sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

#573: "Kateus kuluttaa"

Vajaa kuukausi sitten pääsin kokemaan bloggaajana jälleen uuden tilanteen, kun Ylen toimittaja tuli haastattelemaan mua Ystäväni hevonen -blogiin Champin kotitallille. Heti haastattelupyynnön saatuani kiinnostuin aiheesta, sillä se käsittelee kateutta hevosmaailmassa. Haluankin nyt jakaa tämän artikkelin linkin vielä tänne blogin puolelle, jotta pääsette halutessanne lukemaan jutun Ylen sivuilta. Mukana on myös urheilupsykologi Mia Stellbergin pohdintaa kateudesta ihan yleisemmällä tasolla.
 
Ohessa muutamia Ylen kuvia tuosta haastattelutilanteesta. Musta on äärettömän kivaa saada erilaisten kuvaajien ottamia kuvia, sillä jokaisella ihmisellä on aina omanlainen näkökulma kuvaamiseen. Olisi muuten hauskaa pyytää joskus paikalle "ammattikuvaaja", joka ei olisi erikoistunut hevosvalokuvaamiseen. Tuollainen ihminen voisi nähdä kuvausmahdollisuuksia, joita kokenut hevosharrastaja ei välttämättä edes tulisi ajatelleeksi!
 
Mun piti julkaista tänään juttua Riders Innin valmennuksesta, mutta saavuin vasta nyt kotiin Joensuusta, jossa olin viikonlopun verran viettämässä serkkuni häitä. Autossa videon muokkaamiseen tuli pieniä haasteita, enkä siksi saanut kaikkea materiaalia valmiiksi. Huomenna herätys on puoli viideltä ja lähden tässä illan päätteeksi vielä tallille hoitamaan Champin, joten ylimääräistä aikaa ei sen kummemmin ole. Onnistuin buukkaamaan tämän reilun viikon ajalle ihan järkyttävän määrän tapahtumaa, joten koneella istumista ei ole välillä kerennyt edes ajattelemaan. Toisaalta välillä on kiva olla ulkona ja nauttia näistä aurinkoisista kesäpäivistä lähimmäisten kanssa ilman sosiaalista mediaa :)
 
Kuva: Yle / Ystäväni hevonen
Kuva: Yle / Ystäväni hevonen
Kuva: Yle / Ystäväni hevonen
Kuva: Yle / Ystäväni hevonen
Kuva: Yle / Ystäväni hevonen
Kuva: Yle / Ystäväni hevonen
Kuva: Yle / Ystäväni hevonen

27 kommenttia

 1. Miksi klippaat champin myös kesäisin? Onko sillä niin pitkä kesäkarva että tulee hiki? Eikö olisi hyvä ötökkäsuoja se kesäkarva?

  Kivoja kuvia teistä otettu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klippaan, koska hevonen on silloin mun silmään siistimpi :) kiitos!

   Poista
 2. Hassua, miten sinun kaltaisesi harrastekuvaajankin kuvat ovat tuhannesti näitä ilmeisesti ammattilaisen kuvaamia laadukkaampia! :D Luinkin artikkelin blogista ja kyseessä todellakin on tärkeä aihe, etenkin näin hevospiireissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanoisi, että otan parempia kuvia - nämä ovat niin eri yhteyteen kuvattu alunperin :)

   Poista
 3. Voi että Champ on ihana näissäkin kuvissa :) Ei mikään ihme, että moni on varmasti kateellinen Champin kaltaisesta hevosesta.

  Ja kyllä mä ihmettelen, että miten sä jaksat noin vähillä yöunilla paikasta toiseen :D Tuleeko sulle usein semmosta kunnon väsymystä ettet jaksaisi tehdä mitään, kun sulla on varmasti paljon menoja? Ainakin semmosen kuvan oon saanut blogista. Itse kun olen koko ajan väsynyt jos en saa nukkua yli 9 tuntia :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tässä tuli taas parin viikon putki että unta tuli vain 5-7h/yö ja se kyllä vähän otti voimille. Mutta kyllä ä aika hyvin jaksan, muistaa vaan pitää positiivisen asenteen :)

   Poista
 4. Vinkkinä, että pyydä paikalle joskus myös taitava ammattikuvaaja (ilman lainausmerkkejä ;) ) kuvaamaan hevosia. Sieltä tulee niitä kuvia, joita hevosiin painottuneet kuvaajat taas eivät ota...

  https://www.facebook.com/valokuvaajaliisasalonen/photos/a.138300233038364.1073741828.138287316372989/430808263787558/?type=1&permPage=1

  VastaaPoista
 5. Hauska nähdä, miten olet itsekin selvästi parempi valokuvaaja kuin Ylen "ammattilainen" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myös muistaa, että nämä on otettu ns. lehden kuvituskuviksi. Dokumentaarinen kuvaus eroaa paljon normaaleista "poseerauskuvista". Eli Aadan kuvia on turha verrata näihin, koska nämä on nimenomaan otettu kuvituskuviksi haastatteluun ja siinä ne toimivat hyvin.

   Kun ne irrotetaan haastattelusta blogiin, ei ne toimi niin hyvin koska käyttötarkoitus onkin eri :)

   Poista
  2. Ja lisäksi Aadan blogissa on varmasti enemmän muiden kuin itse Aadan ottamia hevoskuvia. Tuskin Aada omaa ratsastustaan kuvaa.

   Poista
  3. Ensimmäinen anonyymi oli ihan oikeassa :) ja juu, en kuvaa omaa ratsastustani tietenkään, mutta kuvat kyllä luokkaan itse

   Poista
 6. Musta nämä kuvat oli vaan kivan erilaisia, ei huonoja ollenkaan :)

  VastaaPoista
 7. Tuolla samaisessa paikassa missä serkkusi häät pidettiin niin siellä pidettiin myös munkin serkun häät melkein vuos sitten :D

  VastaaPoista
 8. Mitkä suitset champil on?
  Onko champin otsapanta ps swedenin

  VastaaPoista
 9. Mitkä suitset champil on?
  Onko champin otsapanta ps swedenin

  VastaaPoista
 10. Mua kiinnostaisi kans kuulla tosta klippaamisesta kesäisin :) Itse en ole viitsinyt kesällä klipata, koska koen hevosen karvan olevan tarpeeksi lyhyt ja vähän edes suojana ötököitä vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vain ulkonäköseikkojen ja treenin helpottamisen vuoksi :)

   Poista
 11. Hieno artikkeli ja ihan tärkeä aihekkin! :)
  Mahtuisko sulle kisakalenteriin venetsialais kisat Kalajoella? Kalajoella on venetsialais viikonloppuna kansalliset estekisat "Hyppää Venetsialaisiin". Kutsu on kipassa käy edes katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavasti kisat ovat sen verran kaukana, etten sinne asti voi lähteä :(

   Poista
 12. Aada onko sulla poikaystävää? :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat