torstai 10. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 10. luukku - Arvonta


Jälleen on aika avata uusi joulukalenteriluukku, jo tuttuun tapaan arvonnan merkeissä. Arvottavia tuotteita on tälläkin kertaa kaksi, kuten myös palkintojen voittajia! Myös tämän arvonnan palkinnoista kiitos kuuluu Veljekset Wahlstenille. Voitte käydä tutustumassa yrityksen joulukuvastoon tästä linkistä - mukana on toinen toistaan ihanampia joululahjaideoita niin kaksi- kuin nelijalkaisille ystävillemme. 

Yksi ratsastajan tärkeimmistä varusteista on mielestäni sopiva vyö. Ratsastushousujen tulee pysyä napakasti jalassa ja ainakin itselläni ne tuppaavat valumaan jalasta, mikäli vyötärön ympärillä ei ole jotain pidikettä. Voitte kuvitella, miten järkytyin eräänä kauniina päivänä, kun olin unohtanut vyön kotiin tallille saavuttuani. Eihän siitä ratsastamisesta meinannut tulla yhtään mitään, kun housut tuntuivat tippuvan jalasta kierros toisensa perään. Ja pakko myöntää, että onhan se vyö myös eräänlainen statussymboli ratsastajalle kuin ratsastajalle. Menee samaan kastiin kuin kellot kilpailuissa ;)

Jottei housut tipu jalasta, on tämän arvonnan palkintona vöitä kaksin kappalein! Kyseessä on jälleen Horse Comfortin tuote. Molemmat vyöt ovat samanlaisia, mutta toisen värinä on musta ja toisen ruskea. Vöiden ulkopuolella on koristeena trendikkäitä niittejä ja alapuoli on nahkaa. Näitä kelpaa esitellä kisoissa tai ihan kotitallillakin. Hintaa vyöllä on 15,90 euroa kappaleelta. 

OHJEET OSALLISTUMISELLE:

 • Kirjoita tämän postauksen kommenttikenttään nimesi ja toimiva sähköpostiosoitteesi. 
 • Kerro, kumman värisen vyön haluaisit voittaa.
 • Tykkää blogin Facebook-sivusta, Instagram-tilistä, ole blogin virallinen lukija google-tunnuksen avulla tai seuraa meitä Youtubessa.
 • Muista myös varmistaa, että olet tykännyt Veljekset Wahlstenin Facebook-sivusta! Jos sinulla ei ole tunnuksia Facebookissa, ei hätää. Joulun kunniaksi voit osallistua arvontaan myös ilman sosiaalisen median tunnuksia.
 • Tämän päivän arvonta suoritetaan 12.12.2015 kello 21:00, joten jätäthän kommenttisi siihen mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Mikäli sähköpostiin ei vastata kahden päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.
Onnea arvontaan!
Meistä jokainen on kuvitellut olevansa nuorempana se kaikista taitavin ratsastaja - eikö totta. Tallilla neuvottiin muita, koska hei, "olenhan mä kisannut jo ysikymppiä ja ratsastanut kymmenen vuotta". Ja saanut kerran taluttaa ratsastuskoululla asuvaa yksityishevosta pesupaikalta karsinaan, siis sen kuuden metrin matkan verran. Mutta talutinpa kuitenkin.

Kuten jo monesti todettu, tieto lisää tuskaa. Ja ai että, millaista se tuska on vanhemmaksi tullessa! Kuvittelin vielä jokin aika sitten, etten juuri ole kehittynyt ratsastajana viimeisten vuosien aikana. Näitä joulukalenteriluukkuja tehdessäni todellisuus paiskautui vasten kasvojani, sillä jouduin kaivamaan esiin reilun kuuden tai viiden vuoden takaisia ratsastusvideoitani. Niissä hevosen selässä kaahotti menemään tyttö, jolla ei ollut juuri minkäänlaista käsitystä siitä ratsastuksen tasosta, jolle olen onnistunut tähän mennessä kipuamaan. Myönnettäköön heti, etten edelleenkään koe olevani millään tasolla hyvä, mutta kai sen saa ääneen sanoa: näihin videoihin verrattuna on kehitystä parempaan tapahtunut valovuoden verran.

Miran kanssa estekisoissa.
Reneen kanssa koulukisoissa. Onkohan jopa samoista, joista tämä ensimmäinen video on!
Tänään katsellaan videoita ajalta, jolloin olin ratsastuskouluoppilaana Solbackassa ja Equstomissa. Ensimmäisessä videossa on esteratavideoita. Video alkaa ratasuorituksella tuntiratsastajien mestaruuskisoista Messilästä vuoden 2009 heinäkuulta, jolloin kisasin juniorimestaruudessa Santtu-nimisellä ruunalla. Seuraava pätkä on saman vuoden keväältä, kun osallistuin pitkäaikaisen hoitohevoseni Miran kanssa estekisoissa 90cm luokkaan kotitallillamme. Ja jottei lysti loppuisi siihen, otamme katsaukseen vielä vuoden 2011 estekisavideon, jossa hyppään Equstomin kotikisoissa hauskalla Nudde-ruunalla pikkuluokassa. Toisessa videossa pääsette näkemään kaksi koulurataa Renee-ponin kanssa, ensimmäinen vuodelta 2010 ja toinen vuodelta 2009. Onhan noissakin jo pieni ero ;)

Näiden estevideoiden katsominen oli opettavaista puuhaa. Oli hauska huomata, millaisia virheitä mulla on noina aikoina ollut ja mitkä niistä ovat edelleen esillä, joskin ehkä hieman huomaamattomammassa muodossa. Kaikista eniten mieleeni jäi kuitenkin video, jossa ratsastuksenopettajani Minkki palkitsi kaksi kisojemme osallistujaa erikoispalkinnolla vuoden 2011 kisojen yhteydessä. Toinen niistä palkinnoista siunaantui mulle seuraavilla saatesanoilla: "Urheiluhengestä varmaankin. Toinen nuori ratsastaja Aada, joka oli hypännyt Santulla viimeksi vuoden 2009 kesällä ja Nuddella ennen näitä kilpailuja kaksi kertaa. Ratsastaja, joka kyselemättä menee hevosella kuin hevosella ja vielä osallistuu kunniakkaasti kilpailuihin. Se on myös äärimmäisen esimerkillistä ja voimme kaikki ottaa tästä opiksemme". 


Linkki videoon (estekisavideot).Linkki videoon (koulukisavideot).

Tuossa puheessa oli tietysti oma liioittelunsa, sillä luokka oli taitoarvostelu, eikä korkeus ollut siksi päätä huimaavaa. Silti osasin nähdä tässä paljon sitä, millainen olen vielä nykyäänkin ratsastajana. Kiipeän kyselemättä hevosen kuin hevosen selkään aina silloin, kun mahdollisuus siihen siunaantuu. En muista yhtäkään kertaa, jolloin olisin kieltäytynyt ratsastamasta sen takia, etten olisi halunnut ratsastaa kyseisellä hevosella. Monet kerrat osallistuin tallikisoihin niin, että olin ratsastanut edellisen kerran kyseisellä hevosella monta vuotta aiemmin ja istunut kisoja edeltävänä päivänä hetken verran satulassa. Tai kuten Tahkolla, hyppäsin kisoissa hevosilla, joita en ollut koskaan aiemmin nähnytkään. 

Jokaiselta hevoselta voi oppia jotain. Siksi olen painellut menemään metsässä ravureilla, yrittänyt epätoivoisesti vääntää kentällä kouluratsastusta shirellä ja tippunut kymmeniä kertoja itsepäisten ponien kyydistä. Mutta juuri tämän periksiantamattomuuden vuoksi olen myös saanut mahdollisuuden kavuta hienojen este- tai kouluhevosten selkään ja oppimaan sellaista ratsastusta, missä haluan loppujen lopuksi kehittää itseäni. Neuvoni kaikille, varsinkin nuoremmille ratsastajille onkin, ettei koskaan kannata kieltäytyä ratsastusmahdollisuuksista siksi, ettei hevonen ole tarpeeksi "hieno" tai olla menemättä kisoihin siksi, ettei ole treenannut tarpeeksi. Jokainen hetki antaa avaimia tulevaisuuttasi varten, ratsastajana ja hevosihmisenä.

107 kommenttia

 1. Minttu Rita
  miksurita@gmail.com

  Musta ois kiva

  VastaaPoista
 2. Saana Korhonen
  saanakorhonen@outlook.com
  tosi nättejä molemmat, mut ruskee on ehkä kivempi :)

  VastaaPoista
 3. Saana Korhonen
  saanakorhonen@outlook.com
  tosi nättejä molemmat, mut ruskee on ehkä kivempi :)

  VastaaPoista
 4. Pinja Leino
  pinja.leino@hotmail.fi

  Musta on enemmän mun makuun :)

  VastaaPoista
 5. Sanni Kouhia
  sannikouhia@gmail.com

  Ruskea ois tosi kiva!:)

  VastaaPoista
 6. Irma Kukkonen

  irmula@hotmail.com

  Ja ruskea ois hyvä väri :)

  VastaaPoista
 7. Saga Lavi
  sagasilvia10@gmail.com
  Musta :)

  VastaaPoista
 8. Alisa Kalliokoski alisa.kalliokoski(a)gmail.com Musta ois kiva:)

  VastaaPoista
 9. Lotta Äijö
  lode.aijo@gmail.com
  Ruskee olis kiva :)

  VastaaPoista
 10. Iida Hilli
  iida.hilli@hotmail.com
  Musta!

  VastaaPoista
 11. Ella Tikkanen
  ella.tikkanen@windowslive.com

  Musta ois kiva! :)

  VastaaPoista
 12. Tiia Posio
  tiia.posio@gmail.com
  Musta sopii kaikkien kanssa ;)

  VastaaPoista
 13. Tia Pelkonen
  tiamikaela(a)outlook.com

  Musta olisi kiva! :) Sitä voi sitten käyttää kaiken kanssa.. ;)

  VastaaPoista
 14. Laura mäkitalo
  makitalo.laura@gmail.com
  Ruskea vyö :)

  VastaaPoista
 15. Susanna Järäinen
  susanna-2@hotmail.com
  Musta. :)

  VastaaPoista
 16. Lotta Remahl
  lotta.remahl@hotmail.com

  Musta olis mieleisempi, ruskeakin käy :)

  VastaaPoista
 17. Moikka. Mukana arvonnassa tavoittelemassa ruskeaa vyötä
  salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Janita Koponen
  janita.koponen@gmail.com
  Kumpi vaan käy :)

  VastaaPoista
 19. Oon lukija nimimerkillä Vuokko :)
  vuokkopallonen@gmail.com
  Ruskean vyön haluaisin mieluummin ;)

  VastaaPoista
 20. Aliina Halme
  merkuuriusponi@gmail.com
  Molemmat ovat kivan näköisiä, mutta musta sopisi hyvin väriteemaan :)

  VastaaPoista
 21. Sanni Kivelä
  sanni.kivela@nyk.fi
  Ruskea vyö on kivempi :)

  VastaaPoista
 22. Hanna Rahkola
  hannarahkola@hotmail.com
  Musta on hieno :)

  VastaaPoista
 23. Suvi Männistö
  ssuvimannistoo@gmail.com
  Ruskea vyö! :)

  Olipas kiva katsella videoita vanhoista tutuista hepoista. Tuli ihan omatkin Equstom-ajat mieleen, niitä on kiva muistella! Ja tuo tekstin loppu, erittäin hyvin sanottu! :)

  VastaaPoista
 24. Sara Töppärä
  sartza00@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Inka Pääkkönen
  Inka.paakkonen@gmail.com
  Musta vyö !

  VastaaPoista
 26. Doris Ticklén
  doris.ticklen@gmail.com

  Haluaisin voittaa ruskean vyön, mutta molemmat käy hyvin. :)

  VastaaPoista
 27. Vilma Hasu
  vilma.lettu@gmail.com
  Ruskee miellyttää mun silmää enemmän :)

  VastaaPoista
 28. Musta vyö
  Siru heikkilä
  siru.heikkila@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Ruskea
  Seuraamiset kunnossa
  Petra
  peta.98@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Marjo
  Ruskea
  marjo.srnn@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Minkki <3 Ollut munkin ope toisessa paikassa.

  VastaaPoista
 32. Ruskea.
  Anniina Ketola

  anniina.capo@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Musta :)
  Siiri Lehtinen
  lehtinensiiri95@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Ida Kuisma - ida.kuisma@gmail.com :) musta!

  VastaaPoista
 35. Saara Åhlgrén sahlgren@outlook.com

  VastaaPoista
 36. Musta vyö :)
  Noora Latvala
  noorameoow@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Miia Tanskanen
  Musta
  miiia-95@hotmail.com

  VastaaPoista
 38. Noora-Maria Jaakkonen
  noora.jaakkonen@gmail.com
  Osallistun ruskean vyön arvontaan!

  VastaaPoista
 39. Riina Vatanen
  va-tanen@hotmail.com
  musta vyö :)

  VastaaPoista
 40. Emmi Räsänen
  emmi.i.rasanen@gmail.com
  Musta =)

  VastaaPoista
 41. Emmi Räsänen
  emmi.i.rasanen@gmail.com
  Musta =)

  VastaaPoista
 42. Veera Soukka
  veeeraaa@outlook.com
  Ruskea:)

  VastaaPoista
 43. Heidi Korkalainen
  he-ka@live.com
  musta vyö.

  VastaaPoista
 44. Ellinoora Luokkakallio
  ellinoora_97@hotmail.com
  musta vyö

  VastaaPoista
 45. Lotta Jokinen
  innku-98@hotmail.com
  Molemmat käy

  VastaaPoista
 46. Jenny Hallikainen
  jenny.hallikainen@gmail.com
  Musta!

  VastaaPoista
 47. Musta :)
  jousmaki.rebekka@gmail.com
  Rebekka Jousmäki

  VastaaPoista
 48. Musta
  saimi isomäki
  saimi.isomaki@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Musta, mutta molemmat käy
  Susanne Hakkarainen
  sue-ellen@luukku.com

  VastaaPoista
 50. Musta!
  silk.ku@hotmail.com
  Silja

  VastaaPoista
 51. Ida
  idaheikkila0@gmail.com
  Musta!

  VastaaPoista
 52. lauraa.parviainen@gmail.com ruskea tietenkin jotta passaa kypärän ja raipan, hanskojen kanssa ;)

  VastaaPoista
 53. Musta, molemmat hienoja!
  Vera Latvala
  allaboutmypets1@gmail.com

  VastaaPoista
 54. musta, Nella Suomi, nella.j.suomi@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Senja Hietanen
  senja.hietanen@gmail.com
  Värinä musta :)

  VastaaPoista
 56. Anne Heikkinen
  anneheikkinen@hotmail.fi
  Ihana vyö! Mustan haluaisin voittaa mielummin :)

  VastaaPoista
 57. Eve Koskela
  eve.koskela99@gmail.com
  värinä musta :)

  VastaaPoista
 58. Matilda Makkonen
  hannamatildamakkonen@gmail.com
  musta :)

  VastaaPoista
 59. Lydia Linden
  lyydis@gmail.com
  Musta (:

  VastaaPoista
 60. Sini Rahkila
  sini.rahkila@gmail.com
  Tykätty, seurattu, jne.
  Musta, sopii paremmin minkätahansa kanssa! :D

  VastaaPoista
 61. Ella Jykylä
  ella.jykyla@gmail.com
  Musta :)

  VastaaPoista
 62. Aino Takala
  ainoelina03@gmail.com
  Ruskea!:)

  VastaaPoista
 63. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 64. maapallo123@gmail.com
  Janika Tikkunen
  Musta ois kiva:)

  VastaaPoista
 65. Sonja Inberg
  sonja.inberg@gmail.com

  Musta vyö! (:

  VastaaPoista
 66. Janina Vuorenmaa
  janina.vuorenmaa@kolumbus.fi
  Musta ois kiva☺

  VastaaPoista
 67. Kiva postaus ja kivat videot :)!

  VastaaPoista
 68. Ida
  idaadalmiina@gmail.com

  Musta olisi enemmän omaan silmään kivempi :)

  VastaaPoista
 69. Titta Pitkänen
  Tittapitkanen618@gmail.com
  Musta on mun makuun

  VastaaPoista
 70. Tiiu Tiihonen
  tiiuteresa@gmail.com
  Musta vyö

  VastaaPoista
 71. Kirsi Eteläniemi
  ketelaniemi@gmail.com
  Musta vyö

  VastaaPoista
 72. Sanni Toivola
  sanni.toivola@live.com
  molemmat käy :)

  VastaaPoista
 73. Johanna Suni
  johanna.suni@hotmail.com
  Musta vyö

  VastaaPoista
 74. Laura, vaikka Lareks kutsutaan:D
  lauramariapykalainen@gmail.com
  Ruskee ois tosi kiva, mutta koska musta natsaa kypärän ja housujen kaa nii olkoon se musta:)

  VastaaPoista
 75. Suvi Tahlo
  suvi.tahlo@gmail.com
  Musta vyö

  VastaaPoista
 76. Susanna Niinikoski
  susa.horze@hotmail.com
  Musta

  VastaaPoista
 77. Jenna Matilainen
  jennaerika2@gmal.com
  Musta

  VastaaPoista
 78. Nora Tourunen
  nobba93@hotmail.com
  Musta

  VastaaPoista
 79. Musta vyö
  Rebekka Koskinen
  rebesorsa14@gmail.com

  VastaaPoista
 80. Musta vyö :)
  Camilla Rautiainen
  camilla.rautiainen@live.fi

  VastaaPoista
 81. Sirkku Riitala
  sirkku.riitala@gmail.com
  musta :)

  VastaaPoista
 82. Nona Haasnoot
  nona.haasnoot@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Anni Jauhiainen
  anni.jauhiainen@gmail.com
  Musta

  VastaaPoista
 84. Eleonoora Tuominen
  Eleonoora-@hotmail.com
  Ruskea

  VastaaPoista
 85. Mona Mäkikangas
  monsku.meeri@hotmail.com
  Pidän enemmän ruskeasta

  VastaaPoista
 86. Mira Hakomäki
  mirkku.hakomaki@gmail.com
  ruskea :)

  VastaaPoista
 87. Suvi Korpela
  suvikorpela99@gmail.com
  Musta :)

  VastaaPoista
 88. Janita Rantala
  janita.rantala@gmail.com
  kaikista on tykkäilty ja kumpi vaan väri olisi upea! (:

  VastaaPoista
 89. Juuli Heikkilä
  heikkilajuuli@gmail.com
  Musta :)

  VastaaPoista
 90. Melina Märsylä
  melina.marsyla@hotmail.com
  Musta :)

  VastaaPoista
 91. Emmi Palomäki
  emmipa1@gmail.com
  Musta

  VastaaPoista
 92. Jannika Jokinen
  jankka.jokinen@gmail.com
  mustan ottaisin! :)

  VastaaPoista
 93. Emma Laulainen
  emma.laulainen@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Musta sopisi paremmin.
  Tia Fahler
  Fahlertia@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Tiia Nevalainen
  tst.nevalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Veera Koivuniemi
  veera.koivuniemi.ll13@gmail.com

  VastaaPoista
 97. Anna Weckman
  weckman.anna@gmail.com
  Musta

  VastaaPoista
 98. Viimeiset lauseet postauksessa ovzt kyllä niiin totta! :)

  jenni-leinonen@hotmail.com
  Jenni
  Ruskea olisi kivempi

  VastaaPoista
 99. Kirsi Kankaala
  kirppu.kankaala@hotmail.com
  Ruskean ottaisin mieluummin :)

  VastaaPoista
 100. Iida Mäkelin
  iida.makelin@gmail.com
  Ruskean haluaisin!

  VastaaPoista
 101. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 102. Tiia Anttila
  kepparihullu02@gmail.com
  Musta vyö ois kiva!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat