lauantai 27. huhtikuuta 2013

#180: Biebermaniaa!

Varoitus kaikille niille, jotka eivät halua lukea asiaa a) hevosettomasta elämästä tai b) Justin Bieberistä, kannattaa skipata tämä postaus kokonaan. Ja kaikkien kannattaa kuitenkin tsekata edellinen postaus, sillä julkaisin sen juuri ennen tätä postausta - siellä enemmän hevosasiaa :)
 
Huh, otsikko taitaakin kertoa kaiken oleellisen. Olimme siis perjantaina Helsingissä Justin Bieberin konsertissa kahden kaverini kanssa. Tämä kaikkihan lähti alkujaan viime heinäkuussa, kun olimme kaikki omilla teillämme Euroopassa. Selailin Iltalehden sivuja aamupalla Hollannissa ja silmiini osui juttu, jonka mukaan Justin olisi tulossa Suomeen keväällä 2013. Soitin kaverilleni Sarinalle ja heitin puoliksi vitsillä, että pitäisikö meidän hankkia liput keikalle, vaikkei kukaan oikeastaan silloin kyseistä laulajaa kuunnellut. Sarina ei heti innostunut ideasta, mutta koska Steffi lähti juttuun heti mukaan, saimme ylipuhuttua kolmannen osapuolen matkaan. Äiti heräsi lipunostoaamuna viittä vaille yhdeksän ja soitti muina miehinä Lippupalveluun, joten oli suoranainen ihme, että saimme liput ostettua! Olin juuri siivoamassa karsinoita, kun äiti soitti ja kertoi saaneensa kolme paikkaa. Hups!
 
Sarina, DJ Tay James (Justinin virallinen DJ) ja mä W-yökerhossa pe-la yöllä
No, tästä alkoikin valmistautuminen: meidän piti kuunnella edes muutamia kappaleita kyseiseltä henkilöltä, sillä tiesimme lähinnä "kaikkien tunteman" Babyn ja uuden Boyfriendin. Uudelta albumilta löytyi onneksi vaikka kuinka monta hyvää biisiä (Beauty and a beat, All around the world, Die in your arms..) ja ajan mittaan niitä tuli kuunneltua enemmänkin. Muutamia haastattelujakin tuli katseltua Youtubesta, joten "alkutunnelmiin" pääsi hyvin.
 
Perjantaina pääsin töistä kolmelta, jonka jälkeen ajoin autoni Flamingoon. Flamingosta suuntasin bussilla Tikkurilaan, josta matka jatkui junalla Pasilan asemalle. Sarina ja Steffi olivat tulleet sinne Turusta ja jäimmekin hetkeksi Hesburgeriin syömään päivän ensimmäisen (ja viimeisen) aterian. Nämä kaksi olivat aloitelleet illanvieton jo jossakin aseman kebab-paikassa parilla breezerillä.. Lähdimme raahautumaan ihmismassan mukana Hartwall Areenalle, ja ihmisiä tosiaan riitti! Vastaan tuli pääosin 13-20 -vuotiaita tyttöjä muutamaa poikaa/vanhempaa lukuunottamatta - osa ihmisistä itki hysteerisinä, noin 99%:lla oli naamassaan jotain Justinista (tyyliin JB, Belieber tms.), 90% oli pukeutunut jotenkin liilaan ja kaikki 100% kiljuivat. Ja kun paikalla oli pelkästään sisälle meneviä katsojia jo yli 12000  + kaikki ne, jotka tulivat paikalle muuten vaan, voitte kuvitella, miten paljon siellä oli ihmisiä ja melua!
 
Ovet avautuivat kello 18 ja pääsimme sisään joskus puolen tunnin odottelun jälkeen (kunhan olimme ensin kulkeneet kaiken mahdollisen leirintävarustuksen yli, jotka innokkaimmilta Beliebereiltä oli jäänyt matkasta). Harhailimme ensin etsimässä narikkaa ja lähdimme sitten ostamaan ensimmäiset (tai joillekin toiset..) juomat. Ennen keikan alkua Sarkku ja Steffi ottivat vielä yhdet, jonka jälkeen menimme kuuntelemaan Robinia, joka oli lämmittelemässä Justinia.
 
 
Justinin keikka alkoi joskus 20:40 aikoihin, jota ennen areenalla kuultiin kiljumista, huutoa, nähtiin aaltojen tekemistä ja hysterisoitiin. Robinin ja Justinin välissä aikaa kerkesi kulumaan yli tunti, joten meillä vanhemmilla "ei-niin-tosifaneilla" meinasi fiilis laskea, mutta onneksi keikka korvasi kaiken! Kun ruudulle ilmestyi 10 minuutin aikaetappi, räjähti yleisö täyteen huutoon. Ja kun Justin tuli lavalle - huuto oli niin kovaa, ettei sitä edes kuullut kunnolla! En todellakaan tajua, miten ihmisistä voi lähteä niin kova ääni. Ja kiljuminen vain koventui sen mukaan, mitä pidemmälle keikka eteni, huh!
 
Keikan aikana näimme kyllä vaikka mitä. Justin lauloi älyttömän hyvin akustisesti hidastempoisia kappaleita, tanssitti yleisöä poppikappaleiden tahtiin ja tanssi vaikka millä tyyleillä sekä uuusien että vanhojen biisien tahtiin. Justin oli lähimmillään noin 20m päässä meistä ja keikan "kohokohta" oli, kun lavalta viimeisen kerran poistuessaan hän heitti meidän katsomoomme juomapullon, josta oli juuri juonut. No, sain sen sitten napattua ja tuolla se komeilee auton takapenkillä. Paljon siitä on rahaa tarjottu (monia satoja euroja), mutten taida myydä - muuten Steffi saattaisi tappaa jonkun..
 
Ihana isäni lupautui hakemaan meidät areenalta, joten noin puoli yhdentoista aikaan lähdimme kävelemään Pasilan asemalle ja suuntasimme sieltä kyydillä Flamingoon virallisille jatkoille. Jatkot olivat W-yökerhossa ja pääsimme kuuntelemaan JVG:n livekeikkaa ja seuraamaan Justinin virallisen DJ:n (on hänen kanssaan esiintymislavallakin DJ:nä, DJ Tay James) keikkaa. Paikalla olivat myös Justinin taustatanssijat iltaa viettämässä ja voin vain ihailla sitä taitoa, millä nuo kaikki tanssivat..!
 
Koska olin kuskina, en luonnollisesti juonut ja näin ollen nälkä yllätti nopeasti. Flamingon Hesburger oli auki neljään, joten suuntasimme kolmelta syömään, jonka jälkeen takaisin baariin ja sulkemisen jälkeen jälleen Hesburgeriin, tällä kertaa vain istumaan muiden seuraksi. Steffi lähti viiden bussilla takaisin Turkuun, joten lähdimme heittämään häntä Helsinki-Vantaan lentokentälle, josta suuntasimme kotiin niin, että olimme perillä hieman viiden jälkeen. Laitoin herätyksen 7:45, sillä suuntasimme tallille hoitamaan Champpia ennen Ypäjälle lähtöä.
 
Whoop whoop, huomatkaa mikä ruuhka meillä on verkassa! Ei kauheesti ole porukkaa...
Ypäjällä: väsynyt, mutta onnellinen!
 Tallilta valmistuttuamme suuntasimme siis Ypäjälle, ja tällä tiellä olen edelleen. Kisat ovat onneksi pienet, sillä monet ovat jääneet herpeksen vuoksi kotiin. Hieman väsyttää, mutta fiilis on edelleen huipussaan! Todella, todella hieno viikonloppu takana jo tähän mennessä, eikä tämä tästä kyllä pahene (lue: kohta syödään mutakakkua, tähän mennessä syöty jo aivan liikaa karkkia, sipsiä ja nautittu saunajuomia). Saas nähdä kuinka pitkään oikein nukun maanantaina, sillä vahvasti näyttää siltä, ettei tänäänkään nukkumaan mennä liian aikaisin! No, nuorena jaksaa ja kerrankos sitä eletään :) Äänikin on jo palautunut melkein kokonaan, yöllä sitä ei enää juuri lähtenyt + suussa maistui veri, liekkö liika huutaminen..
 
Mikäli haluatte fiilistellä Justinin Suomen vierailua, kannattaa lukea Iltalehden tai Iltasanomien juttuja, katsoa kuvia (esim. tässä linkissä jotain ihan keikan alusta) ja muiden ottamia videoita. Tässä on meidän tekemä soittolista, joka sisältää kappaleita, jotka liittyivät jotenkin tähän meidän eiliseen päivään.

28 kommenttia

  1. Ois ollu kyllä tosi kiva itekki sinne jb:n keikalle päästä, mutta harmi kun en päässy:/.
    Piti ite kotona pitää oma "keikka" ja kuunnella kaikki justinin biisit :D.
    Ja ota siitä juomapullosta joskus kuva ja pistä tänne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli toi oma keikkakin jotain, en olis varmasti keksinyt itte vastaavaa! Joo voin mä ottaakkin, tosin se on ihan normaali juomapullon näkönen, ei siinä oo katottavaa juurikaan :D

      Poista
  2. oon niin kateellinen et pääsit sinne! :D

    VastaaPoista
  3. ette oo tosissanne?! ette myyny vesipulloo monella sadalla eurolla?! :DD hullut!

    VastaaPoista
  4. Vau, tekö sen nappasitte? Upeeta..!

    VastaaPoista
  5. Oon niiiiin kateellinen!!! Vitsit mikä tuuri! jos olisin sää kehystäisin varmaan ton pullon tai jotain :D maksaisin oikeesti mitä tahansa jos olisin ollut sää tossa tilanteessa! :D sori, truu belieber vähä innostu :D mutta ihana blogi ja oon vaan oikeesti niin kateellinen ja varmaan myös ne 11 999 muuta belieberiä :D ps. Voisikko laittaa kuvaa tai jotain siitä pullosta ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voin mä laittaa, mut ei siinä oo paljoo katottavaa, heh :D Ja älä nyt innostu liikaa, lupaan pitää siitä huolen ja olla hävittämättä :D

      kiitti <3

      Poista
  6. Onko steffin sukunimi storhannus :)?

    VastaaPoista
  7. millä paikoilla olitte justinin keikalla? :)

    VastaaPoista
  8. Varo ettei jotkut murtaudu sinne sun autoon :D

    VastaaPoista
  9. Vähänkö mua ärsyttää ku itte en päässyt keikalle! Mut uskon et oli ihan mahtava!

    VastaaPoista
  10. puuaaa, saitko sää sen pullon? :D oon nii kateellinen! olitteko permannolla? :O

    VastaaPoista
  11. Siistiä! Olisi ollut kivaa päästä vaikkein ole mikä JB fani:D

    VastaaPoista
  12. Oli kyllä niin huippu keikka että huh! Itseasiassa näinkin sut siinä permantojonossa, mutta kiiruhdettiin niin paikoille etten ehtiny tulla moikkaamaan. Ja niin, se PULLO! Ikuisesti kateellinen.. ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanos muuta <3 en mä ollu permantojonossa, tosin hypittiin siitä läpi narikkaan, varmaan näit sillon :D

      Pullo <3 ;)

      Poista
  13. Mun mielestä oli tosi tyhmää että otit sen pullon ja ettet ees myy sitä, koska joku tosifani kuolis onnesta jos sais sen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määrittele "tosifani"? :D Mielestäni kaikilla oli aivan samanlaiset oikeudet pullon saantiin, riippumatta siitä, mitä sillä aikoo jatkossa tehdä. Mulla se jää kaapin reunalle/sisään muistoksi, mutta en silti koe tehneeni mitenkään väärin.. Kyseessä on kuitenkin vaan PULLO :)

      Poista
    2. vaan pullo ? anteeks vaan mut se pullo on ollu justinin suussa ja ja kaikki BELIEBERIT ei pidä sitä vaan pullona...

      Poista
    3. niin ja tosifani on se joka on ollut justinin kanssa ekasta päivästä lähtien...

      Poista
    4. No huhuh... on erilaisia tapoja arvostaa ja fanittaa Justinia, eikä mun mielestä kukaan oo sen oikeutetumpi saamaan esim. nyt tätä kyseessä olevaa vesipulloa kun joku toinen keikalla ollut :D Onko siis ns. ''uudet'' Belieberit jotenkin vähemmän arvostettuja kun vanhat? Aika typerästi ajateltu ainakin mun mielestä. Myönnän, että oon kateellinen tästä vesipullosta ja olisin todellakin halunnut ensinnäkin keikalle edes päästä ja saada pullon, mutta en kyllä ostaisi sitä millään hinnalla vaan olisin itse halunnut mieluummin saada sen suoraan Justinilta kun joltain toiselta ostettuna :D

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat