keskiviikko 4. lokakuuta 2017

#905: Tavoitteena olympiavoitto

Tänään on tasan kaksi viikkoa aikaa siihen, että Helsinki International Horse Show starttaa Helsingin jäähallilla tuoden Suomeen jälleen kerran kasan maailman parhaita ratsastajia kaikkialta maailmasta. Tänä vuonna osallistujakaarti esteratsastuksen puolella onkin varsin kattava, sillä pelkästään FEI Ranking TOP 10 -listalta on mukana yhdeksän ratsastajaa. Vastaavaa ei ole koettu Helsingissä koskaan aiemmin - ei edes silloin, kun Messukeskuksessa järjestettiin maailmancupin finaali vuonna 1998.

Maailmancupin pisteistä ja lauantain Grand Prix -luokan voitosta kilpailee ratsastajia ympäri maailmaa, mutta myös suhteellisen läheltä kotimaatamme. Tänä vuonna Helsinkiin saapuu kuudetta kertaa vasta 20-vuotias norjalainen esteratsastajalupaus Johan Sebastian Gulliksen. Tai voiko tätä nuorta miestä enää edes lupaukseksi kutsua, sillä hän on saavuttanut urallaan nuoresta iästään huolimatta useita voittoja ja sijoituksia Grand Prix -tasolla, kilpaillut esteratsastuksen tähtikisoissa Global Champions Tourilla ja osallistunut esimerkiksi Wellington Horse Show'hun Yhdysvalloissa kaikkien muiden Euroopan kisojen ohella. Kaiken kisahulinan keskellä Johan ehti vastailla muutamiin kysymyksiin liittyen hänen uraansa ja kilparatsastukseen, joten pääsette nyt lukemaan hieman hänen mietteitään näin HIHSin alla!

Postauksen lippuarvonta tehty yhteistyössä Helsinki Horse Show'n kanssa.

Kaikki postauksen kuvat c. Johan S. Gulliksen Press Gallery


Johan on kotoisin Norjasta, pienestä Lierskogenin kaupungista. Monille ratsastusmaailman ihmisille Gulliksenin ratsastajaperhe saattaakin olla tuttu, sillä perheeseen kuuluu Johanin lisäksi esteratsastuksen kilpa-areenoilla kansainvälisissä kisoissa ratsastava sisko Victoria Gulliksen sekä isä Geir Gulliksen, jotka molemmat on nähty useampana vuonna myös Helsingissä kilpailemassa. Innostus hevosiin onkin tullut perheen kautta, mutta ratsastus ei ole aina ollut Johanin ainoa harrastus. "Kun olin nuorempi, pidin kovasti myös laskettelusta ja jalkapallon pelaamisesta esteratsastuksen ohella", Johan kertoo. 14-vuotiaana hän kuitenkin päätti keskittyä kunnolla ratsastukseen: "huomasin, että ratsastus oli todella se, mitä halusin tehdä ja mihin mulla oli eniten kiinnostusta."

Kuten lähes jokainen nuori kilparatsastaja, alkoi myös Johanin kilpailu-ura poniratsastajana. Niitä ehtikin kertyä matkan varrella useita erilaisia, sillä ensimmäisen Royal Prince -nimisen poninsa ratsastaja sai ollessaan vasta seitsemänvuotias. Mieleenpainuvin poniaikojen ratsu on kuitenkin ollut Johanin mukaan hänen viimeinen poninsa Steps Corry Well, jonka kanssa hän saavutti poniratsastajien Norjan mestaruuden niin ulkokaudella kuin hallikaudellakin 15-vuotiaana. "Vasta Steps Corry Wellin kanssa aloin kiinnostumaan poneilla kilpailemisesta, koska sen kanssa meillä meni niin hyvin", hän pohtii. Hevoset tulivatkin mukaan kuvioihin jo 14 vuoden iässä - saman ikäisenä Johan voitti ensimmäisen kansallisen tason Grand Prix -luokan 150cm tasolla.

Juniorikauden saavutuksien listaa voisi jatkaa pitkään. 18 vuotta täytettyään Johan voitti Pohjoismaiden mestaruuskultaa juniorien ikäluokassa hevosella Zazou, seuraavana vuonna voitto tuli Norjan mestaruuksista Charlevillen kanssa. Ihmettelin, miten ratsastaja on ehtinyt yhdistämään näinkin kiireisen kilpailijan elämän pakolliseen opiskeluun. Vastaus oli yllättävän simppeli: "kävin urheilukoulua, jonka kanssa teimme diilin kisojen suhteen. Koulu mahdollisti kisoissa käymisen siten, että sain silti hoidettua opiskelun kunnolla."




Tällä hetkellä Johan ei enää opiskele, vaan hän tekee ratsastusta ammattina täyspäiväisesti ollessaan viimeistä vuotta nuorten ratsastajien ikäryhmässä. Kisoja kertyy vuodessa noin 20-25 kappaletta aina Norjan kansallisista kilpailuista maailman huippukisoihin asti. Tänä vuonna Johan on kilpaillut Global Champions Tourin osakilpailuissa Monte Carlossa, Hampurissa ja viimeisimpänä Roomassa. Kilpailun taso tai status ei kuitenkaan vaikuta siihen, miten kisoihin valmistaudutaan. "Teen aina parhaani ja annan kaikkeni riippumatta siitä, onko kyseessä Norjan kansalliset tai maailman isoimmat kisat", sanoo Johan suoraan.

Omista ratsastettavista hevosista kysyttäessä vastaukset tulevat kuin liukuhihnalta. Johanilla on tällä hetkellä neljä todella hyvää kisahevosta, joista jokainen on hieman omanlaisensa persoona. David Guetta on yhdeksänvuotias ruuna yhdistelmästä Zento-Vigaro. Johanin mukaan se on hieman spesiaali hevonen, joka on hieman varautunut ympäristön asioista. Quidam's Cherie sen sijaan on todella varovainen ja aina parhaansa yrittävä 12-vuotias tamma isäoriista Quidam's Rubin. Rautias Quiet Easy on todella spesiaalilla luonteella varustettu 13-vuotias ruuna, mutta se yrittää aina kaikkensa tiukoissa paikoissa. Viimeisimpänä hevoskatraaseen lukeutuu Via vd Karmenhoek Z, joka on 11-vuotias ruuna isolla sydämellä. 

Helsinki International Horse Show'hun Johan ottaa mukaan kaksi hevostaan, Via vd Karmenhoek Z:n ja Quiet Easyn. Tarkoituksena on tähdätä kummallakin hevosella lauantain Grand Prix -luokkaan, mutta paikalle hevoset saapuvan jo torstaina vet checkiä ja perjantain luokkia ajatellen. Aiempina vuosina Johanilla on ollut mukana Helsingissä vain yksi hevonen, joten tämä vuosi tuo mukanaan poikkauksen. Viime vuonna yhden hevosen taktiikka oli toimiva, sillä Chaloubetin kanssa kotiintuomisina oli voitto lauantain kansainvälisestä jokeriluokasta 140-160cm tasolla. Luokka oli norjalaisten juhlaa, sillä toiseksi sijoittui Johanin isä Geir hevosellaan Arakorn. Kaksikko nappasi kaksoisvoiton muiden maailman huippujen nenän edestä ratsastaessaan nopeimmat ajat täysillä pisteillä.



Kuka tunnistaa kuvasta tuttuja? No niinpä, Sarinahan se siinä auttamassa verryttelyssä ;)
Helsinkiin lähtee mukaan paitsi hevoset ja ratsastaja, myös ympärillä oleva tiimi. Perheen kanssa tulee vietettyä paljon aikaa, sillä he asuvat samalla tallilla ja kiertävät kisoja usein yhdessä. Johan ei kuitenkaan näe tässä ongelmaa: "toimimme hyvin tiiminä ja autamme toinen toisiamme olemaan parempia." Perheen lisäksi tiimiin kuuluu valmentaja ja hevosenhoitaja. Hevosenhoitaja onkin täältä blogin puolelta monelle tuttu hyvä ystäväni Sarina, jonka touhuja pääsette seuraamaan myöhemmin syksyllä videopostauksen merkeissä Horse Show'n kulisseista. Olen nimittäin luvannut seurata Sarinaa kameran kanssa yhden päivän ajan aamusta iltaan ja tallentaa kameralle, mitä kaikkea isojen kisojen hevosenhoitajan työhön liittyy. 

Kysyttäessä tavoitteita tulevaisuudessa Johan on hyvin yksiselitteinen: "haluan voittaa Tokion olympialaiset vuonna 2020!" Siinä onkin kunnioitettava tavoite, jota varten on nähtävä valtavasti vaivaa. Mutta sen kilparatsastajat osaavat! Mä toivotan Johanille valtavasti tsemppiä pidemmän ajan tavoitteita ajatellen ja ennen kaikkea HIHSiä varten. Ja koska HIHS lähestyy, on samalla aika arpoa muutamia lippuja jälleen teidän lukijoiden kesken! Palkintona on kaksi lippua perjantain 20. lokakuuta kansainväliseen päänäytökseen kello 15.00 - noin kello 23.00. Luvassa on kaksi kansainvälistä esteratsastusluokkaa, kansainvälinen kouluratsastusluokka, avajaisseremoniat, Amateur Tourin top 10 -finaali sekä muuta show-ohjelmaa. Lippujen arvo on yhteensä 139,00 euroa! Samalla voit seurata myös Johanin suorituksia suoraan paikan päältä. Osallistu arvontaan jättämällä oma nimesi/nimimerkkisi ja toimiva sähköpostiosoite tämän postauksen kommenttikenttään ensi viikon tiistaihin 10. lokakuuta mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostiin.

Onnea kaikille arvontaan! :)

318 kommenttia

  1. Vilma Mäkinen
    waiib@windowslive.com

    VastaaPoista
  2. Saara Makkonen
    saaru030@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Lotta
    lotta.honkanen@outlook.com

    VastaaPoista
  4. Johanna Pehkonen
    johanna.pehkonenx@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kia Koskinen
    kia.koskinen99@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Jennie
    jennie2@netti.fi

    VastaaPoista
  7. Jasmina Sulkumäki
    jasmina.sulkumaki@hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Siiri.K
    siirikarkkainen67@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Maria Naakka
    maria.naakka@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Jenna Huotari
    jenna.huotari2@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Nelli Saari
    saari.nelli@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Elviira Sarakoski
    elviira.s@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Aino Saukko
    aino.saukko@hotmail.com

    VastaaPoista
  14. Susanna Virtanen
    virtanen.susanna@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Vilma Lappalainen
    Wilma.lappalainen@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Jenni Rajala
    jennnirajala@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Maikki
    maikki.toskala@hotmail.fi

    VastaaPoista
  18. Ada U.
    frozen.emptiness@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Reetta Mäkinen
    reetta.ma@luukku.com

    VastaaPoista
  20. Tanja H
    tanja.hilander@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Janniina
    janniina.nikku@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Anna Savolainen
    anna.t.savolainen@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Sanni Savela
    sanni.savela7@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Ella Huttunen
    ellahuttunen@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Loviisa loviisa.mallinen@hotmail.com

    VastaaPoista
  26. Saara Ruuskanen
    saara.ruuskanen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tällä kertaa arpaonni suosisi, tämä on ties kuinka mones HIHS -arvonta johon osallistun kun halu päästä HIHSiin edes kerran elämässä on kova, mutta rahatilanne ei vain anna periksi noiden lippujen vertaa tänäkään vuonna. :(

      Poista
  27. Emmi Salminen
    Emmiska01@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Susanna
    susanna.koivunen@outlook.com

    VastaaPoista
  29. Emma R.
    sateenkaarisitruuna@hotmail.fi

    VastaaPoista
  30. Riikka riikka.saukonoja@luukku.com

    VastaaPoista
  31. Moona Kantola
    moona.julita@hotmail.com

    VastaaPoista
  32. Henna Mikkola
    henna.mikkolan@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Siru Heikkilä
    siru.heikkila@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Sara Svahn
    sara.svahn@outlook.com

    VastaaPoista
  35. Ella Lehtonen
    ellalehtonen@wippies.fi

    VastaaPoista
  36. Oili Karkkula
    oilikarkkula@icloud.com

    VastaaPoista
  37. Nea Keskinen
    nea.alexandra@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Saga Lavi
    sagasilvia10@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Ilona Valtanen
    ilona-valtanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  40. Oona Loimulahti
    oona.loimulahti@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Mari Laine marzaa@windowslive.com

    VastaaPoista
  42. Senni Haapaniemi
    senni.haapaniemi@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Anu Anttiroiko
    anu.anttiroiko@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Henrietta Y,

    henrietta.ylitalo@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Olispa mukava päästä tonne systerin kans yhdessä! Hanna.pelkone@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Henni H.
    henni@hazydazy.net

    VastaaPoista
  47. Salla V.
    viitala.salla@gmail.com

    VastaaPoista
  48. Marianna R.
    marianna.rajala1@hotmail.fi

    VastaaPoista
  49. Karoliina
    karoliina.viinanen@gmail.com

    VastaaPoista
  50. Vilma Ruohola
    Vilma.ruohola@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Vilja Kujala

    vilja.kujala@gmail.com

    VastaaPoista
  52. Jonna Kujala

    jonna.kujala@phnet.fi

    VastaaPoista
  53. Heta rapsehtia@gmail.com

    VastaaPoista
  54. Karlotte Määttä
    karlotte.maatta@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Aino Ojala
    Ainoska.ojala@gmail.com

    VastaaPoista
  56. Nora Pulkkinen
    nora.pulkkinen@luukku.com

    VastaaPoista
  57. Tiina Kokkoniemi
    tiinajkokkoniemi@gmail.com

    VastaaPoista
  58. Marjo Keskitalo
    Marjo.keskitalo@gmail.com

    VastaaPoista
  59. Rita Lahti

    Rita_lahti@hotmail.com

    Bloglovin ilmeisesti heitti aikaisemman kommentini johonkin toiseen postaukseen��

    VastaaPoista
  60. Venla loimovuori
    Venla.loimovuori@gmail.com

    VastaaPoista
  61. Sanna Peltola
    sapeltol@gmail.com

    VastaaPoista
  62. Mimmi Posio
    mimmi.posio@gmail.com

    VastaaPoista
  63. Soljuvaksi@gmail.com

    VastaaPoista
  64. Miia Paajanen paajanen.miia@gmail.com

    VastaaPoista
  65. Sara Söyring

    sara.soyring@saunalahti.fi

    VastaaPoista
  66. Ida N.
    idan.heppajutut@gmail.com

    VastaaPoista
  67. Emmi

    empsakka99@gmail.com

    VastaaPoista
  68. Olipas mielenkiitoista kuulla tästä norjalaisnuorukaisesta, jotenkin itseltä se on jäänyt aika huomaamatta muiden "gurujen" taakse. Vaikka menestystäkin on näyttänyt jo ihan mukavasti kertyvän. Peukut pystyyn, että Helsingissä sitä tulee vielä lisää.
    -Laura, laurharle@gmail.com

    VastaaPoista
  69. Niina, niina.linervo@ yahoo.com

    VastaaPoista
  70. Isabella,
    bauer.isabella.andrea@gmail.com

    VastaaPoista
  71. Liisa Saarinen
    liisanoora@gmail.com

    VastaaPoista
  72. Senni
    sennihonkanen3@gmail.com

    VastaaPoista
  73. Juippi
    ratsu.um@gmail.com

    VastaaPoista
  74. Julia
    hakkinenjulia@hotmail.com

    VastaaPoista
  75. Linda Lehesaho
    linda.lehesaho@gmail.com
    ✌✌😎

    VastaaPoista
  76. Linda Lehesaho
    linda.lehesaho@gmail.com
    ✌✌😎

    VastaaPoista
  77. Sohvi Lehtinen
    idaasohvi@gmail.com

    VastaaPoista
  78. Terhi Ala-Äijälä
    terhi.ala-aijala@lailanet.fi

    VastaaPoista
  79. Mona Vallden
    mona.vallden@hotmail.fi

    VastaaPoista
  80. Oona Niiranen

    oona.niiranen (ät) gmail.com

    VastaaPoista
  81. Sanna Jääskeläinen

    sanna.jaaskelainen@kotiposti.net

    VastaaPoista
  82. Ellen H
    ellenihaap@gmail.com

    VastaaPoista
  83. Katri Karjalainen
    katri.karjalainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  84. Veera Mäkelä
    makela.veera@gmail.com

    VastaaPoista
  85. Reetta
    reettaipakkala@gmail.com

    VastaaPoista
  86. Janica Oksanen
    janicanea@hotmail.com

    VastaaPoista
  87. Heidi Virtanen 😁

    Hedu.virtanen@hotmail.fi

    VastaaPoista
  88. Emmi Erkkilä
    emer0001@eduouka.fi

    VastaaPoista
  89. Veera Pylvänen
    veera.pylvanen@lappee.fi

    VastaaPoista
  90. Titta Pitkänen
    Tittapitkanen618@gmail.com

    VastaaPoista
  91. Tiiu Soukka
    tiiu.soukka@gmail.com

    VastaaPoista
  92. Mea muhonen
    muhonenmea00@gmail.com

    VastaaPoista
  93. Armi Utriainen
    armi.utriainen1@gmail.com

    VastaaPoista
  94. PJ, paikkanitiedan@gmail.com

    VastaaPoista
  95. Seela Saartoala
    seelasaart@gmail.com

    VastaaPoista
  96. Johanna Soikkeli
    johanna0soikkeli@gmail.com

    VastaaPoista
  97. Emma Iivanainen ��
    emma.ii@hotmail.com

    VastaaPoista
  98. Sara Laukkanen
    saralaukk@gmail.com

    VastaaPoista
  99. Marika
    Marppa91@hotmail.com

    VastaaPoista
  100. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  101. Jenny Wikström
    wikstrom.jenny@gmail.com

    VastaaPoista
  102. Alisa
    alisa.kalliokoski@gmail.com

    VastaaPoista
  103. Iisa Hiltunen
    iisa.hiltunen@gmail.com

    VastaaPoista
  104. Laura Marjeta
    laura.marjeta@hotmail.com

    VastaaPoista

  105. Annastiina Joensuu
    iina.joensuu@hotmail.com !

    VastaaPoista
  106. Josefiina Maijala
    josefiina.maijala@gmail.com

    VastaaPoista
  107. Aada Lehtoranta
    aada.lehtoranta@gmail.com

    VastaaPoista
  108. Eva Saris emsaris@gmail.com

    VastaaPoista
  109. Emilia
    eerola.emilia@gmail.com

    VastaaPoista
  110. TL
    pomppu10@luukku.com

    VastaaPoista
  111. Juuli
    ji.eveliina@gmail.com

    VastaaPoista
  112. Idamaria.ansamaa@gmail.com
    ����

    VastaaPoista
  113. Iida Kotiaho
    iida.kotiaho@gmail.com

    VastaaPoista
  114. Sanni
    sann96@hotmail.com

    VastaaPoista
  115. Ida Kotamäki
    ida.kotamaki@gmail.com

    VastaaPoista
  116. Mirka Riikonen
    mirkariikonen496@gmail.com

    VastaaPoista
  117. Milla Nurmi nurmimilla@hotmail.com

    VastaaPoista
  118. Venla-Mari Leppäniemi
    venlamari.leppaniemi@gmail.com

    VastaaPoista
  119. Tintti
    tinjaminna@hotmail.com

    VastaaPoista
  120. Jenna Jäntti
    jantti.jenna1@gmail.com

    VastaaPoista
  121. Jenny Wikberg
    Wikberg.jenny@gmail.com

    VastaaPoista
  122. Anni Leppikorpi
    anzu2002@gmail.com

    VastaaPoista
  123. Jännä nähdä käykö tälle arvonnalle samoin kuin edelliselle - mitään ei koskaan arvotakaan, mutta saadaanpa lisää lukijoita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki on kyllä arvottu ja voittajat saaneet palkintonsa :) en ilmoita voittajia koskaan julkisesti, koska en ole pyytänyt lupaa nimien julkaisuun. Tsemppiä sullekin arpaonnen kanssa!

      Poista
  124. Sani
    sani.ahola02@gmail.com

    VastaaPoista
  125. Iida Kettunen iida.e.milisa@gmail.com

    VastaaPoista
  126. Minttu Pöyry
    minttu.poyry@gmail.com

    VastaaPoista
  127. Veera suonpää
    veera.1997@windowslive.com

    VastaaPoista
  128. Enni Honkanen
    enni.penni9@gmail.com

    VastaaPoista
  129. Sanna Rönkkö
    sanna.r95@hotmail.fi

    VastaaPoista
  130. Rosa Laine Rosalaine@outlook.com

    VastaaPoista
  131. linda
    linda.eveliina@hotmail.com

    VastaaPoista
  132. Selena Suominen selesuom@gmail.com

    VastaaPoista
  133. Susanna Lammia
    susanna.lammia@outlook.com

    VastaaPoista
  134. Virpi.n
    Virpi.nippala@netti.fi

    VastaaPoista
  135. Veera N.
    veera.niutanen@gmail.com

    VastaaPoista
  136. Marjut Halonen
    marjuuth@gmail.com

    VastaaPoista
  137. Laura Pääskynen
    laura.a.paaskynen@gmail.com

    VastaaPoista
  138. Anniina Valkeinen
    aggiiga@gmail.com

    VastaaPoista
  139. Kira Kemppainen
    kira.kemppainen@windowslive.com

    VastaaPoista
  140. Jessica Leva
    Jezzi93[at]gmail.com

    VastaaPoista
  141. Karoliina Ranne
    rannekaroliina@gmail.com

    VastaaPoista
  142. Virve Lägerkrantz
    virve.lagerkrantz@gmail.com

    VastaaPoista
  143. Miranna Santala
    miiku.santalaa@gmail.com

    VastaaPoista
  144. Anna-Maaria
    a_nk_ku@hotmail.fi

    VastaaPoista
  145. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  146. Jonna Kolari
    jonna.kolari94@gmail.com

    VastaaPoista
  147. Juu, haluun! Saisinko? :)
    Johanna F
    juuhan@msn.com
    Kiitti <3

    VastaaPoista
  148. Outi Kallio
    utikallio@gmail.com

    VastaaPoista
  149. Lilja Peltokangas
    lilja.peltokangas@gmail.com

    VastaaPoista
  150. Mukana ihanassa kisassa.

    Oonjustiina@ gmail.com

    VastaaPoista
  151. Laura Simpura
    laurasimpura98@gmail.com

    VastaaPoista
  152. Oona Peltonen

    oona.peltonen@hotmail.com

    VastaaPoista
  153. Heidi
    nissisheidi@gmail.com

    VastaaPoista
  154. Aino Laukkanen
    aino.laukkanen@hotmail.com

    VastaaPoista
  155. Suvi
    suvikorpela99@gmail.com

    VastaaPoista
  156. Janita Koponen
    janita.koponen@gmail.com

    VastaaPoista
  157. Essi Karvinen
    essikarvi@gmail.com

    VastaaPoista
  158. Matilda

    matilda.nylund@outlook.com

    VastaaPoista
  159. Wilma Sorjonen
    wwilmas@hotmail.com

    VastaaPoista
  160. Peppi Naukkarinen
    peppi.naukkarinen@hotmail.com

    VastaaPoista
  161. Janita Rantala
    janita.rantala@gmail.com

    VastaaPoista
  162. Anni Tirkkonen
    anni.iitukka@gmail.com

    VastaaPoista
  163. Lotta Järvinen
    lottaeveliinajarvinen@gmail.com

    VastaaPoista
  164. Adele Gajewski
    adele.gajewski@gmail.com

    VastaaPoista
  165. Tiina
    tinkku.sonninen@gmail.com

    VastaaPoista
  166. Linnea Pättiniemi
    linskutuupa@gmail.com

    VastaaPoista
  167. Miljalotta Juselius
    miljalotta.juselius@gmail.com

    VastaaPoista
  168. Rose ��
    rose.toivonen@gmail.com

    VastaaPoista
  169. Julia Antti-Roiko
    juliaanttiroiko@gmail.com

    VastaaPoista
  170. Mia rautiainen
    guaggo.rautiainen@gmail.com

    VastaaPoista
  171. Mira Laukkanen
    miralaukk@gmail.com

    VastaaPoista
  172. Emmi Pekkala emmiepekkala@gmail.com

    VastaaPoista
  173. Salla Koivuniemi
    salla.koivuniemi@hotmail.com

    VastaaPoista
  174. Mira Lakso
    mira.lakso@hotmail.fi

    VastaaPoista
  175. Hei, tuo behind the scenes -videoidea kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta! Ei muuta kuin HIHS:a odottelemaan...

    Javella
    javellalle@gmail.com

    VastaaPoista
  176. Nelli Korelin
    nelli.korelin@gmail.com

    VastaaPoista
  177. Leena/lennu.t@rocketmail.com

    VastaaPoista
  178. Reetta Miettinen
    reetta.miettinen95@gmail.com

    VastaaPoista
  179. Minna
    gabriella@luukku.com

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat