maanantai 21. heinäkuuta 2014

#383: Millainen blogini on?

Kirjoitin viime vuoden loppupuolella mielipidepostauksen siitä, mitä bloggaaminen minulle merkitsee (voitte lukea sen täältä). Viimeisen muutaman viikon aikana hevostalli.netissä on syntynyt muutamia keskusteluja siitä, millainen on hyvä blogi ja miksi juuri tietyt blogit ovat nousseet lukijoidensa suosimiksi. Tai toisaalta, onko jokin blogeista mennyt huonompaan tai parempaan suuntaan.
 
Olen seurannut näitä keskusteluja sivusta tiiviisti, sillä mielestäni on mukavaa saada rehellistä, mutta toki ennen kaikkea rakentavaa ja asiallista palautetta omasta kädenjäljestäni. Vaikka joukkoon mahtui toki hevostalli.netille tyypillisiä pisteiden tai pilkkujen kirjoittamia hyvinkin negatiivissävyisiä kommentteja, oli suurin osa kuitenkin sellaisia, jotka saivat itseni pohtimaan asiaa enemmän. Millaista blogia haluan pitää, millaisena haluan tuoda itseäni siellä esiin?
 
Aloitetaan ensin näistä negatiivisemmista kommenteista. Monen mielestä blogini oli mennyt huonompaan suuntaan erilaisista syistä. Syitä ei sen tarkemmin kerrottu, mutta yleisesti teksteistä kerrottiin puuttuvan "sen jonkin". Toinen vaihtoehto oli, että postaukset olivat alkaneet toistamaan itseään. Muitakin vaihtoehtoja ja syitä oli varmasti, mutta näitä ette olleet tuoneet esille noiden keskustelujen puitteissa.
 

 
Allekirjoitan nämä väitteet mielelläni. Olen blogannut vuodesta 2011 asti ja koen, että olen kehittynyt bloggaajana sinä aikana melkoisesti eteenpäin. Toki olen myös kasvanut itse matkan varrella ihmisenä, mikä näkyy täällä blogin puolella teksteissä,  joita teille tuotan viikoittain. On kuitenkin suora fakta, että kolmen vuoden aikana on vaikea keksiä jatkuvasti jotakin uutta. Ihailen bloggaajia, jotka jaksavat kehitellä uusia ulkoasuja ja ovat kaikessa tekemisessään innovatiivisia. Miellän itseni hyvin mukavuudenhaluiseksi tässä tapauksessa, sillä olen laiska keksimään uusia asioita tai kehittelemään uusia tapoja ilmaista itseäni kirjallisesti. Valmennuspostauksen voi varmasti toteuttaa monella tapaa, mutta noudatan itse hyvin pitkälti samoja, itselleni mieluisia kaavoja.
 
Pidän kirjoittamisesta, mutta keksin harvoin hyviä aiheita. Kun saan idean, haluan jakaa sen yleensä kanssanne. Haluaisin synnyttää keskustelua, puhutella, saada aikaan erilaisia mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Naurattaa, herättää ajatuksia. Tiedän, että olen onnistunut tässä vaihtelevasti: olette jakaneet omia mielipiteitänne kommenteissa ja toisaalta myös ihan "oikeassa elämässä" postaukseni ovat herättäneet keskustelua. Joskus positiivisessa mielessä niin, että ystäväni ovat tulleet kiittelemään, mutta välillä myös niin, että olen pahoittanut jonkun mielen. Tietystikään en halua loukata ketään, toisaalta kaikkia ei voi miellyttää. "Kun kumarrat yhdelle, pyllistät toiselle."
 
Monelta tuli kommenttia siitä, miten postausvälini ovat pidentyneet. Katsoin mielenkiinnosta tilastoja: tammikuussa kirjoitin 13 postausta, kesäkuussa 17. Tuon puolen vuoden välissä määrä on ollut koko ajan nouseva. Vuonna 2013 kirjoitin 9-13 postausta kuukaudessa, sitä edeltävänä vuonna määrä oli vain 4-12 postausta yhtä kuukautta kohden. Kyse ei siis ainakaan ole postauksien määrällisestä laskusta, sillä olen kirjoittanut tänä vuonna - ja varsinkin tänä kesänä - enemmän kuin koskaan. Ehkä kyseessä on postauksien sisällön muuttuminen. Oletteko kiinnittäneet tähän huomiota?
 
Yksi kommentti nousi silmilleni muita enemmän (tämä siis koskien aihetta, miksi luet blogia x): "Luen, tosin en tiedä miksi. Osittain pidän kirjoittajasta, mutta osittain pidän häntä pinnallisena. No kaikissa on kuitenkin jotain mikä ärsyttää toista. Hieman kateuttakin saattaa olla kytköksissä." Ilahduin tästä kommentista varmaankin enemmän kuin muista "ihana blogi" kommenteista, vaikka nekin piristävät mieltä kummasti. Tässä kommentissa oli kuitenkin mukana se aito rehellisyys, jota arvostan. Tai ainakin se kaikki rehellisyys, mitä voin itse kommentin lukijana saada selville näin tietokoneen ruudun välityksellä.
 
 
 
Myönnän, että olen hieman pinnallinen ihminen. Pidän kivoista vaatteista, tykkään laittautua välillä juhlia varten. Olen kuitenkin myös se rempseä tallityttö, joka vetelee tallilla hiukset takussa ja vaatteet yltä päältä likaisina välittämättä yhtään siitä, miltä saatan näyttää. Muutama vuosi takaperin en olisi suostunut poistumaan edes pihallemme ilman meikkikerrosta ja nykyään meikkaan harvemmin ripsiväriä enemmän edes töihin.
 
Haluan olla rehellinen blogissani, enkä yritä esittää täällä jotain toista ihmistä, mitä en oikeasti ole. En ole muuntanut hevosasioitani niitä tänne kirjoittaessani tai yrittänyt kaunistella totuutta - ainakaan tietoisesti. On kuitenkin asioita, joista en blogissani mielelläni kirjoita: perheeni asiat ja muu hevoselämän ulkopuolinen elämä. Mutta kuten sanoin aiemmin, kaikkia en voi kuitenkaan miellyttää ja kaikissa on aina jotain, mikä ärsyttää toista.
 
En oikeastaan tiedä, mitä halusin tällä postauksella sanoa. Ehkä herättää teitä kertomaan, mikä blogissani on hyvää ja mikä parannettavaa? En halua blogata vain muita varten tekemällä postauksia, joista en itse tykkää. Esimerkiksi videopostaukset ovat itselleni harmaata aluetta, sillä niiden tekemisessä olen melko noviisi ja siksi joudun helposti oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Toisaalta haluan haastaa itseni ja kehittyä bloggaajana, sillä se voi kehittää itseäni myös ihmisenä.
 
Kertokaa siis, mitä mieltä olette tästä blogista! :)

56 kommenttia

 1. aivan mahtavaa tekstiä. Arvostan sua koska oot kuitenki aika avoin ja sun blogiin pääsee "mukaan" helposti. Tykkään itse, mutta voisi olla enemmän My day tyyppisiäkin postauksia tai Champin päivä? Hyvää jatkoa teille kummallekkin ✌👌👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Pistän korvan taakse ehdotuksesi!

   Poista
 2. Minun mielestä tämä blogi on hyvä ja itse pidän kaikista eniten niistä normaaleista treenipostauksista, varsinkin niistä kaikista pisimmistä! Lisää toivoisin ihan sileän treenin postauksia, mutta ymmärrän kyllä sen ettei niitä tule niin usein - esteratsukko, kun olette ;) minä en yleensä edes noita videoita katsele, joten kuvat on paljon tärkeämmässä osassa ja niitä katselee mielellään, varsinkin jos kuvat ja teksti on samalta ratsastuskerralta. Myös nämä mielipidepostaukset ovat aina mielenkiintoisia ja näitä toivoo aina lisää!

  Jatka samaan malliin :) eipä tässä muuta oikein voi sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sileän treeneistä tosiaan tulee vähemmän postauksia, sillä harvemmin saan ketään innostumaan kuvaamisesta sillon, kun en hyppää ;) Mutta toki yritän parhaani mukaan saada kavereita innostumaan myös siitä sileän treenailun kuvaamisesta.

   Poista
 3. Minun mielestä blogisi on hyvä, ja kun sanoit että et jaksa vaihtaa ulkoasua kauhean usein yms.
  Niin silloinkun vaihdat on se minun mielestä todella huolellisesti tehty, koska ne jotka vaihtavat usein eivät välttämättä jaka tehdä sitä huolella! Tykkään myös jotenkin sinusta ihmisenä, vaikka ehkä välillä pinnallinen oletkin. (ei pahalla!) Kirjoitustyylisi on myös kiva ja se että kirjoitat suht pitkiä postauksia, joissa on sopivasti tekstiä ja sopivasti kuvia, koska useimmat bloggaajat (kuin myös minä :D) tekevät pitkiä postauksia vain kuvien avulla, eivät tietenkään aina, mutta välillä! ;)
  Hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos kivasta ja rehellisestä kommentista :D

   Poista
 4. tää sun blogi on tosi kiva, tykkään sun postauksista ja niiden sisällöstä. jotkut asiapostaukset on saanu muakin miettii asioita uudella tavalla. joskus jos postaat paljon samantyylisiä postauksia putkeen, niin mielenkiinto vähän lopahtaa ja ei jaksa enää lukea kaikkia postauksia. Vähän asiasta poiketen keksin sulle vähän postausideoita, toivottavasti joku edes toteutuis jossain vaiheessa :)
  -valmennuspostaus champin näkökulmasta
  -valmennuspostaus valmentajan näkökulmasta
  -valmennuspostaus kuvien kertomana, ei pitkiä tekstejä
  -videopostauksia
  -miten valmistelet itsesi/champin kisoihin
  -jonkunlainen varustepostaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, että asiapostaukset ovat herättäneet ajattelemaan :) Kiitos ehdotuksista, noi oli tosi kivoja, varmasti toteutan jossakin vaiheessa!

   Poista
 5. Samaa mietin minäkin: tulee samantyyppisiä postauksia liian usein, jolloin mielenkiinto lopahtaa. Itse olen lukijana edelleen (en jaksa kirjautua nyt), mutta harvemmin käyn lukemassa postausta kuin ennen :0 Blogi on edelleen ihan hyvä, kuvat hyviä ja hieno hevonen, mutta tuo postausten samanlaisuus tympäisee sen verran että välillä on todella pitkiä lukemistaukoja kun ei vain huvita aina käydä edes katsomassa olisiko jotain erilaista välillä :D Tietenkin syöksyn heti katsomaan jos on mielenkiintoinen otsikko, tai jos postauksen alku vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

  En ole lopettamassa lukemista siltikään, koska kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisesti + Champ on hieno ja hupsu hevonen :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuon olen huomannut itsekin, mutta se varmasti johtuu nyt siitä, kun ei kauheasti ole mitään ihmeellistä tapahtunut ja mitään erikoista ei ole tullut mieleen.. Pahoittelen siis, toivottavasti tänne tulee pian erilaisiakin juttuja :)

   Poista
 6. Tärkeintä on miettiä, mitä itse haluat kirjoittaa. Bloggaajan on mielestäni kuitenkin hyvä myös miettiä mikä on haluttu kohderyhmä, kenelle haluaa kirjoittaa. Kirjoittaako teiniblogia teinitytöille vai enemmän asialinjalla olevaa tekstiä vähän aikuisempaan makuun. Onneksi näihin ei ole olemassa mitään sääntöjä mikä on "teiniblogi" tai "aikuisempi blogi", vaan pointti oli siinä että asiaa on vain hyvä miettiä. Ja sitä että kasvaako blogi kirjoittajan mukana teinistä aikuiseksi vai haluaako säilyttää tietyn tyylin tietylle lukijakunnalle. Niin kuin itse sanoit, kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää. Eikä tarvitsekaan. Itse pidän analyyttisistä treeni- ja kisapostauksista ja kuvia niistä. En niinkään videoista tai "peltosöpistelykuvista". Tsemppiä sulle niin ratsastuksessa kuin kirjoittamisessakin. Olet kehittynyt paljon molemmissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihan täyttä faktaa ja meinasin itseasiassa kirjoittaa koko tämän postauksen tästä näkökulmasta, mutta hylkäsin ajatuksen kuitenkin. Kiitos todella paljon :) !

   Poista
 7. Sun blogi on parhaimpien joukossa, siis mun listassa. Kirjotat hyvin. Mun mielestä tässä blogissa ei ole muutettavaa, se on ihan paras näinkin.

  VastaaPoista
 8. Mulla ois vaikka mitä sanottavaa, mut en jaksa nyt puhelimella :D Tuosta postausvälistä sen verran, että monelle lukijalle taitaa tapahtua "aikaa kultaa muistot" efekti. Minullekkin sanotaan silloin tällöin, että postaan harvemmin, kirjoitan huonommin, blogini on hutaistu nykyään yms. Sitten kun ihan mielenkiinnosta selailen vanhoja postauksia, olen ainakin itse ihan ero mieltä siitä kumpaan suuntaan on menty..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten ihan totta, että aika kultaa muistot! Mutta joo voidaan jutella perjantaina lisää ;)

   Poista
 9. Sun blogi ei ole musta mennyt yhtään huonompaan suuntaan! Itse rakastan lukea noita perinteisiä valmennus-ja kisapostauksia joten niiden en ainakaan haluaisi vähentyvän!(: sun kirjoitustyyliä on myös kiva lukea, joten en oikeastaan keksi mikä olisi mennyt huonompaan?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei varmasti vähene valmennuspostaukset :) Kiitos!

   Poista
 10. Mun mielestä sun pitäs ottaa vähän lomaa tästä bloggauksesta, ja käyttää mielikuvitusta ja mietit mitä sun blogi tarvitsee. Kannattaa esim kattoa pienistä blogeista postausehdotuksia ja muistakin. Valmennuspostaukset olisi mielenkiintoisempaa minulle että lopussa kerrot mikä meni paremmin viime kerrasta ja mikä huonommin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta vinkistä valmennuspostaukseen, taidankin ottaa heti tavaksi! :)

   Poista
 11. Välillä kun teet niitä ajastettuja postauksia niin tuntuu kuin ne olisi väkisin tehtyjä blogin täytettä. Edellyttääkö sponsorisi jonkun tietyn määrän postauksia tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sponsorit eivät edellytä mitään postausmääriä :) Ja myönnän itsekin, että välillä niitä tulee tehtyä kiireellä, jos tiedän, että tulossa on viikko tai pari, etten kerkeä käydä blogissa ja siksi teen ajastukselle valmiiksi postauksia. Niissä on kyllä yleensä aina itselleni mieluinen aihe, eli en kirjoita tänne mitään sellaista, mitä en itse haluaisi lukea :)

   Poista
 12. Tässä ois muutama postaus idea mistä itse kiinnostuisin lukemaan! :
  - pitkä videopostaus
  - 10-20 faktaa minusta
  -Champin ruokinta
  -My Day kuvina sekä videona
  -meikkien esittely
  - ratsastus vaatteita/ heposelle jotain ostoslista !! :D

  VastaaPoista
 13. Mikä tuo musta hevonen on?

  VastaaPoista
 14. Miun mielestä siun blogi on aivan loistava! :) En ymmärrä, jos jonkun maailma kaatuu siihen, että joku blokkaa jotenkin erityylillä kuin ennen, tms. Vaikka siulla onkin paljon lukioita ja haluat varmasti heitä miellyttää, teet tätä kuitenkin myös itsellesi, joten älä nyt tietentahtoen ala muuttamaan mitään jos ei siltä tunnu, sillä meitä tyytyväisiä lukijoitakin varmasti löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) en tietenkään muuta mitään vain lukijoiden vuoksi, sillä muuten bloggaaminen ei olisi mielekästä itselleni!

   Poista
 15. Oon lukenut blogia noin puol vuotta ja tykkään tosi paljon :) Postaustahti on mun mielestä hyvä ja vaikka esim. valmennuspostaukset toistaa joskus vähän samaa kaavaa, niin postaukset on kuitenkin kivasti erilaisia. Valmennus- ja ratsastuspostauksissa tykkään siitä, että ne on analysoitu kivan tarkasti joka kerta. Lisäksi kuvat on laadukkaita ja niitä on paljon, videoita on mun makuun sopivasti ja ulkoasu on selkee :)

  VastaaPoista
 16. Olen lukenut blogia puolisen vuotta, kaverin "painostuksesta" (katony siellon sukkajalkajännäläsipää rautias heppa!!) ja ihastuin teihin molempiin :) Pidän siitä, että kirjoitat analyyttisiä postauksia valmennuksista ja pohdit paljon asioita, kuten esim. tämäkin postaus. Videopostauksista tykkään myös, en välttämättä niinkään kisavideoista (toki niitäkin mukava katsoa), mutta esim. se yksi kisareissupostaus, josta laitoinkin kommentin, että äänesi on ihan erilainen kuin luulin (kuten varmaan aika moni muukin ano) :D Ainiin, ja ISO plussa siitä, että valmennusvideoista ja kisavideoista et poista/korvaa ääniä millään ihme discojumputuksella tms, vaan ne ovat äänineen juuri sellaisia, kuin videot kuvattaessakin. Jes. :) Postaustahti on hyvä, ihmettelenkin miten oikein ehdit kirjoittaa niin paljon, mutta en minä valita, teidän kuulumisianne on aina kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, kiitos! Välillä kirjoittaminen viekin paljon aikaa, varsinkin jos kuvia on paljon muokattavana, mutta siihen on tottunut ja osaan siksi etsiä bloggaamiselle aikaa jostakin muusta (esim. kotitöitä laiminlyöden, haha.. :D)

   Poista
 17. Tätä oli mahtavaa lukea! Itse löysin blogisi yli vuosisitten, mutten nuorempana vielä "osannut" innostua, mutta nyt olen lukenut säännöllisesti blogiasi n.puolivuotta? ja olet noussut ehdottomasti lemppariksini! Ja mun mielestä blogi on mennyt valtavasti parempaan suuntaan, kirjoitat aina niin iloisesti ja postauksia on mielenkiintoista ja ihanaa lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä tuo, että valmennuspostaukset ovat aivan parhaita kun kerrot niitä analyyttisesti ja tarkasti hyvien kuvien kera!

   Poista
  2. Voi miten kiva kuulla, kiitos :) !

   Poista
 18. Itse taas tykkään blogistasi päivä päivältä enemmän, eikä mitään sen suurempia parannus ehdotuksia itselleni tule mieleen. :)

  VastaaPoista
 19. Se kisaava tyttö jonka isästä oli se postaus (pakko voittaa) onko tällä poni tytöllä valkoinen poni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko asia ei mielestäni kuulu tänne blogiin millään tavalla. Kirjoitus oli hieman tökerösti kirjoitettu ja siitä saattoivat (ainakin provincian asiakaskunnan tuntevat) päätellä kenestä oli kyse. Mielestäni tästä syystä kirjoitus lähestulkoon hipoi kunnianloukkausta. Postauksen idea ja sanoma oli hyvä ja aina ajankohtainen, mutta kirjoitustyyli laski kirjoittajan pisteitä silmissäni roimasti. Eri asia jos Aada olisi hieman muuttanut kertomaansa niin, ettei kyseistä poni-isää olisi siitä voinut tunnistaa esim. kisoissa kuultua- tyyliin.

   Poista
  2. Ei ole valkoista ponia, eikä tapauksen henkilöllisyys kuulu tänne mitenkään :)

   Toiselle anonyymille: Postaus oli kirjoitettu kärkkäästi tarkoituksella, jotta se herättäisi ihmisiä ajattelemaan asiaa. Kunnianloukkauksen kriteerejä teksti ei täytä, sillä siteerasin kyseisen henkilön sanomia, postaus muuten ei käsitellyt kyseistä henkilöä tai ketään häneen liittyvää ihmistä. Ymmärrän kyllä kuitenkin sen, että henkilö on tästä itsensä tunnistanut ja varmasti mielensä pahoittanut, minkä vuoksi aion jatkossa yrittää välttää mahdollisimman pitkälle kaiken vähäisenkin tunnistettavuuden vastaavanlaisissa kirjoituksissa kenenkään henkilön osalta. Vahingoista viisastutaan, eikös se niin mene :)

   Kiitos kuitenkin!

   Poista
 20. Pakko munkin, maailman laiskimman kommentoijan, nyt kommentoida jotain! Mä tykkään sun blogista, koska täällä on paljon ihan oikeeta asiaa ja sä oot sekä kirjoittajana että ihmisenä (hahah ainaki blogin perusteella :D) järkevä ja asiallinen tyyppi, sellanen johon mä pystyn helposti samastumaan. Sun tekstiä on miellyttävä lukea koska sä oikeesti osaat kirjottaa selkeetä suomea, kirjotustaito kun ei enää tunnu olevan itsestäänselvyys. :D Oot taitava ratsastaja ja juurikin se, että sä oikeesti haluut jatkuvasti kehittyä ratsastajana ja kerrot täällä myös omista virheistäsi tekee tästä mielenkiintoisen luettavan. Pakko myöntää etten aina kaikkia valmennuspostausten pitkiä selostuksia jaksa lukea koska onhan ne välillä tylsiä, mut sua ittees varten ne on varmaan älyttömän hyviä koska niiden avulla sä voit seurata omaa kehittymistäs :) Champista tietysti myös isot plussat, ihan huikee tyyppi :D Kaikkea hyvää sulle ja Champille myös, jatkakaa samaan malliin! +pahoittelut jos kommentti on sekava, tää puhelimella kommentointi on vähän haastavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, että jaksoit kommentoida :) Jep, itseäni varten tämä bloggaaminen on kyllä ollut älyttömän hyvä juttu, sillä olen "joutunut" analysoimaan itseäni niin ihmisenä kuin ratsastajanakin! iso kiitos :) !

   Poista
 21. Nykyään bloggaajat "joutuu" kirjoittamaan hirveästi tälläisiä ns. itsensä ja oman bloggaamisensa oikeusta koskevia kirjoituksia. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tää oli mulle ensimmäinen ja koin sen tarpeelliseksi ihan itseni takia, en usko että tällaista samanlaista tulee koskaan täällä enää näkemään :)

   Poista
 22. Kuten joku tuolla ylempänä jo mainitsi, tärkeintä on varmasti, mitä itse haluat kirjoittaa. Kun olet innostunut ja motivoitunut, tekstit ovat automaattisesti hyviä ja kiinnostavia. Älä mieti liikaa, mitä pitäisi olla, oma kiinnostus on tärkeintä.

  Hyvä pointti oli myös tuo lukijoiden ikä, mutta mä sanoisin, että se muokkautuu automaattisesti kirjoittajan ja aiheiden mukaan ja se myös heijastelee suoraan kirjoittajan omaa ikää ja kiinnostuksen kohteita. Eli esim. Hippolan blogeista vaikkapa "Voitto kotiin" kiinnostaa selvästi teini-ikäisiä eniten, mikä on ymmärrettävää, koska Tiia on itse samaa ikäluokkaa (tai sen hitusen verran vanhempi, että vähän nuoremmat suhtautuvat "ihaillen", mutta ei liian kaukana omasta maailmasta). Sun blogi on asteen verran vanhemmille lukijoille, mutta samaan aikaan tavallaan myös siinä rajalla, niin sanotusti: osa postauksista kiinnostaa selvästi teinejä (kuvapostaukset esim.), mutta osa postauksista on selvästi aikuisempia (analyytisemmät ratsastuspostaukset, tavoitteet jne.).

  Kun taas vaikkapa Ruuhkavuosiratsastaja tai Kian blogi ovat selvästi aikuisten blogeja.

  Joka tapauksessa, vähän vanhemman lukijan mielestä sun blogissa on ylivoimaisesti kiinnostavinta analyyttiset ratsastuspostaukset, kisakuvaukset, omien tavoitteiden pohtiminen jne. jne. Sen sijaan esim. kuvapostaukset eivät niin kiinnostaa eivätkä videopostaukset (treenivideot kyllä!), mutta ei se ole vaarallista: olennaista on, mitä itse haluat kirjoittaa. Blogi ei varmasti ole enää samanlainen kuin se oli kaksi vuotta sitten eikä takuulla ole samanlainen kahden vuoden kuluttua, ja se on just niin kuin pitääkin. Kun kirjoittaja vanhenee ja elämä muuttuu, myös blogi muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aivan totta ja näin ajattelen itsekin. Osasit ilmaista asian tiiviisti juuri niin kuin sen olisin itsekin sanonut, mikäli olisin asiasta lähtenyt kirjoittamaan. Pakko myöntää, että välillä olen miettinyt itsekin tuota ikäjakaumaa ja koen, että blogini on ikään kuin eräänlainen väliinputoaja, joka voi miellyttää/vihastuttaa monenikäisiä ja siksi välillä tuntuu olevan vaikeaa löytää kultaista keskitietä postauksien sisällöille. Mutta kuten sanoit, kunhan teen kaiken oman kiinnostuksen kautta, löytyy postauksille varmasti lukijoita myös jatkossa :)

   Poista
 23. Moi! Tein blogiini blogiarvostelun suosikkiblogeistani, josta löytyy myös sinun blogsi arvostelu! Jos haluat, voit käydä katsomassa sen osoitteesta http://keskikesantarinaa.blogspot.fi/ ! :)

  VastaaPoista
 24. Minun mielipide:

  Blogiasi on erittäin kiva lukea, paljon selkeää ja tietoa antavaa tekstiä. Itse en välillä jaksa lukea kaikkia kuvien väliin kirjoitettua tekstiä, koska sitä on niin paljon. Valmennuksista on kiva lukea, kuin myös estepostauksista. Blogisi on erittäin kiva ja kesäinen !! :)

  VastaaPoista
 25. Oon lukenu sun blogia ja jonkin aikaa. Ehkä siks, koska teet niin kovasti töitä sun tavoitteiden eteen. Ja champ on sulle niin tärkeä ystävä. Sulla on terve maalaisjärki päässä ja selkärangassa oikea hevosmiestaito. Tämän takia sun blogia on kiva lukea.

  VastaaPoista
 26. Ensin täytyy sanoa, että olette upea ratsukko ! Luen blogiasi siksi, että tunnut rehelliseltä jalat maassa tyypiltä, jolla on realistinen kuva itsestään ja hevosestaan! Mielestäni on täysin yhdentekevää meikkaatko mitenpaljon ja koska ja millaisita vaatteista tykkäät. Blogisi kertoo kuitenkin juuri sinusta ja sinun hevosesta joten älä ihmeessä anna (nimenomaan) kateellisten virheitä etsivien ihmisten muuttaa itseäsi tai ajatuksiasi :) !

  Minä pidän eniten blogissasi valmennus/kisa postauksista. Varsinkin jos on saatu jotain videolla ! Mielestäni analysoit ratsastustasi hyvin ja siitä saa paljon irti.

  Olisi mielenkiintoista lukea lisää sinun ajatuksiasi ratsastuksesta :) Pidän siitä miten tartut kaikkeen niin analyyttisesti !! Parasta on kun analysoit jotaint reeniä esim juuri siten mihin sillä tähdättiin ja mitä sillä saavutit :)

  Täytyy vielä sanoa, että olet onnekas kun omistat noin upean hevosen !! :) Onnea.

  VastaaPoista
 27. Miksei Champ ole sun nimissä ? Pisti vaan silmään kun katoin lähtölistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se ei ole mun vaan mun porukoiden nimissä, koska en ostanut sitä omalla rahalla :)

   Poista
 28. Minä tykkään blogistasi sen monipuolisuuden, tiheän postaustahdin, laadukkaiden kuvien, analyyttisen kertomusten (jotka eivät kuitenkaan ole liian pitkiä laiskan lukijan näkökulmasta, mutta ei myöskään parin lauseen diipadaapalätinöitä) ja tietty suloisen heppasen takia. :)

  Kun mietin, miten ylipäänsä eksyin blogiisi, niin taisi olla vuosi sitten eräiden kisojen jälkeen, kun olin kuvaamassa ja pyytelit kuvia käyttöösi, niin sitä kautta jotenkin eksyin tänne. Katselin jo silloin kisoissa Champia "sillä silmällä", eli heppasi minut tänne houkutteli. :D

  VastaaPoista
 29. Blogi on ehdottomasti yksi suosikeistani aitouden ja rehellisyyden vuoksi. Tämä blogi on kaukana "kiiltokuva" blogista, vaikka elämässäsi on tapahtunut hurjasti sellaisia asioita jotka monet varmasti mieltävät kiiltokuva blogin sisällöksi. Mutta ne tapahtumat ovat omaa ansiotasi ja olet tehnyt niiden eteen ITSE paljon töitä, voin nostaa hattua sille!! (: Toivon ja uskon, että blogisi pysyy aina samanlaisena, yhtä laadukkaana, mutta pieni pilke silmäkulmassa, niin pitkään kuin vain jaksat blogata! Tsemppiä hurjasti jatkoon ihan kaikilla elämän osa-alueilla!!! :)

  VastaaPoista
 30. Blogisi on todella kiva! Haluaisin sanoa "huonojakin" puolia, mutta en ole seurannut blogiasi niin kauan että voisin sanoa/keksiä niitä. Mutta kiva ja selkeä blogi, missä kerrotaan rehellisesti ja aidosti (niin kuin edellisessä kommentissa sanottiin) oman hevosen omistamisesta rankkoina ja helppoina päivinä, omasta arjesta sekä kisaamisesta ja osaat kertoa oman mielipiteesi asiasta kuin toisestakin, vastata kommentteihin asiallisesti ja olet rehellinen bloggaaja joka on mukava ja kärsivällinen bloggaaja, joka ei luovuta helpolla ja joka taistelee loppuun asti, oli kyse Champista, kavereista, yms. Olet hyvä bloggaaja, ja vaikka itse olenkin "aloitteleva" bloggaaja, haluan sanoa että jatka samaan malliin niin etenet todella pitkälle tässä harrastuksessa!:)

  monenlaisiaystavia.blogspot.fi

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat