maanantai 8. syyskuuta 2014

#409: Tutustumista HIHSin tiloihin

Nyt on vuorossa jotain sellaista, mitä ette ole tämän blogin puolella päässeet aiemmin näkemään. Blogini yhteistyökumppani Helsinki International UB Horse Show nimittäin mahdollisti etukäteisvierailun Helsingin jäähallille, jossa pääsin tutustumaan tarkemmin lokakuussa järjestettävän tapahtuman tiloihin ja erikoisuuksiin. Kierros oli mielenkiintoinen ja avasi ainakin itselleni hyvin paljon sitä, millaista tapahtumassa tulee olemaan.
 
Viime tiistaina suuntasin kulkuni Helsinkiin ja lähdin tutustumaan Horse Show'n edustajien kanssa tarkemmin Jäähalliin. Olen aikaisemmin vieraillut paikalla katsomassa jääkiekko-ottelua, mutta tästä on kulunut aikaa varmasti kymmenisen vuotta - mulla ei siis ollut juuri minkäänlaista käsitystä siitä, millainen halli on sisältä käsin tarkasteltuna. Kiertelimme koko Jäähallin ympäri tutustuen molempiin kerroksiin, itse areenaan sekä katsomoihin ja tietysti myös harjoitteluareenaan, joka löytyy maan alta. Sain paljon informaatiota käytännönjärjestelyistä tapahtumaa koskien, joten yritän parhaani mukaan muistella niitä teille kertoa!
 
Tästä katsojat kulkevat sisään Horse Show'hun: Helsingin Jäähallin pääovet!
Alakerroksen pohjapiirustus
Ja sama ylemmästä kerroksesta!

Tässä pääovien sisäänkäynnin jälkeinen "aula" lukuisine ruokapaikkoineen.
Ja tässä alakerrosta toiselta puolelta kilpailuareenaa. Tuo vasemmassa reunassa näkyvä "koppi" punaisen oven kera on VIP-aluetta, sen edessä on sitten juomapistettä jne. Oikean puolen portaista pääsee katsomoihin.

Katsojat saapuvat Horse Show'hun Jäähallin pääovista. Pyörätuolikatsojille on oma sisäänkäynti toisen kerroksen ovista, sillä Jäähallilla ei valitettavasti ole hissejä ja näin ollen portaaton kulku mahdollistuu vain toisen kerroksen kautta. Mielestäni on hienoa, miten hyvin myös erikoistarpeet katsojilla on huomioitu. Itse pääovista saavutaan ikään kuin isoon aulaan, josta löytyy heti mitä moninaisimpia ruokapisteitä jokaiseen makuun: erilaisia pienempiä ja isompia suolaisia sekä tietysti myös makeaa. Aiempina vuosina Hartwallilla on herkästi joutunut jonottamaan ruokapaikkoihin, mutta Jäähallilla pisteitä on niin paljon ympäri hallia, että luulen ongelman olevan poissa - tai ainakin pienentyvän huomattavasti.
 
Yksi suurimmista muutoksista katsojien kannalta lienee se, ettei Jäähallin käytäviltä löydä tänä vuonna expoa sen ollessa erillisessä paviljongissa ulkona. Käytävillä saa siis varmasti kävellä hieman aiempia vuosia vapaammin, kun ihmiset eivät ole suorittamassa ostosreissujaan yrittäessäsi itse päästä ruokailemaan. Vaikka tilaa on ehkä hieman enemmän, on voisin veikata tunnelman olevan silti ehkä vähän tiiviimpi ja jollain tapaa jopa "lämminhenkisempi". Hartwall Areenan tietynlainen kolkkous nimittäin korvautuu Jäähallin tunnelmallisuudella.
 
Tähän tulee hiekkakenttä, jossa kilpaillaan Worl Cup -tasolla esteratsastuksessa!
Hevoset kulkevat areenalle tästä ovesta.


Tällainen näkymä on melko keskeltä katsomoa.
Harjoitteluareenasta tulee HIHSin aikaa verryttelyhalli. Nyt on tilaa!

Ja tässä verryttelyn katsomo. Katsomon takana olevalle käytävälle tulee ravintola.
Pääsin tutustumaan kilpailuareenaan (joka sillä hetkellä tietysti vielä oli jääkiekkokaukalona) ihan maantasolta, keskeltä katsomoa sekä aivan ylimmiltä katsomopaikoilta ympäri hallin. Kilpailuareena on saman kokoinen kuin Hartwallilla, mutta katsomot ovat lähempänä areenaa ja siksi tunnelma tulee varmasti olemaan erilainen. Hartwallilla ylimmät katsomot olivat melko kaukana kilpa-areenasta, mutta eivät kovinkaan korkealla. Jäähallilla tilanne on ikään kuin päinvastainen - ylimmät katsomot ovat melkoisen korkealla, joskaan eivät kovin kaukana. Joku saattaisi helposti kuvitella, ettei ylimmiltä penkeiltä näkisi kunnolla kuvakulman vuoksi, mutta ainakaan näin omasta näkökulmasta katsottuna en saanut sellaista tunnetta. Tosin herkimpiä ihmisiä saattaa alkaa huimata "korkeuden" vuoksi :D
 
Mielenkiintoinen kokemus oli ehdottomasti tuon verryttelyareenan näkeminen. Hevoset kulkevat kilpailuareenalta ulkokautta verryttelyhalliin, joka sijaitsee maan alla. Hevoset majoittuvat ilmeisesti suurimmaksi osaksi Olympiastadionin tiloissa, joten ne kävelevät kilpailuareenalle ulkoilmassa. Pitää siis toivoa hyvää säätä lumisateen tai ukkoskuurojen sijaan! Verryttelyareena on Hartwallin aikoihin verrattuna paljon isompi ja tasainen: Hartwallilla kun verryttely oli hieman kalteva ja sisälsi muutaman betonitolpan. Verryttelyn yhdellä pitkällä sivulla on iso katsomo, josta voi seurata huippuratsastajien valmistautumista kilpailusuoritukseen. Aivan katsomon tuntumassa tulee olemaan Paddock Club -ravintola, joten nälkäisenä ei tarvitse verryttelyä katsoa.
 
Hevosten kulku verryttelyyn: maan alle "tunnelia" pitkin!
Tässä ylemmän kerroksen ravintolatiloja. After ride partyt järjestetään sekä perjantaina että lauantaina tässä tilassa!
Tällainen oli näkymä aivan ylimmältä penkkiriviltä!

Jäähalli on täynnä mitä erilaisimpia ruokamahdollisuuksia. Tässä niistä yksi: Pepe's. Odotan innolla kaikkea sitä ruokamäärää, jonka tulen tuolla suuhuni pistämään ;)
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: tähän tulee Horse Show'n expoteltta. Tilaa shoppailla!

Kilpailuareenan toisessa päädystä tulee löytymään tuomaritorni ja toisesta Ylen studio, joka lähettää lähetystä paikan päältä. Ensimmäistä kertaa Yle siirtyy pois omista tiloistaan ja tulee tekemään urheilustudiotaan Jäähallille niin, että Horse Show on koko ajan taustalla. Tämä oli mielestäni supermielenkiintoinen tieto! Näin hevostapahtuma saadaan "koko kansan tietoisuuteen", kun se näkyy vahvasti myös muiden urheilulajien taustalla tuona aikana.
 
Paljon olisi vielä selitettävää, mutta saatte varmasti parhaimman käsityksen kuvia katsomalla. Jäähallin tiloja tullaan toki somistamaan Horse Show'n teemaan sopivaksi, joten näiden kuvien perusteella saatte vain pientä esimakua siitä, millaiselta tapahtuma tulee loppujen lopuksi näyttämään. 
 
Horse Shown tähtiratsastajat julkistetaan 30.9. Ketä ratsastajaa odotat paikan päälle eniten?

29 kommenttia

 1. Kiva postaus!:) Kiva oli nähdä noita kuvia kun oon itekkin tulossa katsomaan.:D

  VastaaPoista
 2. Mä niin odotan Edwina Topsleeper-Alexanderia (Ego Van Orti) ja sitten en muista ratsastajaa mutta Molly Malone V tms.

  VastaaPoista
 3. Onko tuo expoteltta lämmin? Pitääkö olla aina lippu mukana kun kulkee hallin ja expon väliä vai onko koko alue jotenkin aidattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Expo on lämmitetty :) Sisältä pääsee suoraan expoon, joten lippua ei silloin tarvita!

   Poista
 4. mä haluisin tulla katsomaan! Mitkä on halvimmat liput mtkä sinne saa? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippujen hinnat löytyy osoitteesta http://helsinkihorseshow.fi :) Halvimmat liput ovat fanikatsomoon alle 16-vuotiaille

   Poista
 5. Oi vitsi, mä odotan niiiiiiiiiiiin innolla! Mä toivoisin näkeväni erityisesti tuoreen maailmanmestarin Helsingissä, samoin Penelope Leprevost, Steve Guerdat ja tottakai suosikki länsinaapurista eli Malin ovat odottamiani ratsastajia =)

  VastaaPoista
 6. Hurjaa, joko voi alkaa jännittämään? Onneksi mulla on viisas papsi ;)

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka odotankaan tuota tapahtumaa! Nyt kun tuo expo alue on erillisessä teltassa niin miten kulku sen ja hallin välillä menee? Pitääkö lippua näyttää aina paikasta toiseen siirtyessä? :)
  Nämä Horse Show postaukset ovat kivoja varsinkin kun paikka on uusi eikä tunne yhtä hyvin kuin Hartwall Areenaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallista pääsee suoraan expoon, joten lippua ei tarvitse näyttää :) Kiva kuulla!

   Poista
 8. Estepuolella odotan eniten... Ruotsin Rolf-Göran Bengtssonia, Ranskan Patrice Delauve'ta ja Steve Guerdatia ja koulupuolella Suomen omaa Stella Hagelstamia, Terhi Stegarsia ja Charlotte Dujardin'ia.

  Toivottavasti tuli kirjoitettua nimet korrektisti.

  VastaaPoista
 9. Oi että! Nyt oottelen sormet ristissä että seura toteuttaisi sen retken HIHS'iin mikä mainitaan tämän vuoden toimintasuunnitelmassa, olis kyllä tosi mahtava juttu! :)

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava juttu tuo isompi verkka-alue :)

  VastaaPoista
 11. Kiitti vaan! Oon ihan vannoutunut IFK-fani ja nyt tuli ihan hirvee hinku hallille matsia katsomaan, kun näin nää kuvat!;D No reilu viikko pitää ootella ja sitten se toteutuu. HIHS:iä ois mukava kans päästä kattomaan, mutta valitettavasti ei oikeen opiskelijan budjetilla oo varaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi että, mä en onneksi seuraa jääkiekkoa :D

   Poista
 12. Itse haluaisin koulupuolella nähdä Henri Ruosteen

  VastaaPoista
 13. Oon myös super IFK-fani,kivavåostaus;-)

  VastaaPoista
 14. Jeii, mielenkiintonen postaus, vaikka halli mulle entuudestaan melkoisen tuttu onki ! Niin super jännää sitten nähdä miten homma uudessa ympäristössä menee, en malta oottaa !!

  VastaaPoista
 15. Jere,kiva kun kerroit meille!!! ;)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat