perjantai 15. syyskuuta 2017

#901: Unelmien kisatakki onkin totta

Meissä jokaisessa on omat heikkoutemme, mutta itselläni se on ehdottomasti taipumus pukea päälleni edustustilaisuuksiin mahdollisimman siistiä ja tyylikästä vaatetusta. Tämä pätee paitsi ihan tavalliseen arkipukeutumiseen kuin hevosmaailmaan - varsinkin silloin, kun kotitallilta poistutaan muualle tai kun kotona on vuorossa esimerkiksi valmennus. Tykkään varustaa hevoseni ja itseni siten, että huopa ja korvahuppu sointuvat omiin vaatteisiini. En laita päälle likaisia vaatteita ja pidän varsinkin hevosen varusteet mahdollisimman siisteinä käyttökerrasta toiseen. Huoliteltu ulkonäkö antaa arvostusta myös sille, joka ratsukkoa katselee: oli se sitten kisajärjestäjä tai valmentaja.

Okei, kyllähän me kaikki pukeudutaan välillä niin sanottuihin rönttävaatteisiin tallihommissa. Toisinaan ne ihan tavalliset collegehousut kaikilla likatahroilla käy tallivaatetukseksi paremmin kuin hyvin, mutta yleisesti ottaen edustustilaisuuksissa on mukava panostaa. Vaikka olen yrittänyt tehdä tätä vuodesta toiseen parhaani mukaan, on yksi osa-alue ontunut pahasti. Mulla on ollut kivoja kisapaitoja, ratsastushousuja, pitkähihaisia ja ennen kaikkea uskomattoman kivoja huopia ja huppuja hevosille. Samaan aikaan olen käyttänyt vuodesta toiseen kisatakkia, joka on ollut jo pari vuotta sitten mulle auttamattomasti liian pieni.

Postaus tehty yhteistyössä Just Dressagen ja Lotus Romeon kanssa.

Tässä mulla on päällä Suomi 100 -aiheinen frakki. Rakastuin!


Niin, tätä ongelmaa olen varmasti jo aiemmin valittanut blogini puolella. Sain tämän pitkään ja hartaasti mua palvelleen kisatakkini ostaessani sen ratsastustarvikekaupasta vuosikausia sitten, muistaakseni joskus vuoden 2012 paikkeilla. Takki ei ollut kallis, sillä se kustansi alle 50,00 euroa, mutta se toimi käyttötarkoitukseensa erinomaisesti. Vuodet kuitenkin kuluivat ja mä kasvoin takista ulos ihan kirjaimellisesti. Pelkästään hihojen pituudesta puuttuu harmittavat sentit, eikä hartiaseutu jousta lähes ollenkaan. Voitte kuvitella, miten tukalaa sellaista kisatakkia on ollut käyttää! 

Kyllähän sitä unelmoi uudesta kisatakista. Selasin milloin mitäkin nettisivuja, joissa vastaan tuli toinen toistaan kivempia takkeja, mutta takin hankkiminen kaatui milloin rahan puutteeseen, milloin koon puuttumiseen tai ihan vain aikaansaamattomuuteeni. Entinen valmentajani totesi puoliksi vitsillä, että saisin hankkia uuden kisatakin sitten, kun kisaan 130cm tasolla. Tässä kohden on sanottava, että mä en taida olla tuolla tasolla vielä pitkään, joten uusi takki lienee pakko hankkia sitä ennen.


Tämä frakki oli mallinuken päällä, mutta katsokaa tuota selkäosaa. Aivan ihana yksityiskohta!


Kesän alussa olin taas kerran selaillut takkikauppoja ja lähes tilaamassa ihan kivalta vaikuttavaa takkia, kun istuin autossa matkalla mökillemme. Automatkan aikana Just Dressagen Matilda otti muhun yhteyttä ja kysyi, olisinko kiinnostunut kuulemaan lisää heille myyntiin tulevasta uutuusmerkistä, joka teki kisatakkeja ja -frakkeja niin koulu- kuin esteratsastajille. Jo pelkkä sana "kisatakki" herätti täyden mielenkiintoni edellä mainituista syistä, mutta entistä innokkaammaksi mut teki tieto siitä, että tältä kyseiseltä merkiltä olisi mahdollista saada täysin kustomoitu takki haluamallaan materiaalilla, yksityiskohdilla, väreillä ja mitoilla. Eipä siinä tarvinnut meikäläisen montaa minuuttia miettiä, kun jo googlailin innokkaana uusia takkimahdolisuuksia täysin mulle vieraalta merkiltä.

Nyt Suomeenkin rantautunut kisatakkeja valmistava merkki on nimeltään Lotus Romeo. Merkki on tunnetumpi muualla maailmalla, sillä se on suunnitellut takkeja monille kansainvälisillä kentillä kilpaileville koulu- ja esteratsastajille. Suomessa merkkiä jälleenmyy Espoon Tapiolassa sijaitseva Just Dressage, jonka kanssa olen aiemminkin tehnyt yhteistyötä esimerkiksi ihan mun ykkössuosikki Alberto Fascianin saappaiden muodossa. Kun sain mahdollisuuden tehdä yhteistyötä uuden kisatakin osalta tutun henkilön ja liikkeen kanssa, ei tätä kuviota tarvinnut kahdesti miettiä.

"Tästä pois vähän.." Keskittyneet ilmeet ;)
Ja tietysti heti someen juttua!
Jokunen viikko sitten toteutimme Just Dressagella sovitushetken, jossa suunnittelimme juuri mulle sopivan ja omaa silmääni miellyttävän takkikokonaisuuden. Pakko sanoa heti alkuun, että tuo suunnittelu oli oikeasti hankalaa, sillä valinnanvaraa oli käytännössä ihan maan ja taivaan väliltä. Omaa luksustaan sovitustilanteeseen toi liiketilassa oleva ylellinen sovitushuone, joka on pyhitetty pitkälti juuri Lotus Romeolle. Tuolla olikin mukava kokeilla takkeja ja samalla ihastua myös frakkeihin. Pohdinpa ääneen, olisiko mun sittenkin vaihdettava kouluratsastukseen ;)

Ihan ensimmäinen asia sovituksessa oli päättää, haluanko takkini materiaalin teknisestä vai tavallisesta kankaasta. Päädyin tekniseen kankaaseen, koska se ei ollut ollenkaan sellaista paksua ja hiostavaa, jollaiseksi tekniset kankaat usein miellän. Seuraava etappi olikin päättää väri, jota haluaisin päälläni kisatilanteissa kantaa. Päädyin valikoitumaan tummansiniseen, mikä ei varmasti yllättänyt ketään teistä lukijoista, saati paikalla olevista henkilöistä. Nykyinenkin kisatakkini kun on sinisävyinen sekin, aivan kuten lähes kaikki hevoseni varusteet nahkakamppeita lukuunottamatta. Samalla valitsin kaikki takissa käytettävät yksityiskohdat aina kauluksen materiaalista, väreistä, muodosta ja tereistä lähtien. Eri värisiä tereitä pystyi lisäämään hihoihin, taskujen reunoihin, olkapäihin.. Lista on loputon! Yhtä lailla nappien värin pystyi valikoimaan mieleisekseen. Aivan, kuten hihojen loppuosan värin ja sen, halusiko selkäosan yhdellä vai kahdella halkiolla. Takkeja on siis 12 mallia, joista jokaisessa voi vaikuttaa eri asioihin. Eli jos haluat takin, jossa on värikäs samettikaulus, valitset tietyn mallin ja muokkaat sitä mieluiseksi. Ja hei, nythän puhutaan vasta niistä kisatakeista - frakit kun ovat asia aivan erikseen! Frakeissa valinnanvaraa on ihan valtavasti enemmän, enkä osannut edes painaa mieleeni kaikkea sitä, mitä niihin halutessaan saa. Suurinpana muistikuvana mulla on frakkien helmoissa käytettävät painot, jotta ne eivät heilu hevosen liikkeiden tahdissa. Noita painojakin oli saatavilla joko helmoihin ommeltuina tai vaihtoehtoisesti siten, että koko helmaosuus oli sisäpuolelta nahkaa. Pakko myöntää, että tuollaiset asiat ovat mulle täysin tuntemattomia entuudestaan! Enää ei tarvitse ihmetellä, miksi siellä kouluradalla se ratsastajan vaatetus pysyy niin nätisti paikoillaan.

Mun takista tuli lopulta hyvin simppeli. Se on tummansininen, jossa on mustat tekotimanttinapit. Takissa on kauluksen reunoissa ja hihojen alaosassa sekä taskujen reunoissa vaaleammansiniset tereet, jotka eivät kuitenkaan ole liian silmiinpistäviä. Valitsimme koon, jossa hartiani mahtuivat takkiin hyvin, jonka jälkeen otimme vyötäröltä pois ylimääräistä kangasta. Takki on todella klassinen ja samalla kaunis, enkä malttaisi odottaa sen saapumista käyttööni. Harmittavasti en taida päästä käyttämään sitä vielä joukkueiden välisissä halli-SM:ssa, mutta eiköhän noita kisoja tule jatkossa eteen ihan yhtä lailla.Pakollinen somepäivitys, joka sai osaltaan paljon ihastelua. Toi frakki! En malta odottaa omaa takkiani <3
Halusin tehdä takin sovitusprosessista oman postauksensa, sillä näitä Vilman ottamia kuvia tuli todella runsaasti ja niitä on siksi mukava saada esille reilusti ihan tänne teidän silmillekin. Ainakin Instagramin puolella nämä kuvat keräsivät valtaisaa suosiota, joten kuulen mielelläni, millaista kommenttia te annatte tästä uudesta takkimerkistä! Mun omasta takista ei vielä ole kuvamateriaalia, mutta lupaan laittaa siitäkin kuvia esille heti, kun takki tulee kotiin ja pääsee käyttöön. Samalla saatte tietysti paljon lisää infoa itse takeista, niiden hinnoista ja ominaisuuksista. Toki nämä infot löytyvät jo nyt Just Dressagen sivuilta. Mutta kyllähän sitä odottaa, että se oma takki tulisi jo kotiin ja ennen kaikkea käyttöön ;)

Ja hei, kaikille teille lukijoille on heti tässä kohden tarjolla alekoodi! Jos kiinnostuit tutustumaan Lotus Romeon takkeihin tarkemmin, käy tsekkaamassa malleja Just Dressagen sivuilla. Verkkokaupassa koodilla "Lotus" saat -15% alennuksen kaikista Lotus Romeon takeista 16. syyskuuta - 30. syyskuuta välillä

Mitä mieltä sä olet Lotus Romeon takeista?

32 kommenttia

 1. Voitko ystävällisesti ilmoittaa hyvän kauppatavan mukaan heti postauksen alussa että kysymyksessä on mainos eikä blogipostaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siellä lukee, että postaus on tehty yhteistyössä. :)

   Poista
  2. Eikö se pitäisi ilmoittaa, niin että se näkyy ennenkuin avaa blogi tekstin? Eli heti otsikon alapuolella. Kyllä tätäkin anoa vähän rasittaa, kun oikeasti harva bloggaaja merkitsee oikein yhteistyöpostaukset...

   Tuskin hyödyt siitä, että otsikko klikataan auki, joten eikö se ole sulle ihan sama vaikka ne joita ei yhteistyöt kiinnosta, osaisivat samantien jättää lukematta.

   Poista
  3. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ovat linjanneet vuonna 2013 ohjeistuksen blogeja koskevaan yritys- ja sponsorimainontaan. Tätä linjausta noudatan tietysti, aivan kuten muutkin bloggaajat varmasti parhaansa mukaan tekevät.

   Henkilökohtaisesti en hyödy klikkauksista ollenkaan, joten siltä osin mulle on "yhdentekevää", avataanko tiettyä postausta. Omaan silmääni ihan esteettisyyden kannalta katsottuna tuo yhteistyön maininta erillisenä osana ennen ensimmäisiä kuvia on kaikista parhain, mutta ymmärrän oikein hyvin myös sinun näkökulmasi siitä, että postauksen alussa olisi vastaava lause. Blogin ulkoasuun on tosin tulossa muutos, jolloin postauksia ei tarvitse enää klikkailla internetversiolla erikseen auki, joten vastaavalta vaivalta vältytään silloin :)

   Toivottavasti yksi turha klikkaus ei kuitenkaan pilaa kenenkään viikonloppua, sitä en toivo yhtään kenellekään! Hymyssä suin mennään kaikki yhdessä, eikö vaan :)

   Poista
 2. Kiva postaus ja avasi todellakin silmiä enemmän, sillä en tiennytkään että kisatakkiakin pystyy kustamoida noin paljon! Yhteistyöpostaus tai ei - kyseinen postaus oli silti hyvä. Mielensäpahoittajia löytyy aina. Pidä kiva viikonloppu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri! Mäkään en tiennyt. Kiitos paljon ja samoin sulle :)

   Poista
 3. Kuluttajan tulee nähdä ensi silmäyksellä että kyseessä on mainos. Tästä postauksesta se ei selviä. Todella ikävää piilomainontaa, menee just dressage ja aadan blogi linkkivinkkinä kkv:lle huonon mainostavan vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ihmeessä linkkivinkki menemään, odotan mielenkiinnolla vastausta :)

   Poista
  2. Lisäyksenä vielä edelliseen:

   Näitä mainonnan tunnistettavuus-asioita olisi hyvä varmasti käydä läpi ihan jokaisen, sillä oli kyseessä ammattilainen bloggaaja/vlogaaja/julkaisija tai harrastelija (kuten meikäläinen), vaihtelee yhteistyön ilmoitus suuresti. Yleisessä agendassa blogeissa ja videoissa on, että yhteistyön maininta sijoitetaan videon/postauksen alkuupäähän, mutta ei ensimmäiseksi. Kkv on aiemminut linjannut tämän olen ok, mutta toki näitä tulee aina päivittää :) Menisi vaan moni sisältö uusiksi ympäri somea, jos tästä tehtäisiin tiukka sääntö.

   Piilomainontaa tuskin kannattaa kukaan (elokuvateollisuutta lukuunottamatta, haha), eikä tämäkään postaus piilomainonnan kriteerejä hyvällä uskollakaan täytä, sillä yhteistyö on ilmoitettu selkeästi heti postauksen alkupäässä ennen varsinaista mainintaa ensimmäisestäkään tuotteesta tms :)

   Poista
 4. toi just dressagen palvelu on sen verran ala-arvosta että ihan sama onko mainos vai ei :) mutta hienoja takkeja anyway ja kiva kun sait uuden ilmaseks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onpa harmi jos sulla on tuollaisia kokemuksia! Mä oon aina saanut hyvää palvelua, mutta tokihan jokaisella on oma kokemuksensa. Nää takit on munkin mielestä niin hienoja! :)

   Poista
 5. Apua kun tuli kauhea kisatakkikuume! Nyt kun katsoi noiden frakkien kuvia niin tekisi melkein mieli ryhtyä täysin kouluratsastajaksi, haha :D Kivasti toteutettu postaus ja en malta odottaa että saat takin kotiin ja siitä kuvia tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, mäkään en malta odottaa! Pitäiskö meidän vaihtaa koulutuuppareiksi ;)

   Poista
 6. Toi frakki on kyllä ihan mielettömän kaunis!
  Mulle oli kyllä aika selvää heti, että on yhteistyöpostaus. Tuo teksti, vaikka onkin pienellä fontilla, erottuu selkeästi, kun sen ympärillä on sen verran paljon ilmaa. Muuten olen kyllä iloinen jos jatkossa ei tarvi klikkailla tekstejä erikseen auki, on mielestäni ollut ärsyttävin uudistus useassa blogissa, kun itse tykkään lukea heti koko tekstin. Tosin usein klikkaankin lukulistaltani suoraan postauksen otsikon, jolloin aukeaa koko postaus eikä pelkkä blogin etusivu, säästyn siltä yhdeltä klikkaukselta (on se niin rasittavaa ;) ).
  Odotan innolla kuvia omasta takistasi, tuliko sulla siihen vetoketju (piiloon) vai onko kiinnitys vain napeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, toivottu uudistus siis ;) kiitos paljon! Takissa ei oo ollenkaan vetoketjua eli napeilla mennään :)

   Poista
 7. Tosi siisti takki, sopii sulle. Muakin kiinnostaa, onko siinä vetskari nappien alla vai pelkät napit? Vai hyppikö mulla rivit silmissä? Pitäisi varmaan uskaltaa itsekin hypistelemään, mutta Just Dressagella on kaikkea sellaista, mitä tekisi mieli, mutta minkä takia säästösyistä en uskalla sinne mennä! 😂

  Just Dressagen palvelua en ole kyllä koskaan kuullut haukuttavan, ja tästä postauksesta ei voi kyllä jäädä epäselväksi, että se on yhteistyöpostaus, vaikka sitä ei ole ensimmäisessä lauseessa kerrottukaan. Ihan sääntöjen mukaan mennään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin just! Kiitos Anniina :) tuossa takissa ei oo vetoketjua, pelkät napit vaan. Ne piilovetskarit olis kyllä käteviä!

   Poista
 8. https://www.youtube.com/watch?v=mGw1TiFMqf4

  VastaaPoista
 9. Ei nyt liity aiheeseen, mutta onko ratsastus mielestäsi rikkaiden laji?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kilparatsastus on, siellä huipputasolla varsinkin!

   Poista
 10. Ohhoh, tosi upeita kisavaatteita! :o Eihän siinä ole mitään vikaa jos haluaa olla edustava, kun sopiva tilaisuus tulee eteen :)

  VastaaPoista
 11. Miten sulla on noin keltaiset hampaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, ei oo varaa valkaista :D tässä kyllä pakko sanoa, että kuvien värikylläisyyden lisäys vääristää aika paljon :P

   Poista
 12. Naureskelen täällä kun luen näitä nettipoliisien ilmiantoviestejä tämän postauksen yhteistyömerkintään liittyen. Tässä postauksessa se oli erittäin selvästi esitetty, eli alussa lyhyesti "omaa tekstiä", ja sen jälkeen ilmoitetaan yhteistyöstä ja varsinainen yhteistyöpostaus alkaa. Ihan samaan tapaan ilmoitetaan yhteistyöstä vaikka kuinka monessa blogissa ja jaksan aina ihmetellä että miksi juuri hevospuolella joku tulee siitä aina napisemaan. Esimerkiksi tässä Satu Rämön postauksessa on yhteistyö ilmoitettu ihan samaan tapaan eikä kukaan napise kommenttikentässä: http://www.salamatkustaja.com/2017/09/yksi-kaksi-paatai-nain-ehkaiset-taiden.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, näitä oman elämänsä poliiseja löytyy joka lähtöön! Mutta hyvähän se on, että on säännöt olemassa :)

   Poista
 13. Tiedätkö yhtään, mitä Champille kuuluu? Missä se siis on nykyään :)

  VastaaPoista
 14. Aada kirjoitti just pari päivää sitten facebookkiin että Champ asuu taas suomessa ja toimii ratsastuksenohjaajaopiskelijoiden ratsuna Hingunniemessa ilmeisesti jossain oppilaitoksessa :)

  VastaaPoista
 15. Mähän taas mukavasti myöhässä lukemassa just tässä 30 päivä :D mut näyttäähän ja kuulostaahan noi kieltämättä kivoilta, täytypää joskus kattoa kun ois kisatakille enemmän tarvetta! Ja ylempänä kommenteissa mainittuun mainosasiaan, en oo mikään asiantuntija mutta ennen mainintaa mainostuksesta on ihan normi tekstiä kuin missä tahansa postauksessa, eikä puhettakaan yhteistyötuotteista, joten jos joku ei siitä eteenpäin luekaan, ei se ole piilomainontaa jos mainostuotetta tms ei oo edes mainittu ennen mainintaa yhteistyöstä. Näin loogisesti ajatellen.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat