torstai 10. marraskuuta 2016

#813: Kurkistus kesään

Kesäkuu pyörähti blogin puolella käyntiin postauksella, jossa fiilistelin etukäteen unelmien kesää 2016. Alkuperäiset kesäsuunnitelmat olivat kokeneet pieniä muutoksia, sillä olin haalinut itselleni muutamia kursseja kesäyliopistosta, jonka vuoksi varsinainen työnteko jäi vähemmälle huomiolle. Vaikka tuolloin hommat tuntuivat olevan melkoisen selvät, voin näin talven tullen sanoa, että koin kyllä kaikkien aikojen hauskimman ja toki myös erilaisimman kesän! 

Palataan hetki ajassa taaksepäin ja muistellaan sitä, mitä kaikkea kesään lopulta mahtui. Listasin alkukesästä kohtia, jotka halusin toteuttaa kesän aikana: ne voi käydä lukemassa tämän linkin takaa kokonaisuudessaan. Käyn nyt kohta kohdalta läpi jokaisen suunnitelmani katsoakseni, kuinka hyvin hommat lopulta ovat pelittäneet. Niin tai näin, tämä kesä oli mulle varsinainen irtiotto arjesta, tai jälkikäteen se siltä ainakin tuntuu.

Tehtävä: JUHANNUSFESTARIT LEIRINTÄALUEELLA
Toteutus: Meillä oli jo kesäkuun alussa suunnitelmana lähteä isommalla tyttöporukalla Rauman juhannusfestivaaleille viettämään viikonloppu leirintäalueella, joka lopulta kävi toteen kaikista epäilyistä huolimatta. Leirintäalueella majoittuminen festareilla oli mulle uusi kokemus, josta otimme kyllä ihan kaiken irti. Nämä festarit olivat todella hauska reissu, sillä sää todellakin suosi, artistit olivat mahtavia ja seura tietysti ihan huippua. Tutustuimmepa tapahtuman aikana myös uusiin ihmisiin, mikä on aina kiva lisämauste elämään.

Tehtävä: KISOJA HEVOSEN KANSSA JA ILMAN
Toteutus: Tarkoituksenani oli kilpailla Champin kanssa sekä kiertää kisoja ilman sitä ihan vain katsojana koko kesän läpi. Tämähän ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä Champin kanssa emme kilpailleet koko kesänä ollenkaan, vaan keskityimme treenaamaan pienen huilitauon jälkeen uuden estevalmentajan kanssa palaten kisaradoille vasta loppukesästä tai alkusyksystä. Kisoja sen sijaan kiersin ystävieni kanssa, ihan sen Hangon Sea Horse Weekin sekä esimerkiksi Tuurin SM-kisat. Nuo reissut ovat jättäneet ihania muistoja, sillä niiden paikalla olevien ihmisten kanssa on aina mahtavaa viettää aikaa!
Tehtävä: ONNISTUNEITA RATOJA 110-120CM -TASOLLA
Toteutus: Kirjoitin kesän alussa, että saadakseni hyviä ja tasaisia ratoja mainitsemallani korkeudella, tarvitsen ympärilleni hyvän tiimin, jossa valmennus toimii ja palikat saadaan loksahtelemaan paikoilleen. Tällä hetkellä olemme hyvällä mallilla, enkä malttaisi odottaa, että pääsisin aloittamaan kisakauden uudelleen hallikauden aikana. Tietysti kaikki voi mennä aina pieleen, mutta haluan yrittää pysyä positiivisena ja uskoa siihen, että meidän aikamme koittaa vielä ja palaamme radoille entistä taitavampana ratsukkona! Pitkästä aikaa mulla on sellainen tunne, etten jännitä kisakorkeuksia tai niitä tehtäviä, joita radalla tulee vastaan.

Tehtävä: LOMAVIIKKO HEVOSEN KANSSA
Toteutus: Tämä oli yksi kesän kohokohdista! Olimme siis Champin kanssa mummolassani Itä-Suomessa vajaan kahden viikon verran viettämässä todellista lepolomaa. En ratsastanut tuona aikana kertaakaan kunnolla kentällä Champilla, vaan hyödynsimme loputtomat maastoreitit ja samoilimme milloin metsissä ja milloin peltoja pitkin. Kävinpä useampaan otteeseen myös uittamassa rakasta nelijalkaistani, vaikka uskoin aluksi, ettei hommasta todellakaan tulisi mitään. Ei me nyt varsinaisia vesipetoja vielä olla, mutta hyvä alku tämäkin - Champ ei nimittäin enää kesän lopussa pelännyt vesilätäkköjä, vaan meni niiden luo reippaasti polskuttelemaan. Tuo viikko oli oikeasti todella rentouttavaa aikaa, enkä voi valehdella, ettenkö haluaisi toteuttaa samaa ensi kesänä pidemmän kaavan mukaan.

Tehtävä: VIETÄN IHANIA HETKIÄ IHMISTEN KANSSA
Toteutus: Lähimmäiset ovat aina olleet mulle tärkeitä elämässä, sillä ilman perhettä, kavereita ja sukulaisia on oikeasti ankeaa tehdä asioita. Kesän alussa lupasin, että panostaisin aikaan lähimmäisteni kanssa. Tämä onnistui mielestäni ainakin osittain, joskin asioita voi aina toteuttaa paremminkin. Meillä oli kuitenkin todella hauskaa paitsi kolmien eri festivaalien yhteydessä, myös ihan kotisohvalla makoillen tai kesäisiä iltoja kaupungilla hyödyntäen. Oli hauskaa hevosten kanssa ja ilman hevosia. Mitäpä sitä voisi enempää toivoa, on mulla ihanat ystävät ja perhe!

Tehtävä: KOKEILEN JOTAIN UUTTA LAJIA
Toteutus: Heh, tämä taisi jäädä puhtaasti haaveeksi.. No, ehkä otan saman tavoitteen ensi kesälle. Uutta lajia olen lähtenyt kokeilemaan nyt syksyn tullen, kun aloitin salitreenit personal trainerin kanssa. Tästä kuulette kyllä lisää tulevaisuudessa, sen verran mielenkiintoinen ja ratsastukseenkin liittyvä projekti kyseessä :)
Tehtävä: URHEILEN RATSASTUKSEN OHELLA AHKERASTI
Toteutus: Ahkera on melko laaja käsite, mutta kyllä, yritin lenkkeillä säännöllisesti ainakin pariin otteeseen viikossa. Lenkkeily on todella mukavaa puuhaa, sillä se tuulettaa omaa päänuppia tehokkaasti. Muuten varsinainen urheilu jäi ehkä hieman taka-alalle, mutta olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen saavutukseeni - olisinhan voinut jättää lenkkeilynkin pois ja vain makoilla sohvalla koko kesän.

Tehtävä: UIN 2000 METRIÄ KERRALLA
Toteutus: Tämä tehtävä jäi kyllä puhtaasti lähtötelineisiinsä! Mä uin kesän aikana vain kertaalleen, jos ei lasketa Champin kanssa vedessä polskuttelua. Enkä silloinkaan kuntouintia, vaan puhtaasti vain rannalla fiilistellen. Jätetään siis tämänkin ensi kesälle.

Tehtävä: BLOGGAAN AHKERASTI
Toteutus: Blogin tahti ei ainakaan hiipunut kesällä, vaikka välissä oli ties mitä lomantynkää ja treenitaukoja. Siihen pitää olla tyytyväinen, sillä mahdollisuudet hiljentymiseen olivat todellakin olemassa. Motivaatio bloggaamiseen säilyi ihan loistavasti läpi kesän, eikä ole laantunut talvea kohden tultaessa. Haluaisin tänäkin vuonna toteuttaa joulukalenterin, mutta saas nähdä, miten hyvin ehdin kasaamaan sen pystyyn opiskeluiltani..

Tehtävä: KATSON VANHAT SARJANI LOPPUUN
Toteutus: Tätä en tehnyt, sillä en oikeasti viettänyt aikaa Netflixin parissa kuin ihan nimellisesti! Jossain vaiheessa uppouduin White Collarin saloihin, jota tahkosin tehokkaasti aina lähes viimeiseen tuotantokauteen asti. Sekin jäi, enkä ole avannut Netflixiä nyt yli puoleentoista kuukauteen. Tiedä sitten, koska innostun uudelleen tuijottamaan ruutua ja uppoutumaan Neal Caffreyn maailmaan.


Videokooste kesästä (linkki videoon).

Tehtävä: OSALLISTUN KOULUKISOIHIN / HYPPÄÄN MAASTOESTEITÄ
Toteutus: Yhdistin nämä kaksi, sillä no, eihän kummastakaan tullut mitään. Kerran taisin hypätä maastoesteitä, mutten ole ihan satavarma, mihin aikaan tuo tapahtui - ennen vai jälkeen tämän summer bucket listin tekoa. Koulukisoihin olisi ollut siistiä päästä ja voin kertoa, että ainakin kertaalleen pohdin vakavasti osallistuvani lähitallimme kisoihin. Homma kaatui kuitenkin siihen, etten saanut vetoautoa käyttööni. Ehkä meidän aikamme kouluaitojen sisällä koittaa vielä joskus.

Tehtävä: UNOHDAN OPINNOT HETKEKSI
Toteutus: Joo, kesän viimeisten rutistusten jälkeen unohdin opinnot ja sillä tiellä ollaan edelleen. Haha! Mullahan on siis alkanut luennot jo syyskuun puolessa välissä kandiseminaarin ja valtio-opin luentojen merkeissä, mutta en ole vielä nähnyt ihan hirveästi vaivaa näiden eteen. Nyt pitäisi tsempata hyvin loppuvuosi, jotta saisin kandin kirjoitettua valmiiksi ja suoritettua samalla puuttuvat kurssit kandidaatin papereita varten. Niitä nyt ei onneksi ole kuin ihan muutama hassu, sehän tässä onkin epämotivoivaa. Samalla käyn maisterivaiheen opintoja, joten hommat kyllä etenevät, vaikka ehkä hieman verkkaiseen tahtiin tällä hetkellä.

Sellainen kesä! Erilainen kuin osasin odottaa, mutta silti kaikilla tavalla juuri sellainen, josta olisin joskus voinut uneksia. Jos jotain olisin muuttanut, olisin toki halunnut kilpailla läpi kesän, mutta kaikkea ei voi saada. Ehkä meillä on ensi kesänä oikea hevoskesä, nyt otettiin muuten kesästä kaikki irti. Kokosin kesästä videoklippejä videon muotoon, suurin osa niistä on sellaisia, joita ei ehkä ole täällä blogin puolella vielä näkynyt. Toivottavasti video saa teidänkin kesämuistot pintaan, itselleni se ainakin tuo paljon välähdyksiä kesän tapahtumista ja hetkistä. Ensi kesää odotellessa!

19 kommenttia

 1. Ootteko okon kaa yhessä? Nähtiin teijät kävelemässä käsikädessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njaa, siinäpä hyvä kysymys :D

   Poista
  2. Mä arvostaisin suuresti, jos mun puolesta ei vastattaisi asioihin, jotka ei ole täällä esillä olleet. Jos mun elämässä on jotain kerrottavaa, kerron siitä kyllä itse :) Ymmärrän että tälläkään ei tarkoiteta pahaa, mutta koska asia ei koske pelkästään mua, on mun mielestä vähintäänkin reilua jättää se käsittelemättä :)

   Poista
 2. Kiva video ja postaus :)!

  VastaaPoista
 3. Olipa tunnelmaltaan poikkeuksellisen ihana video! <3 tuli jotenkin tosi lämmin fiilis, omatkin ihanat kesämuistot heräsi. Ensi kesää ja ensimmäisiä täyspitkiä kesälomia odotellessa.

  VastaaPoista
 4. Sun kesäs on kyllä kuulostanut näin sivustaseuraajan silmin ja korvin tosi ihanalta! Voi kun itsekin osaisin ottaa samalla tavalla irtioton arjesta, mutta oon niin huono poikkeamaan rutiineista... :D

  PS. En kestä, White Collar ja Neal Caffrey.... ah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irtiotot ovat parasta, just täällä Millan kanssa Köpiksessä kun ostettiin eilen lennot :D

   Poista
  2. Ihailtavaa! :D ehkä mäkin vielä opin...! Ihanaa minilomaa ;)

   Poista
 5. Ja mietin vaan että millä rahalla opiskelija asuu hkissä, hankkii personal trainerin, ottaa äkkilähtöjä ulkomaille ja kilpahevosen ylläpidosta pk-seudulla (tai muualla) nyt puhumattakaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha-asiat nyt eivät tänne kuulu, mutta kuten usein sanottu, järjestelmällä saa asioita aikaan. Asun todella halvalla vuokralla solukämpässä, personal trainer on yhteistyösopimuksella, hevosen kulut maksan tekemällä töitä ja ulkomaille saa halpoja lentoja :)

   Poista
  2. Musta mainiota, että saat asiat järjesteltyä! Hienoa, että pystyt yhdistämään monia rakkaita asioita. Sulla on varmasti myös paljon työtä tuon kaiken takana. Ei voi muuta kuin ihailla! Ihania kuvia ja ikävä kesään on kova! :)

   Poista
  3. Minusta on huvittavaa, kuinka tasaisin väliajoin jaksetaan kysyä rahasta. Kokemuksesta tiedän, että harva ymmärtää, miten paljon oman ajan uhraaminen "maksaa". Tuli rahat omasta työstä tai jostain muusta, niin aikaa ja omistautumista ei voi ostaa. Minusta on mahtavaa, että joku on näin omistautunut tekemään elämästään ihanaa, kuten sinä, Aada. Laiskat ja kateelliset huudelkoon sohvalta, jokaisella on oma elämä.

   Kymmenen vuotta vanhempana hevosenomistajana (ja treenaajana ja työntekijänä ja elämästä nauttijana) ihailen asennettasi, olet oikealla tiellä :)

   Poista
  4. Kiitos molemmille! Anonyymilta ihania pointteja, nuo antavat kyllä hyvin ajattelun aihetta :)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus ja niiiiin ihania kuvia, tuli kauhea ikävä kesää! <3 En kauheasti tykkää talvesta kun lumi hankaloittaa monien asioiden tekemistä, vaikka onkin kaunista. Toi video oli myös älyttömän kiva, tulin hyvälle mielelle siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kun pidit! Talvi on musta ihanaa aikaa, mutta kyllä se kesä taitaa ainakin suurimmissa määrin viedä voiton ;)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat