodesta 2013 ahkerasti (useita muitakin hevosia kuin omaa klipattu), ja oon kyllä tykännyt! Ainoa miinus on se, että nyt alkanut olemaan vähän äänekkäämpi eli liekkö kaipaisi huoltoa. Teriä saa hyvin ja teroitus löytyy helposti, huollossa en ole käyttänyt, kun oma isäpuoli osaa sen tehdä. Mutta kaikkinensa kyllä suosittelen :) ja kiitos paljon!

   Poista
  2. Sen vielä unohdin sanoa, että johdollinen on :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat