perjantai 28. elokuuta 2015

#595: Valintojen maailma

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa. Mainitsin jo jokin aika sitten, että Champ muuttaa uudelle tallille syksyn tullessa: tuo päivä on edessä tänään. Koulupäivän jälkeen pakkaan tallilla kimpsut ja kampsut kasaan ajellen sitten hiljalleen kohti uutta kotitalliamme. Mun oli tarkoitus pestä ja rasvata kaikki varusteet etukäteen, mutta kiireiden vuoksi en siihen hommaan ryhtynyt. Katsotaan, miten paljon kerkeän tekemään huomenna!

Olo on samalla todella innostunut, mutta silti haikea. Saimme viettää tällä tallilla todella mukavat miltei kaksi vuotta, jonka aikana kehityimme ratsastuksellisesti paljon eteenpäin. Aikoinaan muutimme Equstomista Provincialle lyhemmän matkan ja toisaalta ratsastuskoulutuntien puuttumisen takia, mutta paljon muutakin hyvää on paikasta löytynyt. Jos jotain on pakko eritellä, on mainittava ehdottomasti ihanat maastoretket, avuliaat ja mukavat tallikaverit sekä joustava asiakaspalvelu - esimerkiksi Champin mahahaavalääkitysjutut hoituivat todella vaivattomasti. Sain tutustua tällä vanhalla tallillamme ihmisiin, jotka varmasti pysyvät elämässäni vielä pitkään. Iso kiitos siis kaikille teille :)

Nyt on kuitenkin edessä uudet haasteet. Odotan uudelta tallipaikaltamme paljon, sillä paikassa on iso kuitupohjainen ulkokenttä, kävelytyskone ja solarium - ihan vain muutamia herkkuja mainitakseni. Koska kyseessä on estepainotteinen talli, helpottuu oma estetreenaukseni valtavasti ja toivon sen tuovan paljon hyvää meidän kehitykseemme ratsukkona. Valmentajani pysyvät samoina, sillä en näe mitään syytä vaihtaa hyviä opettajia toisiin. Tulen kuitenkin varmasti vierailemaan nyt useammin myös muilla valmentajilla, sillä heitä käy säännöllisen epäsäännöllisesti uudessa paikassa niin koulu- kuin esteratsastuksen saralta. 

Koska tämä viikko oli meidän viimeinen Provincialla, halusin viettää mahdollisimman paljon aikaa maastossa. En itseasiassa mennyt tällä viikolla arkipäivinä kertaakaan maneesiin tai kentälle, vaan maastoilin ja ratsastin pellolla senkin edestä. Tänään perjantaina vuorossa on ensimmäinen ratsastus uudella tallillamme ja viikonloppu kuluukin heti valmennusten merkeissä. Tässä vielä muutamia kuvia viimeisiltä maastoreissuiltamme vanhoissa maisemissa. Toivottavasti tykkäätte!

Oletko sinä vaihtanut tallia viimeisen vuoden aikana? :)


32 kommenttia

 1. Itselläni koittaa tuo päivä huomenna. Jännittää tosi paljon ja ihan samat tunteet omassa mielessäni. Toivotaan, että kaikki sujuu hienosti! :)

  VastaaPoista
 2. Tein viimeaikoina elämäni ehkä haastavimman päätöksen toistaiseksi hevosten puolella. Talli jossa olin nyt käynyt kolmisen vuotta, oli tullut todella kalliiksi ja siellä parin ratsastuksen opettajan vaihdon takia meno oli muuttunut. Päätin sitten jättäytyä kokonaan tallilta pois, vaikka siellä oli mitä ihastuttavin suomenhevonen, jolla olin ratsastanut jo monta kuukautta. En kuitenkaan päätynyt vaihtamaan ratsastuskouluun, vaan yksittäisenhenkilön hevoseen, nimittäin nykyiseen vuokrahevoseeni, toki sielläkin oli uudet säännöt, maastot, ihmiset ja talliporukka :D

  Toivottavasti kaikki sujuu hienosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti viisas päätös, mikäli kaikki ei vanhalla tallilla tuntunut hyvältä :)

   Poista
 3. Champ on kyllä hieno! :) Meillä oli muutto päivälleen kaksi viikkoa sitten, jota jännitin kovasti kuinka heppa reagoi muutokseen pienestä tallista isoon. Mutta pakko sanoa, että olen lopputulokseen todella tyytyväinen, hevonen on kuin kotonaan ja muuttunut lempeäksi & seuralliseksi. Aivan mahtava fiilis. :)

  VastaaPoista
 4. Itselläni sama edessä sunnuntaina. Oon ollut kyseisellä tallilla jo seitsemän vuotta ja hevoseni on ollut siellä neljä vuotta. Onneksi uudellakin tallilla on tuttuja entuudestaan vaikka paikkakunta vaihtuukin. Ootan myös tätä innolla, mutta ikävä kyllä jää vanhaa paikkaa.

  Näytätte niin onnellisilta nuissa peltokuvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja toivottavasti teidänkin muutto meni hyvin :)

   Poista
 5. Täälä muutetaan maanantaina maalaistallilta maneesitallille :)

  VastaaPoista
 6. Mille tallille muutatte? :)

  VastaaPoista
 7. Sama tilanne kuukauden päästä edessä. Olen ratsastanut samalla tallilla jo 7 vuotta ja aika haikea fiilis on kyllä lähteä sieltä pois mutta uusi talli tuo sitten lisää kaikkia kokemuksia ja siellä on sitten paremmat valmentautumis mahdollisuudet ja hyvät tilat:)

  VastaaPoista
 8. Champ on kyllä hienon näköinen! :) Meillä muutettiin viime joulukuussa ja syinä olivat, että siellä oli molemmille hevosille paikat + matkaa vain alle 2km!
  Mutta tämäkin lysti loppui oman allergian takia :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi harmi, että allergia tuli tielle :(

   Poista
 9. Aivan ihania kuvia! :D

  VastaaPoista
 10. Lahdessa on suoraan sanottuna todella huono tilanne asiakkaan kannalla tallien valinnassa mutta onneksi olen itse päässyt maneesitallille jota pidän alueen parhaimpana meidän tarkoitukseen, toki kaikki herkut puuttuu mutta eipä mitään solariumia tämän alueen talleilta muutenkaan löydy :) ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olette löytäneet teille parhaan paikan :)

   Poista
 11. Onpa hieno hevonen! Champilla on mun mielestä hieno askellus(vai miksikä sitä nyt sitten kutsutaankaan :D) Olen myös aloittanut uudella tallilla edellisen tallin lopetettua. Vähän vaikeaa oli jättää niin hyvä talli ja vaihtaa toiseen, mutta on nykyinenkin tosi hyvä. Vaihtelu virkistää :)

  VastaaPoista
 12. Oih, mitä kuvia! Niin kesäisiä ja muutenkin tunnelmallisia. Tsemppiä teille uudelle tallille, toivottavasti sopeudutte sinne mainiosti. :)

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti uusi paikka osoittautuu hengeltään yhtä mahtavaksi kuin puitteensakin! :) Millaiset maastot paikassa on? Ihania kuvia teistä kahdesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Maastot ovat rajalliset, vähän kuten edelliselläkin tallilla :)

   Poista
 14. Mulla on huomenna uuden ylläpitohevosen kanssa matka kohti uutta tallia, jossa itse en ole käynyt kuin tunneilla joskus nelisen vuotta sitten. Talli on kuitenkin yksityistalli ja odotan innolla tulevaa! Talliporukka on onneksi tuttu ja turvallinen, jopa oma valmentajakin on tallilla, eli ei tarvitse tehdä siitäkään vaihtoa. Edellinen hevonen meillä oli kotona, mutta nyt päätettiin säästää mun aikaa ja laittaa hepo vieraalle.

  VastaaPoista
 15. Minun ei juuri tarvii vaihtaa tallia, kotitalli kun on omassa pihassa!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat