lauantai 29. elokuuta 2015

#596: Muutto valmis!

Eilisessä postauksessa kerroin viikonlopun muutostamme, joka on nyt saatu hienosti päätökseen. Vaikka postaustahtini on yleensä kahden päivän väleillä, palan halusta päästä kertomaan teille hieman eilisen ja tämän päivän kuulumisia. Pitäkää siis hatusta kiinni, sillä nyt on luvassa pienoinen postausmaraton!

Olen tällä hetkellä äärettömän innoissani, odottavainen ja ennen kaikkea onnellinen. Vaikka edellisestä tallipaikastamme oli haikeaa lähteä pois, tuo muutos aina jotain uutta ja jännittävää mukanaan. Nykyisellä tallillamme puitteet ovat treenaamista ajatellen ideaalit, enkä malttaisi pysyä housuissani miettiessäni tulevaa syksyä. Kun käytössä on reilun 60 x 40 m kokoinen kuitupohjainen ulkokenttä, valoisa ja tilava maneesi, kävelytyskone, solarium, kuntoonlaittopaikat ja rauhallinen talli, ei esteratsastaja oikeastaan muuta kaipaa. Paitsi tietysti kunnon estekaluston erikoisesteillä varustettuna - ja sellainen paikasta löytyy. Ymmärrätte varmaan, miksi olen iloinen.


Hienot fasiliteetit eivät tietenkään voi korvata hyvää tallihenkeä, joka on harrastuksen mielekkyyden ylläpitämisen kannalta ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Edellisellä tallillamme oli paljon erilaisia hevosia ja ihmisiä erilaisista tausoista, mutta tutustuin paremmin muutamaan tallilaiseemme ja viihdyin heidän seurassaan mainiosti. Nykyisellä tallilla hevosmäärä on huomattavasti pienempi ja hevosenomistajia on näin ollen vähemmän. Olen tässä kahden päivän aikana kerennyt havainnoimaan sen verran, että uskaltaisin sanoa talli-ilmapiirin olevan iloinen ja avoin, jolloin ihmiset tulevat hyvin juttuun keskenään. Meidätkin toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi tarjoamalla kakkukahvit. Olo on tervetullut ja pyrin omalta osaltani pitämään tallin jatkossakin paikkana, jossa kaikki viihtyvät. 

Aloitin kuvaamaan muutostamme videopostausta, mutta jossain vaiheessa ajatus kameran kantamisesta joka paikkaan aiheutti enemmän ahdistusta kuin iloa, joten jätin homman suosiolla kesken. Näin keskityin täysillä siihen, mitä olin tekemässä ja saimme kuin saimmekin kaikki tavarat todella nopealla aikataululla paikoilleen.

Itse muuttopäivän aikataulu sujui seuraavasti: lähdin ennen yhtätoista pois koulusta Helsingistä ja kahden aikaan ajoin autolla tallille. Mulla oli mukana peräkärry, joten pakkasin kaikki varusteet ja tavarat muuttolaatikoihin ja siitä sitten peräkärryyn ja autoon kavereideni avustamana. Ennen uudelle tallille ajamista harjasin Champin vielä vanhalla tallilla kertaalleen oikein kunnolla, jotta se olisi siistin näköinen kaatosateen ja mudassa pyörimisen jälkeen. Kun harjaus oli valmis, saimme kaikki tavarat yhdellä kertaa kuljetettua uudelle tallille ja näin ollen säästimme aikaa ja hermojamme.

Kello taisi olla vähän yli neljä, kun kaarsimme tavaroidemme kera uudelle tallille ja rupesimme laittamaan kamppeita paikoilleen. Koska mä olin vastuussa auton liikutuksesta peräkärryineen, ei kaikki sujunut aina ihan vaivattomasti: olin jo kertaalleen peräkärryn kanssa puskassa, kerran meinasin peruuttaa ojaan. No, ainakaan elämä ei käynyt tylsäksi! Putsasimme huolellisesti kaikki ruokalaarit, hyllyt ja muut uusien tavaroiden sijoituspaikat ennen varsinaista järjestelyä, jotta pääsin aloittamaan mukavasti "puhtaalta pöydältä".Tässä näkyy, miten paljon hevonen nojasi kädelle ja miten se oli etupainoinen.. :D
Isäpuoleni oli luvannut tulla kuljettamaan Champin tallilta toiselle, joten hieman ennen kuutta aloimme valmistautumaan tätä varten. Meidän porukkaa oli loppujen lopuksi uudella tallilla paikalla kolmen auton ja yhden skootterin verran, sillä olimme ajelleet ristiin rastiin ja vailla mitään suunnitelmallisuutta. Lopulta, hieman seitsemän jälkeen, asteli itse päätähti eli Champ uuteen karsinaansa. Ruuna ei pahemmin uusia naapureitaan ihmetellyt, vaan rupesi tyytyväisenä syömään. Jätimme sen rauhassa karsinaansa ja lähdimme sillä välin syömään ruokaa.

Illan viimeisenä toimintana oli luvassa ratsastus. Ratsastin perjantaina ensimmäistä kertaa kunnolla koko viikkoon (maastokävelyä ei lasketa mukaan, eihän?) ja sen kyllä huomasi hevosesta. Champ oli todella menossa, mutta kuitenkin pohkeen takana ja äärettömän hidas avuille. Se painoi kädelle ja oli levoton suustaan aukoen suutaan ja heittäen kieltä ulos minkä pinkomiseltaan kerkesi. Yritin tehdä hieman siirtymisiä ja saada jotain kontrollia hevoseen, mutta yritykseksi se taisi jäädä. Ratsastin käynteineen yhteensä vain reilut puoli tuntia, sillä homma olisi mennyt helposti pelkäksi tappeluksi kevyempien päivien jäljiltä: halusin säästää energiaa seuraavan päivän kouluvalmennusta varten.
Lauantain kouluvalmennuksesta saatte kuulla lisää myöhemmin, mutta pääsimme heti tositoimiin arvostetun GP-kouluratsastajan Antonio Do Valen opastuksessa. Sen lisäksi Champ sai kokeilla solariumia sekä kävelytyskonetta. Ruuna oli selkeästi vanha tekijä, sillä se otti asiat melko lungisti. Hevosenomistajalle se on ihana piirre, sillä voin huoletta jättää hevosen tallityöntekijöiden hoiviin. Nyt vain toivotaan, että kaikki jatkuu myös tulevaisuudessa yhtä helppona :)

Miten teidän hevosenne suhtautuu uusiin asioihin?

20 kommenttia

 1. Tuo eka kuva vaan on niin magee! ♥ Missä tallilla Champ siis asustelee nyt? Upean oloinen paikka, toivottavasti ette tule pettymään jatkossakaan! :)

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaapa mahtavalta tallilta! Upea tuo ensimmäinen kuva ja hienoja kuvia muutenkin :)

  VastaaPoista
 3. Mikä on tämän unelmatallin nimi?

  VastaaPoista
 4. Kuka teistä ajoi skootterilla:)?

  VastaaPoista
 5. En jaksaisi olla negatiivinen, mutta johtuikohan "hyvä tervetulotoivotus" osaksi siitä että tietävät sinun bloggaavan -> haluavat julkisuuteen mahdollisimman hyvän kuvan tallista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luultavasti ei johtunut, jotkut ihmiset osaavat olla vielä ystävällisiäkin, liekö ihan tavallinen tapa heille? Sitäpaitsi kuka nyt ei haluaisi hyvää kuvaa tallistaan. Argumenttisi on invalidi.

   Poista
  2. Mulle tuli ihan sama mieleen :D

   Poista
  3. Noo, tuskin siitä johtuu kun siellä ollaan kaikille yhtä lailla mukavia. Ihmiset osaavat myös olla kivoja, kuten toinen anonyymi sanoi :) eikä mun tarvitsisi tietenkään kirjoittaa tänne blogiin yhtään mitään, jos en haluaisi!

   Poista
 6. Hyvii kuviii:) jatoi eka kuva on hieno:)

  VastaaPoista
 7. Upeita nuo ratsastuskuvat! :) Kiva että jäi heti positiivinen kuva tallista. Champkin saa varmasti uusia kavereita pian! ..tai vähintään tammoja laukkaamaan peräänsä, sillä onhan se niin komea :)

  VastaaPoista
 8. Moikka! Mullakin on kohta hevosen kanssa muutto edessä ja myös mun hevonen on hoidettu mahahaavasta. Siksi mua kiinnostaa tietää teitkö mitään ennaltaehkäisyä että muutto stressaisi hevosta mahdollisimman vähän? Esim syötitkö maitohappobakteerikuurin muuton lähellä tai ylimääräisen Gastrogard kuurin? Entäs heinien kanssa, vaihtuiko heinä vai oliko teillä omat? Huomasitko että hevonen olisi reagoinut vatsallaan muuttoon? Ja sitten vielä viimeinen kysymys: Onko sulla Ekygardista kokemusta mahahaavaisen hevosen kanssa (lähinnä ennaltaehkäisevänä)? Kiitos jos vastailet :)

  VastaaPoista
 9. Hienon näköinen paikka! WAU! Mahtaa olla kallis... :D Millä rahoilla oikein maksta ton?

  VastaaPoista
 10. Hahaa oot tolla tallilla ! Ite kävin siellä aika useesti mut sitte jäi ku tuli tallin vaihto eteen. Toivottavasti nykyset omistajat kivempii ku edelliset :D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat