maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 22. luukku - Katsaus kauteen 2015

 
Edellisessä joulukalenterin luukussa kerroin hieman mietteitäni siitä, miten meillä tällä hetkellä menee esteratsastuksen parissa. Postauksen lopussa mainitsin siitä, että tämä kilpailukausi on meidän osaltamme ohi ja päättyi siis Ypäjällä marraskuussa hypättäviin kisoihin, joissa sijoituin viimeisessä luokassa onnistuneen radan ansiosta. Mutta miltä tuleva kausi näyttääkään?
 
Alkuvuosi sujuu rauhallisemmissa merkeissä, kun Champ rokotetaan ja jossain vaiheessa raspataan. Kisakausihan alkaa virallisesti vasta helmikuun loppupuolella, jolloin suunnitelmissa on lähteä Team Eurohorsesin aluekansallisiin estekisoihin hyppäämään 110cm-tasolla. Aion hankkia myös ensi kaudelle A-luvan (entinen kansallinen), joten jossakin vaiheessa kautta olisi tarkoitus siirtyä kisaamaan myös kansallisia luokkia. Tämä oli tavoite jo tälle kaudelle, mutta jouduin siitä luopumaan jo loppukesästä siksi, etten itse nähnyt itseäni tarpeeksi taitavaksi starttaamaan kansallisia 120cm-luokkia.
 
Maaliskuussa on heti seuraavat TeHon kisat Ypäjällä, joissa jatkan varmaankin samalla tasolla kuin helmikuun kisoissa. Talvella on tarkoitus treenata ja nostaa omaa osaamistasoa niin, että vanhat tehtävät ja korkeudet tuntuvat helpoilta ja sujuvilta. TeHo järjestää kisoja joka kuukausi koko kevään ajan Ypäjällä, joten todennäköisesti ne kuuluvat meidän kalenteriin ainakin siltä osin, mitä omat työkuvioni antavat myöten. Heidän kisoissaan on ainakin tänä vuonna ollut 120cm koulutusluokkia, joita voisin kuvitella hyppääväni lopputalvesta, mikäli kaikki menisi suunnitelmien mukaan. Olinhan jo ilmoittautunut kyseiseen luokkaan marraskuussa, mutta vaihdoin sen sitten matalampaan.
 

 
Ratsastusasioiden ulkopuolelta sen verran, että heti ensi vuoden alusta mulla muuttuu työkuviot hieman ja työaikani ovat siitä lähtien hyvin pitkälti aamuvuoroja eli pääsen kotiin jo puoliltapäivin. Tämä on edellytys sille, että pystyn opiskelemaan pääsykokeita varten. Tämän vuoden puolella mulla on vielä yksi laajahko essee kirjoitettavana, mutta heti uuden vuoden jälkeen tartun pääsykoekirjaan ja uurastan sen parissa toukokuun puoleen väliin asti.
 
Opiskelujutut vaikuttavat siis nekin hieman siihen, miten pääsen kilpailemaan. Kun viimeisetkin pääsykokeet ovat ohi kesäkuun alussa, on suunnitelmia muutamia. Ensimmäinen vaihtoehtoni on, että pitäisin tässä kohdin kesälomani ja ottaisin vielä vähän palkatonta vapaata suunnaten kulkuni hevosen kanssa Keski-Eurooppaan treenaamaan muutamaksi kuukaudeksi. Tarkoituksenani oli lähteä jo ennen joulua Belgiaan, mutta asia kaatui lopulta siihen, että olisin joutunut irtisanoutumaan työstäni, mikä ei olisi ollut mahdollista näin hevosenomistajana (ei varmuutta siitä, milloin saisi uuden työpaikan). Haluaisin kovasti ulkomaille, sillä tiedän, että nämä ovat viimeiset hetket lähteä pois Suomesta ennen vakituista opiskelupaikkaa ja muuta elämää.
 
Toinen vaihtoehto olisi, että pitäisin kesälomani jo toukokuussa opiskellen ahkerasti ja pääsykokeiden jälkeen tekisin koko kesän todella paljon töitä yrittäen kerätä rahaa säästöön tulevaisuutta varten. Tällöin treenaisin ja kisaisin Suomessa omien resurssieni mukaan, varmasti pitkälti samalla tavoin kuin edellisenä kesänä. Tämä olisi järkevämpi vaihtoehto rahallisesti, mutta toisaalta en tiedä, kannattaako tällaisia asioita aina ajatella pelkästään järjellä..
 

 
Syksyn tullessa toivon, että mulla olisi varmistunut opiskelupaikka Helsinkiin tai esimerkiksi Tampereelle. Silloin edessä olisi muutto omaan asuntoon, mikä tuo eteen omat haasteensa: miten elättää itsensä, hevonen sekä maksaa vuokrat asunnosta ja hevosen karsinapaikasta samalla, kun opiskelee. Pahoin pelkään, että tuolloin kisaaminen jää vähemmälle, kun kaikki viikonloput kuluvat töissä. Mutta uskon siihen, että kaikilla asioilla on tapana järjestyä - turha murehtia etukäteen!
 
Kesällä haluaisin vakiinnuttaa tasoni 120cm-radoille ja tehdä sillä korkeudella puhtaita sekä sujuvia ratoja. Ensin tietysti aluetasolla, mutta myöhemmin myös kansallisella. Syyskuussa edessä on jälleen nuorten aluemestaruudet, joissa haluaisin korottaa tämän vuoden neljännen sijan mitaliin. Tämä on sellainen yksi konkreettinen tavoite, jota kohden on hyvä tähdätä.
 
Kaikki nämä tavoitteet ja muut ovat kuitenkin toisarvoisia siihen nähden, että hevonen pysyy terveenä ja suorittaa mielellään. Kisakenttien ohella haluaisin hioa yhteistyötämme sileällä yhä paremmaksi ja ennen kaikkea syventää sitä sidettä, joka on muodostunut minun ja Champin välille kuluneiden vuosien aikana. Odotan vuodelta 2015 todella paljon paitsi hevosasioissa, myös muun elämäni osalta. Toivon todella, että vuosi tuo tullessaan paljon uutta ja kaivattua, mutta myös vahvistaa vanhoja ja hyviä asioita elämässäni.  
 
Millaisia tavoitteita teillä on kaudelle 2015?

5 kommenttia

  1. Tärkeimpänä tavoitteena mulla on, että pysyttäis ponin kanssa molemmat kunnossa ja pystyttäis harjoittelemaan ja käymään valmennuksissa. Toissijaisena sitten se, että jotain kisoja pääsis kiertämään ja parantamaan tuloksia he B / 60cm tasolla.

    VastaaPoista
  2. Omat tavotteet on puhtaat 110cm luokat ja tietenkin ehjä hevonen :)

    VastaaPoista
  3. Alku kausi suokil et tulis 60cm puhdas rata ja helpposta cesstä prosenteja lähelle 60 ponilla Ristikot ilman tyhmän näkösiä hyppyjä puokin et ei ennää sinkoilis puolet toiselle ja et startatais b ja 80cm luokissa lämpösillä et menis toinen hyvää ravia ja toinen ei sinkoilis kun talutetaan ja et pysyis hepat terveenä

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat